Autor |
Temat: [AliensRPG] Earth Hive |
Second Lieutenant
|
Cytat: | Poprowadz sesje w swiecie w jakim ch cialbys prowadzic. Przys woich zalozeniach. Podeslij wrazenia z sesji, moze scenariusz? Chetnie poczytam |
obawiam sie że projekt lezy jk na razie. Jak na razie nie mam chetnych... moi gracze wolą grać krasnoludami... niech to diabli...
|
|
2005-04-02 11:48:17
|
|

MODERATOR
|
hehe a ja teraz skupiam sie na prowadzeniu fantasy - aliens jest na drugim miejscu (autorskie fantasy prowadze od 11 lat - mozna wsumie powiedziec ze to jedna wielka kampania, tylko gracze sie zmieniaja , wiec dla mnie ma to wiekszy priorytet. Ale licze ze do aliena wroce.  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2005-04-02 12:00:49
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Ender napisał: | Ale licze ze do aliena wroce.  |
hehe a jak - na kolejnym zlocie widze cię Szefie przygotowanego:) ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-04-02 14:09:55
|
|

MODERATOR
|
Sammael:
pod jednym warunkiem - ze zlot potrwa dluzej niz 2 dni. Bo chcialbym zrobic porzadna sesje - a to wymaga kjakies 8-12 godzin gry
Ale pomyslimy  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2005-04-02 15:45:40
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
hehe spoko, trzymam za słowo zrobi sie zlocik nad jeziorkiem ale wrucimy do tematu .
na pomysł Obcych a ziemi można spojrzec z znacznie innej perspektywy - ot wyobramy sobie, ziemia zalana plagą xenomorfuów, kto mógł ewakuowal sie w kosmos, kto boiedniejszy/głubszy został i kryje sie po schronach, piwnicach i bezludziach. Ale czy atym sie skonczyło?!? NIE, człowiek to zawzięta bestia, kilku się naprawde wkurzyło i zalało swiat nukrealną zagładą
Jest jakieś 70-100 lat po armagedonie, liczba obcych dyrastycznie sie zmniejszyła (liczba innych organizmów jeszcze bardziej:P) Ludzkosć próboje na nowo odzyskać planete, ale....
no ale (i bynajmniej nie orginalne, odrazu mówie;) ) ci co zostali na planecie w większym lub miejszym stopniu ucierpieli w holokauście. Na Ziemie przybywają też koloniści z kosmosu (tudzież USCM) nie tylko eksterminują (a przynajmniej tak im sie wydaje) obcy gatunek ale i nie wsmak im żyć koło zmienionych, często potwornie wynaturzoych kolegów "ziemian"
co wy na to?  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-04-02 17:53:01
|
|

Lieutenant Colonel
|
Polaczenie aliens i fallout ??
Soczyste !
Pomysl co najmniej interesujacy  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2005-04-02 18:37:32
|
|
Second Lieutenant
|
Cytat: | Polaczenie aliens i fallout ?? |
tak, coś w tym guście miałem na mysli.
SAMMAEL : to jest właśnie cos koło tego o co mi chodziło, pokrewne że tak powiem. czytaliście książki Perry'ego? Z nich też mozna wziąść trochę pomysłów (mimo że część jest badziewna).
Na przykład rozwiązanie problemu obcych na ziemi jake zaproponował mr Perry jest trochę..hmm..głupie? Przychodzi mi na myśl porównanie z Matrixem III, uratujmy świat pokonując głownego bossa a inne problemy znikną wtedy same...
|
|
2005-04-03 00:23:59
|
|

Lieutenant Colonel
|
Mnie sie podoba takie połączenie, zwłaszcza, że Fallout to kolejny mój żywioł .
|
|
2005-04-03 02:19:44
|
|

Gunnery Sergeant
|
Co do odgrywania wojskowych,to tu sie uczepie,ze to nie jest tylko wypelnianie rozkazow.Of kors,rozkazy sa,sa i misje i cala ta ferajna-i jest to wielka pomoc dla MG 'a propos wymyslania przygod;]
Ale sa tez inne oddzialy w bazie,przyjemniaczki zalatwiajace narkotyki,rywalizacja miedzy oddzialami,kobiety,czas na przepustkach i inni wojskowi ktorych gracze moga znienawidziec.
Wojsko to nie tylko akcje.
A w czasie wolnym tez mozna poprowadzic multum fajnych przygod;]
Pozdr
Ssy ____________________________________ Destiny has many faces-life has but only one.
|
|
2005-04-04 05:52:18
|
|
|