Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [AliensRPG]BugHunt w Kraq
Settesz
17 days?!

Gunnery Sergeant

Coz-co do trafien,to z tego co pamietam ogromna czesc postrzalow w strzelaninach to a)nie sa postrzaly smiertelne b)sa to trafienia w korpus.Wiec mozna spokojnie zalozyc,ze jesli postac strzela i nie zadaje jakichs makabrycznych obrazen,to bylo to niezbyt grozne trafienie w korpus.Co do trafien w glowe,serce itp.to oczywiscie,mozna to zrobic w L5K,ale trzeba podbic Poziom Trudnosci,wtedy tez trafia sie w ten dosyc rzadki jesli chodzi o postrzaly obszar i zadaje wieksze obrazenia(stosowne do podbic).
A,ze gracz na mechanice L5K moze spokojnie popatrzec na swoj poziom cech i umiejetnosci,to jest tez w stanie stwierdzic jakie ma prawdopodobienstwo na trafienie kolesia w walce(bo ze snajperki cel raczej nie unika,nie chowa sie ani nic z tych rzeczy,i wtedy latwiej go dziabnac;).
Co do walenia kamieniem w nieruchoma tarcze-to racja,nie ma sensu wykonywac testu;]
Wiec-mechanika L5K jest dynamiczna,moze niezbyt realistyczna,ale mi to wystarcza.Bo rozpatrywanie roznic miedzy kalibrem 9 a 9.1 mm w pistolecie to dla mnie bezsens:PDla mnie karabin to karabin a pistolet to pistolet:P
Pozdr

ssy
2005-04-01 02:41:10
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1203848 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Jeszcze w sprawie kalibrów. Myśle, że spokojnie można rozpisać to na *z*
czyli:

Beretta - 2z3
D.Eagle - 3z5
Pulse Rifle - 4z5
Smartgun - 5z5 (- 1 kosta jesli zręczność przeciwnika jest większa o 2 od bohatera [wiadomo, ciężej wtedy namierzyć])

Czy coś w tym stylu. Spokojnie można sie tym zadowolić Smile.
2005-04-01 14:24:17
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Settesz
17 days?!

Gunnery Sergeant

No az tak bym z tymi obrazeniami nie przeginal,bo lubie epika,wiec pistolety maja standardowo z2(ciezkie giwery moga sie dorobic z3 albo penetracji pancerza),karabiny maja z 3 a dzialka pokroju smarta maja z 4;]
I wierz mi,ze po testach,jest to wystarczajaco smiertelne-zwlaszcza,ze do kodu obrazen zamiast sily doliczamy poziom umiejetnosci strzelania z danej bronic,czyli katana w l5k zadaje 3z2 +sila z0,wiec jesli koles ma sile na 2,to z katany dziabie 5z2.No,a w takim alienie,to wiekszosc postaci ma jakas bron na 3-4,wiec z m41 to juz jest 7z3(przy strzelaniu 3 bo m41 ma u mnie 4z3).
Zabojcze,trust me;]
Pozdr

Ssy
2005-04-04 05:56:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1203848 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

No jesli tak rozpatrujesz to owszem, zabójcze, widze po samych cyferkach Smile.
2005-04-04 15:51:57
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Strona: Poprzednia  1, 2 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu