Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] AVATAR
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Mnie po teaserze Avatar skojarzył się ze starym Albionem (RPG za czasów dos'u i amigi). W sumie może wszystko nie będzie takie tragiczne. Nie nastawiam się najakąś rewelację, ale myślę, że jakiejś wielkiej kaszany z tego raczej nie będzie.
2009-08-21 02:19:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
v i r u s

Major

no no no...

powiedziałbym raczej, ze szał jednak jest!
zapowiada się rewelacja! a dziś o 18 w CinemaCity zobaczę 15min zajawkę w 3D.. opowiem o wrażeniach po powrocie Smile
pzdr

v_irus@interia.pl
2009-08-21 02:20:13
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Zwiastun zapowiada przygodę pełną gębą, choć pewnie naiwną jak cholera. Tak czy siak będzie na co popatrzeć.
2009-08-21 19:05:17
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
v i r u s

Major

hmmmm

...no szczerze mam mieszane uczucia co do jakosci 3D....
niestety James zaoferowal nam "tylko" to co juz znamy z IMAX'a...
a szczerze myslalem, ze pojdzie o krok dalej :/..
tak czy siak - sceny krecone kamera z aktorami wypadaja kiepsko przy szybszym ruchu kamery... sceny CGI sa rewelacyjne ale tez tylko gdy oko jest w stanie nadazyc i skupic sie na danym obiekcie... animacja postaci i twarzy na'vi'ow (i nie tylko) powala jednak na kolana....
mysle ze 3D bedzie trzeba traktowac jako ciekawostke a sam film i tak wyglada rewelacyjnie w 2D...

aa i nie wyobrazam sobie ogladania filmu z napisami Very Happy (a na'vi'anie niechetnie mowia po angielsku Wink)
pzdr

v_irus@interia.pl
2009-08-21 19:56:10
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Regig

Gunnery Sergeant

Hmmm... Efekty są świetne, ale jak już tu ktoś napisał rewolucji nie ma. Jedyne co mnie wkurza to design Na'vi - strasznie taki infantylny i cukierkowy, poza tym czekam na ten film niecierpliwie. Bo na Camerona chyba mogę liczyć?
2009-08-25 20:58:02
Gieferg

Second Lieutenant

I'm not impressed at all.

To co zobaczyłem na zwiastunie to skrzyżowanie animacji pixara z intrem do jakiejś gry komputerowej. Efekty specjalne biją sztucznością po oczach, że aż boli (WETA po LOTRze zatrymała sie w rozwoju więc nie ma się czemu dziwić). Szczególnie żałośnie prezentują się mechy. Może w 3D rzeczywiście bedzie to zrywać beret ale póki co nie widziałem tam nic co by robiło wrażenie.
2009-08-28 00:56:45
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

Gieferg napisał:
I'm not impressed at all.

To co zobaczyłem na zwiastunie to skrzyżowanie animacji pixara z intrem do jakiejś gry komputerowej. Efekty specjalne biją sztucznością po oczach, że aż boli (WETA po LOTRze zatrymała sie w rozwoju więc nie ma się czemu dziwić). Szczególnie żałośnie prezentują się mechy. Może w 3D rzeczywiście bedzie to zrywać beret ale póki co nie widziałem tam nic co by robiło wrażenie.

Ja czekam jednak na efekt w 3D. Szczerze mówiąc cały ten hałas o jakość CGI mnie nie obchodzi. Co mnie obchodzi w pierwszej kolejności to treść - fabuła i narracja, dialogi, postacie i czy opowiadana historia wzbudzi emocje.

Jak to będzie na poziomie, a CGI nie spełni oczekiwań to przymknę na to drugie oko.

IMO nienajlepsza reakcja na zwiastun jest wynikiem nienajlepszej jakości zwiastunu - nie samego filmu.
2009-08-28 01:09:57
Ender

MODERATOR

i co?

wszyscy czekaja na wersje z sieci? nikt nie ogladal? Sadzilem ze po Awatarze forum odzyje a tu dupa.

co do Avatara - jak komus sie podobal "Tanczacy z wilkami", to moze Avatara obejrzec Smile
2010-01-05 10:59:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

...ewentualnie jak komus sie podobała Pocahontas Surprised <- już to jest mega wielkim spoilerem do całego filmu.

imho to nie napalałem sie na to, na trailerach Na'vi zbyt komputerowe sie wydawały, mialem wrażenie ze Blizzard robi lepszą grafę w cinematic trailerach...

...po 10 min sie na szczescie do troszke sztucznego wygladu Na'vi przyzwyczaiłem, za to cała natura i krajobarazy i statki i wszycho komputerowe (oprócz Na'vi) na mega dobrym poziomie, naprawde mialem wrazenie ze to istnieje. A reszta...no Pocahontas. Lista Schindlera to to nie jest.

...koniec koncow bez wielkiej rewelaji, wieksze wrazenie zrobił na mnie Star Trek czy Moon.
2010-01-05 12:00:28
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

MIKET napisał:

(...)
...koniec koncow bez wielkiej rewelaji, wieksze wrazenie zrobił na mnie Star Trek czy Moon.

