Autor |
Temat: Sytuacja na forum |
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Surtsey ja wiem jak tobie i wielu innym jest ciężko ale nie róbcie z tego topica trzody. Proszę się trzymać tematu. ____________________________________
|
|
2004-11-09 15:49:01
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Według mnie nie da się obojętnie przejść obok faktu powstania filmu AvP i udawać, że go nie ma/nie było. To już praktycznie kolejna część sagi (prequel, sequel - jak zwał, tak zwał), czy tego chcemy, czy nie. A to forum ma w swojej nazwie słówko "Aliens", czyż nie ?? Przecież film to w końcu "ALIENS vs. predator" a nie "zielone kaczki vs. żółte".
PS. Jakby film nie powstał i nie byłoby o czym pisać, to na pewno marudzenie byłoby jeszcze większe - że nic się nie dzieje. W końcu emocje opadną, dyskusje się skończą. Następna okazja do nowych dyskusji dopiero za 4 - 5 lat
|
|
2004-11-09 17:21:49
|
|

Lieutenant Colonel
|
avp nie istnieje
avp nie istnieje
avp nie istnieje
avp nie istnieje
avp nie istnieje
avp nie istnieje
 ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-11-09 17:44:31
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Musisz przyjąć to jak prawdziwy mężczyzna
|
|
2004-11-09 18:36:59
|
|

Lieutenant Colonel
|
4-5 lat? nie sądzę. Czuję, ze juz w następnym roku ujrzymy AVP2, a Alien 5 czy 6 na gwiazdke 2006.
|
|
2004-11-09 20:59:58
|
|

Lieutenant Colonel
|
kabukiman napisał: | Musisz przyjąć to jak prawdziwy mężczyzna  |
podobno jeśli kłamstwo będzie powtarzane 100 razy, to w końcu sie stanie prawdą
No! Ludziska pomóżcie mi!
avp nie istnieje
avp nie istnieje
avp nie istnieje
avp nie istnieje...
BTW: Wczoraj kumpel, którego uważałem za kolesia o guście w miare wyrafinowanym (nie tolerującym fuszerki) zapytał mnie czy ide do kina na avp.
Prosiłem, żeby nie dawał swoich pieniędzy temu idiocie Andersonowi, że przyniose mu płyte.
A on odparł, że na kompie już widział, ale tak mu sie podobało, że idzie jeszcze do kina...
koniec świata... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-11-10 12:10:23
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Surt, czy naprawdę nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości faktu, że Twojemu koledze film mógł się autentycznie spodobać ?? Gusta są przecież różne. Poza tym może woli oglądać filmy w kinie niż na komputerze
|
|
2004-11-10 15:05:20
|
|

Captain
|
Normalnie czytać was nie mogę, atmosfera na forum się popsuła uuuu podetnę sobie żyły
No dajcie spokój.
I kogo obchodzi tak na prawde, ze jakiemuś koledze naszego kolegi podobało się AVP, co niby na to poradzicie, powybijacie?
Spokojnie panowie trzeba do tego podchodzić
A forum samo się naprawi...o ile w ogóle sie popsuło, według mnie zawsze była tak jak teraz
|
|
2004-11-10 21:14:37
|
|

Lieutenant Colonel
|
kabukiman napisał: | Surt, czy naprawdę nie jesteś w stanie przyjąć do wiadomości faktu, że Twojemu koledze film mógł się autentycznie spodobać ?? Gusta są przecież różne. Poza tym może woli oglądać filmy w kinie niż na komputerze  |
gdyby tylko mu sie podobał, to ok.
Ale jemu sie BARDZO podobał
To tylko kolejny dowód mojej tezy: "NieFanom "dzieło" Andersona sie podobało" ergo - zarobi swoje, ergo - powstanie sequel  
dobra, mam dosyć AVP (które przecież nie isnieje ).
Wracając do tematu:
Vas ma racje, zawsze tak było na forum jak teraz. Było nawet gorzej, z tego co pamiętam.
Więc nei ma co sie przejmować. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-11-12 11:32:22
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Jezu, mi też się podoba. Może nie BARDZO, ale się podoba. Nie możesz przecież zabić tych, co myślą inaczej
|
|
2004-11-12 19:35:51
|
|

Lieutenant Colonel
|
Gorzej nie gorzej, powody było może "poważniejsze"
Ale żeby żreć się o głupie AvP ? no troche rozsądku, luuudzie  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2004-11-12 21:53:43
|
|
Second Lieutenant
|
No dobra, a więc pogadałem z Ciachem, powiedział żeby pogadać z Enderem, ale poza tym powinni się wypowiedzieć również użytkownicy - wnioskuję o zrobienie reorganizacji na forum, stworzenie działów, do których wrzuciłoby się poszczególne dyskusje no i powołanie moderatorów, którzy mają na to czas i chęci, którzy przypilnują by nowi użytkownicy nie robili bałaganu. I naprawdę, nie piszcie, że jest wyszukiwarka bo to niczego nie załatwia, przez ostatnie 7 lat działałem na wielu forach i z moich obserwacji wynika, że połowa ludzi nigdy tego nie używa, a jeśli nie widzi tematu który ich interesuje to po prostu zakłada kolejny o tym samym.
Sam chętnie przy tym pomogę, albo nawet się tym zajmę jeśli nikt inny nie ma ochoty, ale warunkiem jest to, żeby forumowicze tego chcieli.
Zbliża się premiera Prometeusza, niech z tej okazji to forum zacznie w końcu wyglądać jak porządnie zorganizowane miejsce do dyskusji. ____________________________________ ..................
|
|
2012-01-08 11:55:50
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Ale co z tego że ludzie opcji szukania nie widzą. Osobiście za każdym razem jak widzę nowo-utworzony temat-kopia to odsyłam użytkownika do oryginału, nie muszę być moderatorem by to robić.
Nie ty jeden działasz/działałes na forach. Osobiście jestem przeciw jakimkolwiek reklamom tego miejsca, bo zaraz przy okazji premiery pojawią się 13-latki którzy beda w owych działach tworzyć gry i zabawy forumowe, tworzenie kretynskich tematow w stylu "kim bys chciał byc w uniwersum obcego", ktorzy beda spamowali forum byle miec wiecej postów pod avatarkiem. Sorry ale wole to w takiej formie w jakiej jest, gdy udziela sie tu 5 uzytkownikow na krzyz, a raz na jakis czas pojawi sie stara gwardia.
Fakt, są ostatnio bugi, vide moje problemy z logowaniem sie czy cytowanie, podejrzewam że Ender to naprawi jak tylko znajdzie czas, człowiek pracujący. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2012-01-08 12:54:08
|
|

Second Lieutenant
|
Gieferg, Twój post to przełom w dyskusji, opłacało się na niego czekać ku*wa 8 lat!
A tak na serio, to pomimo że jeszcze jestem młodym użytkownikiem ( żeby być średnim trzeba żyć tutaj chyba ze 3 lata ) widzę, że na forum już od dawna są problemy, chociażby z offtopem ( który sam również czynię ), z małą ilością użytkowników czy kłótniami na temat, czy Facehugger może zapłodnić kilka ofiar, czy Xenomorph potrafi pluć kwasem itd.
Kiedy ktoś zrozumie, że nikogo nie przekona? Obcy nie istnieje i z tego powodu nie da się stworzyć jednej teorii na jego temat. Nawet gdyby wyszła oficjalna książka H.R. Gigera na temat tego gatunku, to i tak wszyscy zostaliby przy swoich stwierdzeniach. Moim zdaniem dyskusje mające na celu udowodnienie czegoś nie mają większego sensu. Przecież można nawet stwierdzić, że Xenomorphowi mogą wyrosnąć skrzydła, jak \\\"urodzi się\\\" z latającego stworzenia. I jakie macie dowody, że tak się nie mogłoby stać? Powiedzmy sobie szczerze: ten gatunek jest średnio realistyczny, więc przestańmy tak bardzo się starać wszystko naukowo wyjaśniać. ____________________________________
|
|
2012-01-08 13:18:49
|
|

Second Lieutenant
|
Ja ze swej strony proponowałbym zmienić stronę graficzną forum - białe literki na czarnym tle to gwóźdź do trumny dla moich oczu. Poza tym przydałby się jakieś motywy, nie koniecznie od razu alienowe, ale biomechaniczne - jak najbardziej.
Katalogowanie tematów - jak najbardziej, przy czym niektóre tematy usunąć bo ludzie dublują na tym forum tematy które były poruszane wielokrotnie.
|
|
2012-01-08 14:06:52
|
|

Second Lieutenant
|
No, widzę, że mój pomysł się podoba
( Jaki twój pomysł? Wszyscy od dawna tego oczekują! )
( Najpierw dorośnij do 18 lat, a potem komentuj na forum! -__- )
( Jaki twój? Wszystkie inne fora już takie coś mają, więc sobie nie przypisuj zasług! OMG )
Dobra, dobra, ale tak czy siak w ostatnim czasie ja to powiedziałem i od razu się wszyscy zerwali. ____________________________________
|
|
2012-01-08 14:26:38
|
|

