Autor |
Temat: Żałoba po OBCYM ?!! |
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Cytat: |
UK Teletext reports that British director Paul W. S. Anderson ("Alien vs. Predator", "Resident Evil") is to write the sixth movie in the "Alien" franchise, according to sources close to the film maker. |
własnie. czyli szósty film w "świecie" (takie dobrałem słowo bo bardziej oddaje to niz "koncesja" ) aliena...a w swiece aliena jest 5 filmow (no niestety) i wydaje mi sie iz wliczaja avp to tegoz swiatku... ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-10-19 20:51:03
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
DOBRA, TEGO JUŻ ZA WIELE ! ! !
Na stronie głównej wp.pl widnieje link, do krótkiej wiadomości o wspomnianej tutaj plotce, zatytułowany:
"Obcy 5" w rękach specjalisty
Pochlastać się idzie.
Mam ochotę zrobić komuś krzywdę  ____________________________________
|
|
2004-10-20 00:13:39
|
|

MODERATOR
|
:(
Pozostaje miec nadzieje ze to plota...
Jesli Anderson bedzie zamieszany w jakikolwiek sposob w kolejnego "czystego" Obcego (a nie crossover typu AvP II) to nie pozostanie mi chyba nic innego niz pojscie w slady webmastera AVP GALAXY...  ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2004-10-20 00:43:23
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ciacho, no naprawde bez przesady, może wszyscy fani rzucą się w przepaść jeszcze ?
Strona poswiecona jest Aliens, i nie widze powodu dla ktorego warto by ja zamykac.
AvP Galaxy zamknieto, bo byla stronką poswieconą stricte filmowi AvP.
|
|
2004-10-20 07:13:05
|
|
Qvintoo
Watashi baka desu
|

First Sergeant
|
...pozostana tylko wspomnienia... wiatr we wlosach i spiewanie ballad o alienie...
Mhorczne chmury zbieraja sie nad Alienem. Najpier zabojady teraz anderson
|
|
2004-10-20 11:16:07
|
|
Delano
I ain't that good.
|

First Lieutenant
|
HICKS napisał: | DOBRA, TEGO JUŻ ZA WIELE ! ! !
Na stronie głównej wp.pl widnieje link, do krótkiej wiadomości o wspomnianej tutaj plotce, zatytułowany:
|
Nie dziwota że splajtowali  ____________________________________ Weylan-Yutani: Brewing better beer.
|
|
2004-10-20 11:33:38
|
|

Lieutenant Colonel
|
Re: Surtsey
Rogue napisał: |
Zreszta, sam napisales że oceniasz Krolowa na 7, muzyke na 4, ze obcy lepsi niz w 4-ce, itd.
Czyli w koncu Ci sie nie podobal zajebiscie i kompletnie, czy byly wzglednie fajne motywy ??
Jak pisze ze cos mi sie NIE PODOBA, to mam na mysli cos co nie trafia do mnie w zadnym aspekcie. Tak jak np. NIE PODOBAJA mi sie seriale brazylijskie
Wiec prosze mi tu nie wyjeżdzać z transparentami "EJ TO TEN CO MU SIE AVP PODOBAŁ"  |
No nie...
Film AVP mi sie NIE PODOBAŁ! Chciałbym, żeby to było jasne.
A, że królowej dałem 7, to wcale nie podnosi wartości całego filmu, bo nie ma takiej rzeczy, która byłaby w stanie to zrobić.
W filmach liczy się głównie wizja, pomysł, scenariusz, reżyseria, gra aktorska, klimat. Wygląd postaci dałbym na końcu. Wygląd postaci nie jest w stanie podnieść wartości całego filmu, choćby nie wiem co.
Po prostu chciałem znaleźć na siłe jakiś plus tego czegoś, który by się jakoś wychylił z całego tego badziewia, no i na całym tle wychyla sie królowa i muzyka. Bo cały film jest grubo poniżej dna totalnego, a dwa wymienione elementy troche ponad. Ale tylko wtedy, gdyby użyć kontrastu na tle AVP. Używając skali ALIENS, wszystkie składowe otrzymałyby zero, bo nie ma not ujemnych.
Postać aliena była lepsza niż w A:R, ale, jak widzisz użyłem kontrastu. Bo dla mnie alieny w ar to zero.
No i ciągle mam takie wrażenie jak Hicks, broniłeś projektu AVP, więc teraz bądź happy. Następna królowa będzie jeszcze lepsza.
Schamann napisał: | a Surt studiuje z powołania i tym chce się parać, z tego co słyszałem. I łyknął Twoj oparty na plotce wątek jak młody rekin bez krytycznego sprawdzenia. Więc go próbuję przestrzec - przestrzec, nie dopierdolić  |
hehe, niczego nie łykałem, po prostu wyobraziłem sobie wizje Delano.
Która wydaje mi się nader prawdopodobna
Poza tym, nie studiuję dziennikarstwa, owszem swojego czasu miałem taki zamiar, ale zasłony opadły i wiem, że zawód spawacza wymaga większych kwalifikacji, niż dziennikarza.
Owszem bedę pisał, ale jako wolny strzelec, nie zamierzam stracić części życia na studiowanie dziennikarstwa.
Zreszta, pisałem o tym co nieco w topicu Mefiego z jego opowiadaniem.
Niemniej dzięki za troske  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-10-20 12:24:46
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
HICKS napisał: | DOBRA, TEGO JUŻ ZA WIELE ! ! !
Pochlastać się idzie.
Mam ochotę zrobić komuś krzywdę  |
Told ya
Sutrsey napisał: |
Wygląd postaci dałbym na końcu. Wygląd postaci nie jest w stanie podnieść wartości całego filmu, choćby nie wiem co.
|
hehe - a jak by zamiast alienow byly teletubisie?
...swoja drgoa film bylby wtedy straszniejszy
Poza tym, nie studiuję dziennikarstwa, owszem swojego czasu miałem taki zamiar, ale zasłony opadły i wiem, że zawód spawacza wymaga większych kwalifikacji, niż dziennikarza.
|
o przepraszam ale to co powiedziales odnosi sie tylko i wyłącznie do pseudo dziennikarzy którzy nie potrafia nic napisac. By byc DOBRYM dziennikarzem potrzebne sa kwalifikacje, wiec juz mi tu nie najezdzac na dziennikarzy... ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-10-20 17:43:34
|
|