Star trek - bueeee.... z Moon sie zgodzę. Ogolnie w zeszly roku bylo kilka niezlych sf (kolejnosc nie przypadkowa):

Star trek (w sumie dla mnie to sredniak, ale umieszcze...)
District 9
Pandorum
Moon
2010-01-05 12:05:05
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

No wszystkie ktore wymieniles wymienilbym i ja bo faktycznie wszystkie byly rewelacyjne, Avatara porownalem do ST bo w obu porownywalna ilosc ilosc efektow i epy...niemniej jednak z wszystkich tych filmow jakbym mial ukladac kolejnosc to avatar bylby na koncu...nie ze gówno tylko...jakos reszta jest fajniejsza Smile
2010-01-05 13:06:45
Ender

MODERATOR

MIKET napisał:
No wszystkie ktore wymieniles wymienilbym i ja bo faktycznie wszystkie byly rewelacyjne, Avatara porownalem do ST bo w obu porownywalna ilosc ilosc efektow i epy...niemniej jednak z wszystkich tych filmow jakbym mial ukladac kolejnosc to avatar bylby na koncu...nie ze gówno tylko...jakos reszta jest fajniejsza Smile

Wiesz, dla mnie te filmy sa w kolejnosci od najslabszego do najlepszego. Albo raczej te na poczatku obejrze raz, te na koncu - co najmniej dwa razy. Aczkolwiek kolejnosc nie ma znaczenia. Wszystkie byly fajne.

Dobra, pogadamy przy piwie, bo tutaj jakos glupio - tylko my piszemy.
2010-01-05 13:31:43
Surtsey

Lieutenant Colonel

Ender, pominąłeś Terminatora, zakładam więc, że nie tylko ja uznałem ten film za "poniżej oczekiwań"? Smile

ps: żeby nie było offtopa, na avatara idę jutro. niby można zobaczyć w 2D, ale po co? Wink
2010-01-05 13:37:39
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

Surtsey napisał:
Ender, pominąłeś Terminatora, zakładam więc, że nie tylko ja uznałem ten film za "poniżej oczekiwań"? Smile

ps: żeby nie było offtopa, na avatara idę jutro. niby można zobaczyć w 2D, ale po co? Wink

Tak, pominalem Terminatora. Aczkolwiek nie mialem wobec niego zadnych oczekiwan. Standardowe kino - wybuchy, roboty... do obejrzenia. Nie mam wielkich wymagan odnosnie kina rozrywkowego.

Wyzej/nizej/wczesniej pisalem o "niezlych" filmach sf Smile

Co do Avatara - ogladalem wersje Digital 3D. W IMAXie nie wytrzymalbym kilku h.
2010-01-05 13:41:05
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Ender napisał:

Wiesz, dla mnie te filmy sa w kolejnosci od najslabszego do najlepszego. Albo raczej te na poczatku obejrze raz, te na koncu - co najmniej dwa razy. Aczkolwiek kolejnosc nie ma znaczenia. Wszystkie byly fajne.

no jak?!
Na koncu ST i D9?! Bluźnierstwo!

...a terminator - zgadzam sie z Enderem. Nic wielkiego. Było wielkie halo przed premiera ze powrot klasyki blablabla. Klasyka skonczyla sie na czesci drugiej, potem to juz...doroslismy.
2010-01-05 14:05:06
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Avatar jest świetny - byłem już 3 razy, z czego 2 w IMAXie i nie żałuję. Owszem, sama fabuła banalna, ale jednak ogląda się przyjemnie i potrafi wciągnąć, szczególnie, że universum jest dopracowane do najmniejszego kamyczka. No a efekty wymiatają rzecz jasna.
2010-01-05 14:51:36
v i r u s

Major

... czekalem az w koncu ktoz cos napisze Razz
zgadzam sie z przedmowca - pomimo banalnej (nie znaczy zlej) fabuly film wgniata w fotel - bylem 2 dnia po premierze w IMAX'ie i wybieram sie ponownie...
dla laknacych wiedzy o universum avatara polecam gre ubisoftu (pomimo wielu bugow i nienajlepszego trybu prowadzenia postaci gra sie przyjemnie i jest sporo informacji encyklopedycznych dotyczacych pandory... tylko zal bierze ze cameron nie sprzedal pomyslu crytekowi - co on kurwa crysisa nie widzial???)

pzdr

v_irus@interia.pl
2010-01-05 15:17:23
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

:D

2010-01-05 20:48:16
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

A ja nadal nie mogę przeboleć że zamiast genialnego Aliena 5 dostaliśmy film dla nastolatków. Na zakazanej już o tym było.

Ogólnie fabuła rozczarowuje - to nie jest film Camerona jakiego znałem i ceniłem. Peany na cześć Avatara głoszą ludzie mało odpowiedzialni, którzy chcą przedłużać niedobry okres dominacji formy nad treścią w naszym ukochanym nurcie sf.

Kij im w oko!
2010-01-05 23:13:37
Ender

MODERATOR

genialny alien 5? mam nadzieje ze nie powstanie, kazdy kolejny byl coraz gorszy... Razz

fajnie ze powstaja takie filmy jak Avatar, District 9 - gdzie polowa ludzi uwaza za genialne, polowa za papke. Jak dla mnie rewelka.

btw slow " - to nie jest film Camerona jakiego znałem i ceniłem." - masz na mysli tego Camerona co nakrecil Aliens, czy tego co nakrecil Titanica? Bo ten film, to cos pomiedzy. To jest film Camerona. Zdecydowanie.
2010-01-05 23:22:27
Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu