Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] Half-Life2
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Hmmm fakt dobry pomysł... chyba tak zrobie. Ale wpierw pobawie sie piratem Wink.
2004-11-18 15:39:08
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Corvax napisał:
No ja juz zassysam HL2 z torrenta, 4gb z hakiem.

Jak możesz rzuc likem na gg lub mailem Wink

I tak wkraczamy w nową ere konsumcjionizmu, masz Broza pograj sobie 10 minut w singla i spierdalaj, chcesz pobawic sie z kumplami? to kub silver , co? lagi? mało broni? grafika w 320x240? Razz kup Golda to podksoczy do 800x600, a za Platinium....

kiedys wszystko było prostrze:P
2004-11-18 16:32:09
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Skubańce... zlikwidowali trackera Neutral... Nie ma juz sciagania, zatrzymalem sie na 7%...
Tak wiec sammael chyba ci nie podam jednak linka, bo nie ma co. Ale w razie jakby to szukaj w www.suprnova.org

Ciekaw jestem czy to był bubel, czy ktoś sie wkurzył i kazał wywalic.

BTW.

Ta te wersje silver, gold itp mnie dobijają:/ Jeszcze rozumiem tak jak w SOF1 czy 2 po zaaplikowaniu patcha gra robi się wersją GOLD, ale to było akurat za darmo :/.
2004-11-18 16:47:26
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Zlikwidowali pewnie bo byl fake a nie dlatego ze ktos im kazal...

A ja juz sobie keya zarejestrowalem Smile teraz tylko musze plytki od kumpla co kupil oryginal pozyczyc i zobaczymy co to warte...

Czesc usulg Steama jest wylaczona w tej chwili (pewnie przeciazona siec maja w Valve) wiec nie moge zweryfikowac jak jest z upgradowaniem kuponu ati do wersji silver Sad

UPDATE:

Jednak jest drobna zdrada z tymi kuponami Sad Zarejestrowalem sobie keya na steamie, przynioslem plytki od kumpla ktory kupil oryginal i gowno - gra sie nie che zainstalowac Sad Sad Co za bezsens... wlasnie zasysam 4 GB danych ze steama... mam nadzieje ze na jutro rano sie sciagnie. (potem juz nie ma bolu przy reinstalacji sysa bo w steamie jest opcja "backup files" - jednak zdecydowanie odradzam te kupony osobom majacym "osiedlowki" czy lacza z limitami).
2004-11-18 17:56:45
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Uch pech... ciagnac 4 gb. Powodzenia zycze;).

Słuchaj gdzie dokladnie moge zakupic te wersje Silver? I jak to jest, musze im placic kartą, czy moge jakims przelewem na konto?
Kurde coraz bardziej sie na te gre napalilem. No i wlasnie czy w tej wersji Silver jest tez CS, bo to jest trzecia pozycja na ktorej baaardzo mi zalezy :].

Uch... chyba sobie jednak daruje... Pisze ze kosztuje 80 dolarów, a to na przeliczenie jest okolo 280 zeta... ZA DUZO Crying or Very sad Evil or Very Mad No to juz nie mam pytan.
2004-11-18 22:48:24
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Corvax: kup w sklepie - masz tam standardowo CS'a... wersja srebrna od brazowej rozni sie mozliwoscia sciagniecia starego hl1 przepisanego na engine source (tego zawiera tez edycja kolekcjonerska za 329 zeta) i DoD source (ktory jeszcze nie jest gotowy i nie wiadomokiedy bedzie). Wersje srebrna mozna nabyc wylacznie on-line i chyba nie ma tam innej opcji niz zaplata karta - a moze jest?! Zobacz na www.steampowered.com. 4 gigsy downloadu to nie problem Smile balem sie ze steam network bedzie zatloczony i beda problemy z zassaniem tego, ale idzie jak burza, za pare godzin bede mial! Smile
2004-11-18 23:00:20
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Huh no faktycznie... no to moze jednak sobie kupie Cool. Zastanawiam sie tylko czy ta wydawana w polsce wersja zawiera CSa czy nie? Chyba nie...