Captain
|
Surt dzięki, ze masz takie wysokie zdanie o mnie i Rogalu, no rozwaliłeś mnie człowieku.
Nic tylko się pochlastać w kiblu
Co do Obcego5 to przestańcie panikowac, jeszcze nic nie napisali, nie wiadomo czy to prawda a placzecie jak baby ....przynajmniej niektórzy.
|
|
2004-10-20 21:52:50
|
|

Gunnery Sergeant
|
No ale zaraz,zaraz.
Skoro napisali,ze Anderson pisze 6 film o Obcych,a za 5ty uznano AvP to calkiem prawdopodobne,ze pisze on po prostu drugiego AvPka.
Right?
Wiec jest jakas nadzieja;]
Nadzieja na to,ze kolejne filmy Alien sie nie pojawia,a kontynuacja beda juz tylko gnioty AvP..
Chyba,ze cos pokrecilem;]
Ssy ____________________________________ Destiny has many faces-life has but only one.
|
|
2004-10-21 01:34:39
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
MIKET napisał: | o przepraszam ale to co powiedziales odnosi sie tylko i wyłącznie do pseudo dziennikarzy którzy nie potrafia nic napisac. |
wśród kilkunastu, może piętnastu może trochę więcej, dziennikarzy, z którymi musiałem w ciągu ostatnich dwóch lat rozmawiać (i w pracy i z racji innych przypadków -np. Orkon), nie spotkałem się z ani jednym przypadkiem, żeby typ:
a)był przygotowany do rozmowy i wiedział o co chodzi w temacie
b)był zainteresowany tym co mam do powiedzenia bardziej niż włożeniem mi w usta tego, co sam sobie pożal się boże po dyletancku wymyślił
c) napisał potem to co powiedziałem a nie to, co chciał usłyszeć
Boję się Miket, na podstawie własnych doświadczeń, że proporcje w tym zawodzie pomiędzy partaczami a fachowcami (gdzieś tacy, mam nadzieję są - choćby i jeden), są takie, że uogólnienie partactwa do wszystkich zaczyna mieścić się w dopuszczalnym marginesie błędu.
|
|
2004-10-21 09:24:35
|
|