MODERATOR
|
Uwagi
odnosnie podzialu forum na dzialy:
- w ciagu roku bylo kolo 500 postow
- 14 nowych tematow
moze z 20-30 aktywnych tematow
- 13 nowych uzytkownikow, ktorzy napisali o75 postow, z czego 2/3 napisaly 2 osoby...
przy aktualnej liczbie uzytkownikow - skonczyloby sie tym, ze bylyby dzialy z 1-2 tematami do ktorych nikt nie zaglada... za malo sie dzieje w temacie Aliens by forum moglo byc tylko o jednym filmie/jednym cyklu.
odnosnie burdelu w tematach - mozna uporzadkowac, mozna sie bawic w pilnowanie by nie bylo powtorzonych tematow. w efekcie - nie bedzie nowych postow i na forum pojawia sie sensowne posty, ale beda 2 na miesiac albo rzadziej.
nie wiem jaki wy macie problem z ogarnianiem tych ilosci tematow , ale zagladam tutaj rzadko i nie mam wrazenie ze trace jakakolwiek dyskusje, bo tu sie nic nie dzieje
ile razy mozna o tym samym gadac? nie wiem czego niektorzy oczekuja, ale ile razy mozna dyskutowac o tym ze saga konczy sie na 1,2,4 czesci?
co do poprawy bledow na forum - prosba o zglaszanie bezposrednio do mnie, na pojedyncze narzekania odpowiem #SOA1: mi dziala (tak Miket, to do ciebie)
co do zmiany kolorystyki forum - daloby sie to pewnie zrobic, albo dac do wyboru schemat (jak komus kolorystyka nie odpowiada). Inne zmiany - moga byc zbyt skomplikowane, poniewaz to forum bylo modyfikowane (pare lat temu, 2005? 2005?) by wygladac dokladnie jak stare forum alienowe (jest to przerobione phpBB ze zmianami w kodzie, i na wieksze zmiany w tym raczej nie znajde czasu, jak ktos chce sie bawic - prosba o info)
btw - w ustawieniach profilu mozna zmienic styl na subSilver - aczkolwiek to jest niemodyfikowany styl phpBB - co oznacza ze czesc rzeczy moze nie dzialac, ale... kolorystyka jest standardowa, wiec moze niektoym byc latwiej czytac  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2012-01-08 17:41:43
|
|
Second Lieutenant
|
Cały powyższy post możnaby streścić w krótkim - nie chce mi się. Am I right? Tyle że ja nie wymagam od nikogo by mu się chciało. Proponuję, że sam mogę się tym zająć, o ile użytkownicy byliby tym zainteresowani.
Cytat: | odnosnie podzialu forum na dzialy:
- w ciagu roku bylo kolo 500 postow
- 14 nowych tematow
moze z 20-30 aktywnych tematow
- 13 nowych uzytkownikow, ktorzy napisali o75 postow, z czego 2/3 napisaly 2 osoby... |
A spokojnie może być i z 3x tyle jak nie lepiej.
Rzuć okiem na link w moim podpisie - prowadzi na forum które rozwinęło się w zasadzie tylko dlatego, że na nie trafiłem :]
Cytat: | tw - w ustawieniach profilu mozna zmienic styl na subSilver |
Szkoda że nie wiedziałem wcześniej
Cytat: | przy aktualnej liczbie uzytkownikow - skonczyloby sie tym, ze bylyby dzialy z 1-2 tematami do ktorych nikt nie zaglada... z |
Tematów jest już tyle że nie byłoby żadnego działu z 1-2 tematami, a co do ilości użytkowników - można sytuację poprawić, ale do tego trzeba podjąć określone działania, a nie pierdzieć w stołek i pisać na forum od święta i raz na pół roku
Cytat: | odnosnie burdelu w tematach - mozna uporzadkowac, mozna sie bawic w pilnowanie by nie bylo powtorzonych tematow. w efekcie - nie bedzie nowych postow i na forum pojawia sie sensowne posty, ale beda 2 na miesiac albo rzadziej. |
Z takim podejściem to na pewno. Defetyzm i czarnowidztwo w wykonaniu osób które mają tu najwięcej do gadania nie wróży temu forum najlepiej.
Cytat: | Katalogowanie tematów - jak najbardziej, przy czym niektóre tematy usunąć bo ludzie dublują na tym forum tematy które były poruszane wielokrotnie. |
Jesli się da - scalić, jeśli nie, zamknąć te nadliczbowe i umieścić w nich link do aktywnego tematu dotyczącego tego samego zagadnienia. Nie usuwać.  ____________________________________ ..................
Ostatnio zmieniony przez Gieferg dnia 2012-01-08 18:55:18, w całości zmieniany 1 raz
|
|
2012-01-08 18:29:37
|
|

Major
|
Myślę że porządek by się przydał i wtedy właśnie dyskusje by się rozwijały.
Rozmawiać jest o czym, bo ciagle wychodza nowe gry, komiksy a nawet wielkimi krokami nadchodzi nowy film powiązany z uniwersum...
Kolorystyki, a nawet układu graficznego prosze mi nie zmieniać, tak bardzo się przywiązałem hehe
Działy natomiast by się przydały, myślę że ludzie chętniej by dyskutowali. ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
|
|
2012-01-08 18:54:08
|
|
Second Lieutenant
|
Otóż to. Nie wydaje mi się bym był jedynym którego obecna forma zniechęca do pisania czegokolwiek. ____________________________________ ..................
|
|
2012-01-08 18:56:17
|
|
|