No ale narazie to kumpel mowi ze ma na sieci HL2, wiec wpierw sobie zassam (przez te noc Very Happy), a potem sie zastanowie Laughing
2004-11-19 00:06:17
Suchy
F161

MODERATOR

Odpalilem Cool

Szczeka opada w ulamku sekundy. Moze najpierw troche o swiecie w ktorym "zyjemy". Przestrzenie przygniataja. Wjezdzajac na poczatku gry pociagiem na dworzec nie wiedzialem gdzie sie spojrzec. Ciezko opisac Wink - WYPAS. W zapowiedziach byla mowa o miescie w Europie Wschodniej i zajebiscie udalo sie oddac taki klimat. Centrum miasta z kamienicami, obrzeza z blokowiskami, no poprostu jak u nas Wink. Wszystko podniszczone i nadgryzione zebem czasu. Skojarzenia z Czarnobylem nasuwaja sie automatycznie, rewelka.
Klimat gry zabija. Mimo, ze tak jak w przypadku pierwszego HL jest dlugawe (na plus) wprowadzenie w fabule i nie strzelamy do wrogow na poczatku gry to od razu czujemy sie zaszczuci jak zwierze (zreszta jak pozostala czesc obywateli ktorych spotykamy na miescie). Ustroj totalitarny daje nam sie we znaki juz od poczatku. Bezkarne sily "ladu publicznego" ciagle patroluja ulice, przeszukuja mieszkania, nawet my zostajemy spalowani za byle co. Z telebimow ciagle nadaje "glowa panstwa" i przeprowadza masowa indoktrynacje obywateli. Klania sie Equilibrium. W takim oto klimacie przyjdzie nam walczyc po raz kolejny. Zarowno z wladza jak i z obcymi.
Jesli chodzi o grafike, to nie widzialem nigdy lepszej. No rewelacja. Tutaja nawet w przypadku stada golebi przelatujacego nad miastem kazdy golab jest animowany osobno. Po ziemi wlaja sie puste butelki, pudla, puchy. Wszystko mozemy dotknac podniesc, rzucic, przesunac. Calosc sprawia tak realistyczne wrazenie, ze az przeraza.
Fizyka gry, o ktorej bylo tak glosno to rzeczywiscie majstersztyk. Wszystko zachowuje sie tak jak powinno. Po trafieniu zolnierza na moscie trup np pada na barierke i wisi na niej, badz teatralnie spada w dol rozwalajac srzynie na ktore spada.To trzeba zobaczyc Smile

Tyle zachwytow. Dla rownowagi teraz moze ponarzekam. Na moim kompie (Athlon 1700XP, Radeon9600 256MBDDR, 256DDR RAM) przy rozdzielczosci 800x600 i ustawieniach detali modeli na medium, textur modeli na medium, bez antyaliasingu i ustawieniu efektow odbicia w wodzie na minimum (aczkolwiek cienie w wysokiej jakosci) gra sie normalnie tnie Sad. Nie mowie juz ze laduje sie ok 15 minut, ale sie tnie. Przy szybszej akcji kiedy walczymy z 3 przeciwnikami jest lipa. Garc sie da, ale przeskoki sa bardzo denerwujace i o szybkim trafieniu typa mozemy zapomniec. Po zmianie tekstur na LOW gra dziala juz przyzwoicie, ale ciagle laduje sie jak krew z nosa. Kiedy zginiemy i ladujemy stan gry mozemy isc dodatkowo zrobic sobie kanapki w kuchni. Dzisiaj dokupuje 256 ramu wiec juz bedzie lepiej, ale osoby, ktore licza na jaka taka gre na slabszym sprzecie moga sie rozczarowac. Choc przy rozdzielczosci 640x480 moze pojdzie im lepiej.
Kazde uruchomienie wiaze sie rowniez ze sprawdzeniem online "stanu poprawnosci plikow steam". Czysta bzdura i tu moim zdaniem lekko przegieli palke. Moze w przypadku zainstalowania cracka nie bedzie to konieczne.

W moim przypadku "plusy przeslonily wszelkie minusy". Po powrocie z pracy kupilem 3 piwka i nie oderwalem sie od gry nawet na kolacje, konczac rozrywke o 3 w nocy. Sciagajcie pirata z netu, kupujcie oryginal, czy co kto woli. Grzechem byloby nie zagrac.