Lieutenant Colonel
|
Schamann napisał: | MIKET napisał: | o przepraszam ale to co powiedziales odnosi sie tylko i wyłącznie do pseudo dziennikarzy którzy nie potrafia nic napisac. |
wśród kilkunastu, może piętnastu może trochę więcej, dziennikarzy, z którymi musiałem w ciągu ostatnich dwóch lat rozmawiać (i w pracy i z racji innych przypadków -np. Orkon), nie spotkałem się z ani jednym przypadkiem, żeby typ:
a)był przygotowany do rozmowy i wiedział o co chodzi w temacie
b)był zainteresowany tym co mam do powiedzenia bardziej niż włożeniem mi w usta tego, co sam sobie pożal się boże po dyletancku wymyślił
c) napisał potem to co powiedziałem a nie to, co chciał usłyszeć
Boję się Miket, na podstawie własnych doświadczeń, że proporcje w tym zawodzie pomiędzy partaczami a fachowcami (gdzieś tacy, mam nadzieję są - choćby i jeden), są takie, że uogólnienie partactwa do wszystkich zaczyna mieścić się w dopuszczalnym marginesie błędu. |
Podpisuje sie rękami i nogami pod tą wypowiedzią.
Vas, to tylko zależy od Ciebie, czy będziesz należeć do nielicznej grupy dziennikarzy obdarzonej tzw "Bożą iskrą", czy też zapiszesz się do międzynarodówki nawiedzonych nieuków.
Z tego co wiem, to Ty dopiero studiujesz dziennikarstwo, nie koniecznie musisz dziennikarzem zostać.
Wg statystyk tylko odsetki pracuja w wyuczonym zawodzie.
Dlatego jeszcze nie ostrz na mnie szabli
Miket, nie pisz mi tutaj o jakichś wyjątkach. Wskaż mi choćby jednego znaczącego dziennikarza (żywego), ktory nie pisałby pod czyjeś dyktando (koncernów, polityków, mafii). Wskaż mi znaczącego dziennikarza, który nie jest marionetką.
Dziennikarz, jesli chce się liczyć, musi być marionetką i nic tego nie zmieni. Tańczyć jak mu zagrają. Nie ma mowy o jakiejś bohaterczej walce, o bezkompromisowości. Bohaterscy głupcy kończą na cmentarzach. Zawsze tak było.
Inna sprawa to zwyczajne nieuctwo i niekompetencja dziennikarzy.
Magazyn "Fakt" to mój negatywny faworyt pod tym wzglądem.
Miket napisał: |
Wygląd postaci dałbym na końcu. Wygląd postaci nie jest w stanie podnieść wartości całego filmu, choćby nie wiem co.
|
hehe - a jak by zamiast alienow byly teletubisie?
...swoja drgoa film bylby wtedy straszniejszy
|
Miałem na myśli graficzne wykonanie postaci obcego.
Czy wszystko trzeba pisać dosłownie, a skróty myślowe wyrzucić do śmieci? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-10-21 10:27:52
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
Surtsey napisał: | Wskaż mi choćby jednego znaczącego dziennikarza (żywego), ktory nie pisałby pod czyjeś dyktando (koncernów, polityków, mafii). Wskaż mi znaczącego dziennikarza, który nie jest marionetką. |
Bernstein i Woodward chyba jeszcze żyją - to już dwóch  ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2004-10-21 10:52:04
|
|

Lieutenant Colonel
|
Schamann napisał: | Surtsey napisał: | Wskaż mi choćby jednego znaczącego dziennikarza (żywego), ktory nie pisałby pod czyjeś dyktando (koncernów, polityków, mafii). Wskaż mi znaczącego dziennikarza, który nie jest marionetką. |
Bernstein i Woodward chyba jeszcze żyją - to już dwóch  |
Znasz ich osobiście???
Geeez. Chciałbym któregoś spotkac. Nie wierzyłem, że tacy istnieją.
Aha, napisz jeszcze dlaczego znaleźli sie na Twojej liście ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-10-21 10:54:35
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
Surtsey napisał: | Znasz ich osobiście???
Geeez. Chciałbym któregoś spotkac. Nie wierzyłem, że tacy istnieją.
Aha, napisz jeszcze dlaczego znaleźli sie na Twojej liście |
Surt...Ty jaja sobie ze mnie robisz, prawda?
na wypadek, gdyby jednak nie - nie znam żadnego z tych panów osobiście, choć nie przeczę, że chciałbym poznać
w-a-t-e-r-g-a-t-e - mam dalej na piechotę tłumaczyć? ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2004-10-21 10:59:50
|
|

Lieutenant Colonel
|
jarze
Tak czy owak, jest to potężny procent, idąc po całości.
... czuje, ze i tak wkrótce kipną.
A jeśli nie, to znaczy, że są marionetkami kogoś innego
Da sie to wykluczyć?  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-10-21 11:03:37
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Surt musisz sobie uświadomić ze świat nie jest doskonały, ze policjanci nie zawsze będą uczciwi, ze lekarze nie zawsze nie biora w lape i ze dziennikarze tez nie aniołki. i tak juz jest.
oczywiscie - wiekszosc dziennikarzy z jakis podmijejskich gazetek (chocby nasza "nowosolska") to nie sa "oreły" w tej dziedzinie. ale są tez inne magazyny/tygodniki w których jest klasa i robią co do nich nalezy.
Nie ma mowy o jakiejś bohaterczej walce, o bezkompromisowości. Bohaterscy głupcy kończą na cmentarzach. Zawsze tak było.
nie zawsze....
szczerze mowiac to z mojeje perspektywy to wyglada tak ze chcailes byc dziennikarzem, nie wyszlo i teraz masz do nich wąty...
Rzetelny dziennikarz robi swoje choc Schamann ma racje - statystyka mowi ze wiecej jest tych szmirowatych...
ale odeszlismy od tematu - Settesz - andreson nie pisze scriptu do avp2 bo bodajze w texcie który podałem jest wspomniane ze preda nie bedzie... ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-10-21 18:37:35
|
|