Na zakonczenie nad ranem odpalilem CS source i podlaczylem sie do pierwszego lepszego serwera. Za duzo nie powiem, poza tym, ze zaimplementowana jest tam fizyka z HL2, czyli mozmy przewracac beczki, rozwalac skrzynki itp. Poza tym chyba tak samo Wink

To tak na szybko po jednym wieczorze/nocy grania Smile
2004-11-19 09:51:26
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Sie sciagnelo Smile

Suchy: dziala ci w CS SOURCS komenda "add_bot" jak zahostujesz gre?!?!?!? bo mi nie dziala a w piracie dzialala z tego co pamietam?!

Download ze steama prebiegl bezproblemowo - jestem zaskoczony bo myslalem ze bedzie kwas.

Za 12$ zupgradowalem sobie do SILVER Smile (to jest wlasnie przewaga kuponow ati nad wersja pudelkowa) - i teraz mam full-wypas - dostepne wzystko co sie da a ta impreza kosztowala mnie jakies 130 zeta - czyli mniej niz pudelkowy BRONZE w Empiku. [zaraz sobie zassam HL "1" SOURCE, i CS:CZ]

Nie kumam czemu ta gra jest na 5 CD?! Jak dacie w steamie "proporties" to wam pokaze ile pliki zajmuja na dysku - u mnie CS SOURCE to 900-kilkadziesiat mega, a HL2 800-kilkadziesiat?!?!? - tez wam tak pokazuje?!

Gra mi sie odpala szybko - na zadne tam robienie kanapek czy jajecznicy z ryzem nie ma czasu - ale sadze ze to zasluga 768 mega ramu w kompie.

Potem jest juz gorzej... co prawda STRESS TEST pokazal 50 klatek (!!!) ale w grze jest ich od 15-20 na zatloczonych ulicach do 50-60 w malych pomieszceniach. W CS: S to samo... niby da sie grac ale potrafi przyciac co sie konczy przewaznie smiercia Sad [ustawienia to rozdzialka 1024x768 i absolutne minimum wszystkiego a co sie dalo powylanczane]

I to by bylo na tyle - jak pogram albo podociagam reszte badziewia do SILVER to napisze moze cos wiecej.
2004-11-19 12:35:37
Suchy
F161

MODERATOR

Ciacho: nie wiem, nie sprawdzalem jeszcze dokladnie tego CS-a. Tylko pobierzny rzut okiem.

http://gear.ign.com/articles/567/567437p1.html

Powyzszy artykul pokazuje roznice w grafice gry przy zastosowaniu roznych DirectX-ow. Porownanie obejmuje wersje 7.0, 8.0, 8.1 i 9.0.

Przykladowo efekty "wody" przy DirectX7.0 http://gearmedia.ign.com/gear/image/article/567/567437/half-life-2-directx-comparison-20041118033954070.jpg
i przy DirectX9.0 http://gearmedia.ign.com/gear/image/article/567/567437/half-life-2-directx-comparison-20041118042448298.jpg

i "zwykle" otoczenie przy 7.0 http://gearmedia.ign.com/gear/image/article/567/567437/half-life-2-directx-comparison-20041118034001258.jpg
a tu przy 9.0 http://gearmedia.ign.com/gear/image/article/567/567437/half-life-2-directx-comparison-20041118042455236.jpg

Gierka masakruje Twisted Evil
2004-11-19 14:31:22
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ok wale to kupuje oryginał w Ultimie.pl za 124.90 zł!!

Jest to wersja bronze, czyli HL2 + CS.

Ech a moze jednak nie kupic... kurna sam nie wiem Crying or Very sad

Ok stało się... kupiłem Wink.

Teraz czeka mnie... czekanie.

Teraz tylko musze obczaić gdzie jest ulica Chłodna by pójść po HL2 osobiście Very Happy.
2004-11-19 15:06:26
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Czytając waszych wypowiedzi tym bardziej spokojnie siedze i czekam napirata:)

1. nie wydam TAKIEJ kasy Smile a w zamian kupie pluszowego facehuggera dziewczynie:)
2. przy moim modemie to sciagałbym miesiąc te pliki, a kazdorazowe łączenie sie z serverem przy odpalaniu wiązało by sie nie tylko z robieniem jajecznicy, ale też obiadu Razz
3. Z tego co słysze, najpier bede musła zmienic karte graficznąWink

Mimo wszystko kilka rzeczy interesuje mnie juz teraz:)

Ciacho - ten piracki cs source dało odpalic sie w niecie, czy nadal trzeba posiadac cdkey??

Co to są te kupony Ati?? to jak dodawane gierki do kart graficznych?
2004-11-19 16:40:38
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Heh a ja sie wkurzylem i kupilem. Poszedlem i dostałem. Lezy pudelko i rejestruje sie wlasnie gra:>, zaraz odpalam i mam nadzieje, ze sie nie zawiode Very Happy. Choc naprawde w to wątpię :>. Nie wiem jakos mnie napadło na oryginał. Mialem sobie kupic Dooma 3, ale jak juz mi wpadł "nieoryginał" to sobie dałem spokój. Jako ze dawno nie kupowalem oryginała (ostatni to Fallout: Tactics:P) tak wiec padło na HL2:].

Ciacho boty działają tylko jest inaczej:

Bot_Add (cos tam) nie wiem musze to rozgryźć.
W kazdym badz razie jak wpiszesz pierwsza litere w konsoli to pojawia sie cala lista funkcji i wszystko jest Wink.

Ok, krótka recenzja.

Poszedłem do Ultimy, odebrałem gierke (trochę się zawiodłem... bo bez pudełka, samo pudełeczko na płytki (takie DVD), no ale zwykle sie tak gierki teraz sprzedaje (nie to co Fallout Tactics, wielkie pudło i wogóle:]).

No a teraz o samej grze.

Instalacja samej gry zajęła mi jakies 30 min. (cdrom x52) i juz sie cieszylem, ze gre odpale, gdy nagle sobie przypomnialem ze jeszcze rejestracja... 'rewind'...(przyspieszenie taśmy z recenzją)... w sumie zajeło mi to 1.5 godziny!! Sheeesh...

Ok odpalam... hmm ciekaw jestem jak bedzie ze sprzętem.

I tu mile zaskoczenie. Na moim sprzecie chodzi na MAX detalach! (jedynie AA wyłączone). Gra chodzi w sumie bardzo płynnie tylko od czasu do czasu ma skoki (doczytuje tekstury). Grafika jakos strasznie nie powala, śliczna woda, postacie są bardzo dobrze zrobione, animacje tez, jednak nie wyglada to tak jak w Doomie 3 (mialem racje, D3 ma o wiele lepsze oświetlenie, co zwieksza realizm obrazu). No ale whatever.. gra i tak wyglada niesamowicie zadowalająco oczy . Teraz zaś cos o wiele lepszego.

FIZYKA...

Powiem tak.

O kurwa...

Koniec przekazu...

No dobra powiem coś jeszcze. No fizyka w grze jest niesamowita, tak realistycznie zachowujących się spadających ciał, przedmiotów i innych to jeszcze nie widziałem. Gra pod tym wzgledem jest niesamowita. Gracz np. moze zostac odepchnięty przez inną osobe. Jak strzelisz w głowe to postać wywinie ładny łuk do tyłu. Jak w brzuch to złoży się troche w pół, niesamowite naprawde. Trzeba np. podnieść wybuchową beczkę, podstawic cichutko pod wroga (od tyłu ) i pare razy w nią strzelić. Wrogowie po chwili lecą pięknym łukiem i nie ma tak, ze ich członki wywijają się w kazdy mozliwy sposób, zachowuja sie jak w rzeczywistosci! To trzeba zobaczyc, nie da sie tego opisać:].

Powiem jeszcze tak. Zauwazylem prawa:

- Ciążenia
- Siła odśrodkowa
- Tarcie
- Przeciwwaga

No po prostu mnóstwo!

Polecam te gierke każdemu. Jeszcze zaraz odpale Counter Strike'a by zobaczyć co i jak sie gra teraz .