Gunnery Sergeant
|
Hm..Mowili,ze nie bedzie Preda?
Hm..A mozesz tu przytoczyc ten artykul?;]
Ssy ____________________________________ Destiny has many faces-life has but only one.
|
|
2004-10-21 23:56:05
|
|

Lieutenant Colonel
|
MIKET napisał: |
szczerze mowiac to z mojeje perspektywy to wyglada tak ze chcailes byc dziennikarzem, nie wyszlo i teraz masz do nich wąty...
|
Hehe, Miket, poprawka, nie chcialem. Chce nadal. Tylko, ze zrezygnowalem ze studiów dziennikarskich. Wiesz dlaczego?
Ten cały bajzel z dziennikarską niekompetencją i nieuctwem wynika stąd, że kierunek dziennikarstwo, tak na dobrą sprawę jest przedłuzeniem ogólniaka.
Dlaczego podałem przykład spawacza?
Bo spawacz o swoim zawodzie wie wiecej niz dziennikarz po dziennikarstwie o swoim.
Taki dziennikarz posiada mgliste pojęcie o wszystkim. A jak coś jest do wszystkiego, to jest do niczego.
Wśród młodych dziennikarzy nie ma ekspertów w swoich dziedzinach.
Dlaczego szanujace się redakcje wolą przyjmowac ludzi, którzy maja rozległą wiedze na jakiś temat?
Bo ludzie po samym dziennikarstwie wypowiadają sie najczęściej na tematy, o których nie maja bladego pojęcia.
Weźmy forumowy przykład. Hicks - oprócz tego, że ma niewątpliwie tzw "Bozą Iskrę", to jeszcze studiuje filmoznawstwo. Tzn dąży do bycia ekspertem w swojej dziedzinie. Jeśli tylko zdecyduje sie na dziennikarkę, będzie naprawde dobry.
Dlaczego bardzo lubie czytać np WPROST? Bo tam pracuja ludzie kompetentni i o swoich tematach wiedzą prawie wszystko. Są przygotowani merytorycznie.
Dlatego wole studiować temat, który mnie interesuje, a potem, mając określona wiedzę na dany temat, pisać o tym do gazet.
Tyle.
BTW:
Miket napisał: |
Surt musisz sobie uświadomić ze świat nie jest doskonały, ze policjanci nie zawsze będą uczciwi, ze lekarze nie zawsze nie biora w lape i ze dziennikarze tez nie aniołki. i tak juz jest.
|
Serio!?? Oh, ja naiwny! Myślałem, że świat jest pieknym miejscem pełnym samych przyjemnych niespodzianek.
Za kogo Ty mnie wogóle masz, hę? O czym ja pisałem?
I Miket, błagam, nie posądzaj mnie o tak niskie pobudki jak chęć drobnej zemsty, bo to mnie obraża. Mierzysz ludzi własna miarą?.
Nie zamierzam sie z niczego wycofywać.
Co to wogóle za logika?: nie podoba ci sie dziennikarstwo, to sie do niego nie pchaj.
Właśnie dlatego, że nie podobają mi sie prawa rządzące dziennikarką (bo sam zawód jest szlachetny), mam obowiazek sie do niego pchać.
Nic mi się nie podoba, dlatego mam obowiązek pchać sie wszędzie
BTW2: Vas, nie gniewaj sie na mnie, mam dla Ciebie dużo serdeczności i zawsze dobrze Ci życzę.
Poza tym, sam pisałem publikacje do kilku gazet, robiłem wywiady, relacje itp.
Więc to zupełnie tak jakbym obraził samego siebie.
Ale mnie chodzi o pewien obiektywizm. Po prostu ja widzę, ze ten, niegdyś nobliwy zawód, schodzi teraz na psy.
I tylko rewolucja moze to zmienić  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-10-22 11:06:20
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
aaa to ok, tylko prosze nie mowic ze dziennikarze mało wiedza o swoim zawodzie, bo jak podałes przykład (wprost) są równiez tacy co znają się na sowjej robocie. o to mi chodzi. ze wsrod takich co nie znaja sie na robocie sa i tacy co robią to dobrze... ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-10-22 17:18:40
|
|
|
|