Podsumowanie:

Grafika:

- Bardzo dobra, ale Doom był lepszy (cieniowanie)
Fizyka... Niedoporównania

Dźwięk i muzyka:

-Miód dla uszu

Grywalność:

- Niesamowicie wciąga, akcja jest bardzo szybka, autorzy prowadzą nas za rączke, ale wogóle tego nie jesteśmy świadomi, ogląda sie to jak film, niesamowite.

Gry jeszcze nie przeszedlem Wink, hehe wiadomo ale napewno nie straci w moich oczach nic co dotychczas widziałem Very Happy.
2004-11-19 20:35:35
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Corvax napisał:
Jak strzelisz w głowe to postać wywinie ładny łuk do tyłu. Jak w brzuch to złoży się troche w pół, niesamowite naprawde.

Już było dawo teeemu - Soldier of Fortune II Smile (mogłeś nawet w jaja trafic, w tedy przeciwnik skądał dramatycznie nużki:D)

Corvax napisał:

Trzeba np. podnieść wybuchową beczkę, podstawic cichutko pod wroga (od tyłu ) i pare razy w nią strzelić. Wrogowie po chwili lecą pięknym łukiem i nie ma tak, ze ich członki wywijają się w kazdy mozliwy sposób, zachowuja sie jak w rzeczywistosci! To trzeba zobaczyc, nie da sie tego opisać:].

Hehe ja w sumie nie wiem jak w "rzeczywistości" lecą człoki, nigdy nie podtawiłem pod kims beczki i nie strzelałem do niej Smile w każdymbądz razie można to sprawdzić - na następnym zlocie jak nie bedzie PLAKIETEK Very Happy
2004-11-20 11:40:10
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

"Już było dawo teeemu - Soldier of Fortune II (mogłeś nawet w jaja trafic, w tedy przeciwnik skądał dramatycznie nużki:D) "

Mylisz pojecia. W SOF nie było Ragdoll. Tam wszystko było zapisane jako animacja.

Weź przywal kumplowi w łeb i zobacz jak sie do tyłu wygnie, a weź mu przywal w brzuch to zobaczysz jak sie zegnie w pół i to jako RagDoll a nie skrypt Wink.
W innych grach takich jak Farcry jest ragdoll ale na całe ciało działa ta sama fizyka. czy to ręka czy noga, grawitacja działa tylko na korpus, nóżki, rączki są swobodne. Zaś w HL2 wszystko jest podpięte pod grawitację nie ma abnormalnych zachowan, czyli np. ze koleś nogi nie złamał, a patrzysz on ma stope przy ustach i to zawiniętą od tyłu. Takich rzeczy nie ma, ciała padają tak jak trzeba.

Zresztą np. jak jest kupa opon i rzucisz pod nie granat (opony stoją tuz przed pochylonym terenem) to tylko patrzysz jak lecą w powietrze, odbijają się i potem np. toczą w dół.

Albo 1 scena, jest podwórko i plac zabaw. Postaw puszke na środku karuzeli, zakręć karuzelą i patrz jak na nią działa siła odśrodkowa:].
2004-11-20 13:26:14
Gothmog
Liberate tute me!

Staff Sergeant

Half-Life 2 i dajcie mi kogoś do pobicia

Tak czytam sobie powyższe wypowiedzi i muszę przyznać, że mieliście kupę szczęścia przede wszystkim z instalacją giery.
Moje pierwsze kroki z grą wyglądały następująco:
Osobiście lubię doceniać czyjąś porządnie wykonaną robotę i dlatego zarówno Doom3 jak i HL2 stoją sobie u mnie oryginalne i pachnące chemiczną nowością. W dniu premiery HL2 poleciałem do Empiku i zakupiłem to cudo - rany boskie trzy lata czekałem na ten dzień Smile. Otwieram w chacie ten tandetny DVD box i widzę 5 plyt - jedna się nie zmieściła wiec włożyli ją do papierowej koperty - dziwne. OK ale szukam instrukcji i normalnie ktoś tutaj sobie całkowicie zakpił z graczy - dwustronna ulotka, jakie rozdają na ulicach - koszmarna zenada :/. W sumie z grą kupiłem również gazetkę Cludia z Czasem apokalipsy na DVD za ...11 zeta i w sumie porównując gre z tym filmem to wydania są identycznie jakościowo... tragedyja.
OK nic to, zaczynam instalować - mieszanie plytkami (jak ja to kocham - mogliby wydac giere rowniez na DVD - po to jest technologia aby ja wykorzystywac). Tutaj ta słynna już rejestracja przez NET - co za palant to wymyslił - gdybym go spotkał normalnie bym zabił Mad - mam połączenie modemowe więc sam update na początku zajął mi około 40 minut - ok idę dalej - instalacja - przy czwartej płycie wyskakuje fatal error i instalacja niemożliwa - krew mnie zalewa bo kopiowanie danych z tych 4 CD zajęło chyba z 20 minut. OK - próbuje raz jeszcze... kolejne kilkadziesiąt minut - to samo. Nerwowo nie wytrzymuje - wyciągam płytkę, czyszcze bardzo dokladnie special plynem i ponownie probuje - kolejne 20 minut - błąd i to samo - próbuje ponownie tym razem w innej opcji - znaczy aby nie tworzył ikony na pulpicie i... udaje sie - co to kurwa ma byc??? Dobra myśle sobie najgorsze za mną - ale aby zagrać w grę trzeba ją zupdetowac - problem - nie mogę połączyć się z serwerem tego steama - jest zbyt zapchany - co nie dziwi w dniu swiatowej premiery gry... Po kilku godzinach proboje ponownie - OK wszedł no i zaczyna się update, aktualizacje, odlokowywania i inne pierdoły - straciłem 2 godziny - w sumie grę miałem w chacie o 17 godz a zagrałem w nią o ... 4 w nocy.
Kto nie kupił jeszcze gry - niech nie nastawia sie na oryginał - naprawdę nie warto! Ja chyba sprzedam ten oryginał i kupie pirata, gdzie wszystko będzie ładnie scrackowane i nie trzeba będzie łączyć się z netem za każdym razem jak chcesz sobie zagrać - (idiotyzm).

Oczywiscie gra powala, rozwala i wgniata. Fizyka, realistycznosc świata, grafa i klimat jest rewelacyjny! Ale zgodzę sie z przedmowcami ze Doom3 miał zdecydowanie lepsze oswietlenie i co ważniejsze Doomek smiga u mnie aż miło (wprawdzie na najmniejszych opcjach graficznych, ale zawsze). Mam Athlona 1,7 xp+, 512mb DDR, GeForca 4 Ti 4400 128 mb i niestety taki sprzęt jest zdecydowanie za słaby na HL2 - gra się strasznie tnie - na minimalnych ustawieniach - nawet przy rozdz. 640x480 - tylko ze tutaj raczej chodzi o doczytywanie - jak się doczytaja texturki to wszystko chodzi plynnie, ale zmieniasz pomieszczenie - i wszystko siada lacznie z dzwiekiem - 2-3 sekundowe przerwy i gramy dalej - ale wystarczy aby pojawił sie jakis intruz i znowu lekkie doczytanie - sekundowa przerwa. Wkurzajace to, ale musze to przelknac poki nie zmienie procka. Tak czy siak wystarczy ze zagra sie w gre i wszystkie niedogodnosci znikaja - jest boska! Szkoda tylko, ze wiekszosc akcji dzieje sie na otwartej przestrzeni - brakuje mi tych klaustrofobicznych korytarzy z Dooma 3.
2004-11-20 13:30:32
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1948849 m_swiatek Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

ODPOWIADAC! :)

Ja ma pytanie do tych co maja oryginala ze sklepu i bardzo bym prosil o odpowiedz!

--- Czy mozecie uruchomic HL 2 w trybie single player nie bedac podlaczonymi do ineternetu?!?! Bo oczywiscie steama mozna odpalic w "OFFLINE MODE" i inne gry mi wtedy dzialaja bez problemu (nawet CS: SOURCE!) - a HL2 wyrzuca komunikat "ze ta operacja nie moze byc wykonana w trybie offlinowym" - i sie zastanawiam czy to zabezpieczenie dotyczy tylko tych co gre ssali z sieci czy wersja sklepowa tez tak ma?!?!?!?!?!?

--- Czy w SC SOURCe dziala wamw konsoli komenda "bot_add" ?!?!

Co do updatow to ja zassalem WSZYSTKO co oferuje pakiet SILVER ze steama w czasie ponizej jednego dnia - bardzo ladnie szlo - wlasnie zrobilem sobie backup na wypadek reinstalacji sysa - 4,6GB - zrobilem go oczywiscie w wersji DVD - przeca nie bede zaglowal niewiadomo iloma CD przy instalacji tylko sobie nagram jak czlowiek na DVD... technologia jest po to aby z niej korzystac jak ktos zauwazyl Smile

--- Czy po zainstalowaniu wersji sklepowej macie tez opcje zrobienia backupu w formie DVD?!?!?!? - bo wydanie gry na 5 CD to rzeczywiscie pomysl idioty...
2004-11-20 14:37:34
Gothmog
Liberate tute me!

Staff Sergeant

> Czy mozecie uruchomic HL 2 w trybie single player nie bedac podlaczonymi do ineternetu?

Co do HL2 i trybu offline - można zagrać nie będąc podłączonym do sieci. Nie wiem co się zmieniło, ale u mnie w pierwszych podejściach również wyskakiwał komunikat o koniecznosci podłączenie - i nagle przestał być to problem. W sumie nic nie zmianiałem - po prostu, pomyslalem ze spróbuje raz jeszcze w offline i poszło...

W CS nawet nie wchodziłem - nie bede sie wyglupiał posiadajac przesył danych 5 Kb/s max.

Backup na DVD? - hmmm... nie zauważyłem takiej opcji... ale mogę sie mylić Wink
2004-11-20 17:46:49
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1948849 m_swiatek Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Dupa zbita - zrestartowalem steama na wypadek jakiegos updatu, wylaczylem siec i dalej mam to samo w offline mode przy probie odpalenia HL2: "steam error - this operation cannot be completed when steam is in offline mode" - wkurza mnie to bo nie wiem czy jest to po prostu jakis blad czy tez zabezpieczenie?! Bo wy "pudelkowcy" pewnie musicie miec plyte w drajwie w czasie gry... a my "sciagacze" nie musimy... czyzby dolozyli nam w zwiazku z tym takiego bezsensownego bonusa jak weryfikacja steama przy grze single-player?!?!? Czy tez cos mi sie po prostu jebie ze steamem?!!?

UPDATE:

Problem rozwiazany - valve udostepnilo takie "cos" co sprawdza casha steama i daje mu kopa - teraz wszystkie gry mi chodza w wersji off-line i nie musze miec zadnego glupiego Cd w czytniku Smile COOL... pozostaje zakup nowej grafy lub najlepiej calego pudla nowego bo poki co to pogrywam w CS: CZ - jako pulkowego "retail'a" bym tego nie kupil, ale jako prawie darmowy bonus jst calkiem fajny - smiga jak stary CS 1.6 w 60 fps'ach a wyglada jednak lepiej Smile

Generalnie jak ktos ma jakies wmiare dzialajace lacze i planuje teraz lub w przyszlosci grac na necie to polecam taki sposob zakupy gry - tj kupon z ati na allegro czy od kogos kto wam tanio go sprzeda a potem update za 10 dolcow - i macie full wypas w rozsadnej cenie!
2004-11-20 18:41:33
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Nie wiem nie testowałem tego trybu offline, ale zapewne bez tego "czegos" nie pójdzie. Jest to do sciagniecia ze steama?

"Bot_Add" jest taka komenda, bo wczoraj z nią modziłem, ale nie potrafilem odpalic :/. zas na www.planethalflife.com jeszcze zadnych porad czy informacji nie ma Sad. Mi sie wydaje, ze jeszcze poczekamy na jakis patch z botami (są ale ich nie ma Wink ) albo dopiero jacys fani zrobią wersję Real Bot lub jakis inny z własną konsolką itp itd.

Co do sprzętu...

No mnie chodzi na maksa, ale z teksturami na medium, bo niestety co nowa lokacja to tak jak Gothmog pisał... doczytuje i doczytuje, no zesz kurde mam 1024 ramu, juz by mógł wgrać więcej tych tekstur Sad.
2004-11-20 22:59:59
Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu