Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: MY czyli "Lubie wiedzieć z kim rozmawiam" :P
MAYAK

Staff Sergeant

Long Time No See...
"Mayak,Mares,dalibyście swoje zdjęcia.....
BWAHAHAHA!!!! Jeeezz!!!
Nie wiem jak Mares,ale ja Już wiem czego się możnaby spodziewać.
Nietrudno mi wyobrazić sobie co zobaczyłbym po
przesłaniu mojego konterfektu Very Happy :O Heh! Cwaniaki!!Wink
"Nie ze mną takie numery Brunner" Chociaż przyznać muszę że Brunner jest moją ulubioną postacią z
wiadomego serialu.
Zresztą i tak nie stać mnie na cyfrowy aparat
(żenada ,nie?)Sad :/

Ender,O ile dobrze widzę to masz Glocka(starszy model bez szyny na podwieszenie modułu -latarka/laser. Ale i tak,COOL lookin`!

Ja mam HK USP,Ruger SP101 i Walther PP .
Miałem kupić full-size UZI,ale nie wyrobiłem z kasą..FUCK!!! Sad(

Pozdro
2003-06-13 19:32:31
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote](...)Zresztą i tak nie stać mnie na cyfrowy aparat
(żenada ,nie?)Sad :/
(...)[/blockquote]

ale przeciez mozna zwykle zdjecie w kafejce internetowej sobie zeskanowac, po co zaraz cyfrak.

pozdr.
2003-06-13 20:57:52
Ender

MODERATOR

Mayak:

tak, na zdjeciu jest Glock. Ale ja nie moj. Kiedys mialem HK P8, ale znajomy popsul i go oddalem. A potem jakos szkoda kasy bylo. A glocka na gre pozyczylem - podoba mi sie ten pistolet. BTW - prawdziwy jest tandetniej wykonany niz atrapy Smile)

Qrde, jedyna giwera na ktora cierpie (hehe jak choroba) to atrapa M41A.... No i moze M56....
2003-06-16 07:44:01
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

[blockquote] Long Time No See...
"Mayak,Mares,dalibyście swoje zdjęcia.....
BWAHAHAHA!!!! Jeeezz!!!
Nie wiem jak Mares,ale ja Już wiem czego się możnaby spodziewać.
Nietrudno mi wyobrazić sobie co zobaczyłbym po
przesłaniu mojego konterfektu Very Happy :O Heh! Cwaniaki!!Wink
"Nie ze mną takie numery Brunner" Chociaż przyznać muszę że Brunner jest moją ulubioną postacią z
wiadomego serialu.

Pozdro[/blockquote]

Yeah, Mayak, nie dawaj im swoich fotek, widziałeś co ze mną zrobili Very HappyVery HappyVery Happy. Ale ja jestem masochistą bo umieściłem jeszcze dwa zdjęcia, żeby Rogue zrobił jakiś fajniejszy montaż, ale widać zapomniał albo mu się nie chce.

BTW : Brunner to też moja ulubiona postać z klosa
BTW2 : W orginale jest : "te sztuczki nie ze mną, Brunner" (nie wiem czemu utarło się że tam jest mowa o jakichś numerach ?)
2003-06-16 08:32:35
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MAYAK

Staff Sergeant

"BTW - prawdziwy jest tandetniej wykonany niż atrapy Smile)"

Święte słowa Ender!! Glock zyskał TAKĄ renomę że zaczęły się pojawiać tzw."tanie wypusty" dla ubogich,np.polskich służb mundurowych Sad :O!!
Jakość tych giwer możnaby określić krótko...pod psem!! Very Happy :O
A propos HK P8 i HK USP to jedno i to samo.Rozbieżność w nazewnictwie wynika z faktu iż
Bundeswehra przyjęła HK USP jako podstawowy pistolet służbowy(następcę Walthera P38/P1)
Biorąc pod uwagę fakt że niemiecka policja używała już pistoletów P5(skrócony Walther),P6(Sig Sauer P225) i P7(HK P7M8 & P7M13).Tak więc następny pistolet otrzymał oznaczenie HK P8,co znaczy to samo so HK USP-tyle że w kalibrze 9mmx19 Parabellum(przyjętym jako standard w NATO).
Sorry,ale uwielbiam gadać o giwerach..w końcu trzeba mieć jakieś hobby!! :D

And You`re right again,M41A to giwera nad giwerami,przynajmniej jeśli chodzi o wygląd i poręczność,ale nieprędko coś takiego ujrzymy(szykuję post na ten temat),mimo iż próby trwają ;d

Surty..co do tekstu z "KLossa",przyznaję że tak dawno nie widziałem J23 w akcji iż mogłem co nieco przekręcić Wink

Nara

P.S Nie wiem co robię,ale pomyślę o tym skanowaniu.
2003-06-16 19:11:09
Ender

MODERATOR

Mayak:

Heh, owszem, strzelalem z glocka, ktorego uzywa polska policja. Jesli chodzi o celnosc, niezawodnosc, wygode - zajebista zabawka, i nie wiem czy to jakas tania produkcja. To chyba tylko P99 dla polskich sluzb mundurowych skladane byly w Polsce? Nie jestem pewien. W kazdym razie rekojesc wygladala tak, jakby mozna ja bylo reka zmiazdzyc, "chamski plastik", ale jednak solidna giwerka :-)

Co do P8 i USP - nie mialem z tym doczynienia, jedynie znam zliteratury. Gdzies czytalem ze P8 od USP rozni sie nie tyle kalibrem (bo USP wystepuje chyba w kalibrach 9mm, 40, 45), co gwintowaniem lufy. Czyli konstrucyjnie to samo. Inna nazwa Smile i lufa, i to wszystko. Ale nie chce mi sie szukac na stronach www informacji czy sie nie myle.

Dobra, poszukalem troche. Gwintowanie lufy to jedna z roznic, ale o nazwie P8 mogl zadecydowac bezpiecznik :-)

cytat:
(z http://www.ccfa.com/hkpistol.htm)
[orange]
The P8 was built to the Germany Army’s specifications for their evaluation trials held in 1991 - 1992 for a new standard issue sidearm for general issue. The HK USP 9mm was adopted and designated as the P8. Differences from standard USP 9 as follows:

1) "P8" inscribed on slide and at bottom of grip panel

2) Safety/decocking lever oversized ala Colt 1911

3) Safety lever operates reverse from normal i.e., "Fire" to up position, "Safe" to down

4) Barrel on the USP P8 is lands and grooves (true rifling) and not polygonal.

Difference #3 may be the reason for the "P8" designation as it is the eight variant of safety/decocking configuration
[/orange]
2003-06-17 10:21:43
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MAYAK

Staff Sergeant

Yeah! Ender
Zapomniałem dodać że Buneswehra zażyczyła sobie wyposażenia swych pistoletów w lufy z konwencjonalnym bruzdowaniem w odróżnieniu od "cywilnych" USP posiadających lufy poligonalne.
Tak więc P8 to 9mm USP ale z lufą bruzdowaną.
Co do bezpiecznika,to bardzo mi się ta konfiguracja podoba,gdyż umożliwia noszenie pistoletu z nabojem w lufie i napętym kurkiem
(a`la Colt M1911)co pozwala na bardzo szybkie otwarcie ognia.Po wyjęciu broni wystarczy nacisnąc bezpiecznik kciukiem w dół(naturalny ruch,co jest ważne w stresie walki)i już można strzelać.
A system ten wynalazł sam Patron Broni Strzeleckiej
Święty JOHN MOSES BROWNING-konstruktor Colta M1911
Very Happy
Strzelałeś więc z Glocka? Ech ,szczęściarz.
Jakie wrażenia?(Odrzut ,jak leży w łapie,itd)Jak
przypuszczam był to Glock 17?
Wspominając o "taniej produkcji"miałem na myśli aferę sprzed paru lat,kiedy to w fachowych periodykach jak i w TV pojawiły się liczne negatywne komentarze co do jakości zakupionych Glocków.Prawdę powiedziawszy to Glock jest bronią
"with LOVE or HATE relationship" Należę do kilku
strzeleckich forów i czytałem że także w USA gdzie Glocki są produkowane na miejscu(Fabryka w miejcowości Smyrna)wybuchały "antyglockowe" afery.
MULTUM ciekawych informacji można znaleźć na:
www.thefiringline.com
www.glocktalk.com
www.tacticalforums.com Ja sam ,niestety z Glocka nie strzelałem Sad ale słyszałem że "antyGlockowcy" zawsze narzekają na
"gąbczasty(cokolwiek to znaczy)spust i na rozrywanie się naboju w komorze(z tym że Glocki na nabój 9mm są wolne od tego problemu),występuje on najczęściej w glockach większych kalibrów:
.357 SIG
.40 SMITH & WESSON
10mm AUTO
.45 ACP
A miłośnicy Glocków "Glockaholics"...cóż,niech no tylko który powie coś złego o ich ukochanej giwerze.... :O :O !!!!!!!!

Taa..I znowu to zrobiłem.Znowu rozgadałem się o giwerach :D

Pozdro
2003-06-17 18:41:07
Ender

MODERATOR

Hehehe....

Mi sie glock podoba. Ladne. Proste. Przyjemne.
Strzelalem z 2 lata temu, pozniej nie mialem okazji (a raczejc zaqsu by zniej skorzystac). Bedziesz na zlocie? Takie rozmowy lepiej sie przy piwie prowadzi Smile)
2003-06-18 07:13:14
Suchy
F161

MODERATOR

Mayak

Masz wiedze Smile(wiadomo nie od dzis Wink ) pogratulowac i pozazdroscic. Ja lubie bron, ale nie zaglebiam sie w az takie szczegoly. Z palnej strzelalem tylko z KBKS na PO w szkole sredniej Very HappyVery HappyVery Happy W domu mam P99 ASG z HFC. Moze jak pozwola fundusze to kupie MP5 na green gas. O M41A nawet nie snie. Za drogo...

Bedziesz na zlocie?
2003-06-18 08:19:47
Ender

MODERATOR

Tu jest fajna zabawka:

[URL=http://www.ccfa.com/mp5kcase.htm]www.ccfa.com/mp5kcase.htm[/URL]

walizeczka na MP5. Na samum dole ta walizeczka z wlozona replika. To jest ladne Smile))
2003-06-18 08:26:50
MAYAK

Staff Sergeant

Quote 1:
"Będziesz na zlocie?Takie rozmowy lepiej się
przy piwie prowadzi:-))"

YYEAAHH!! Piwo+Broń+Fajny klimat=Happy Mayak:D!!!!

Quote 2:
"Masz wiedzę()pogratulować i pozazdrościć"
ECH! DZIĘKI!!:)Chociaż nie jestem Alfą i Omegą,to
po 23 latach zgłębiania tematu wie się co nieco Wink
Tylko co z tego skoro za swoje hobby mogę trafić
na 8 lat do pierdla-Jakby co to mamy DEMOKRACJĘ i
WOLNOŚĆ!! UAHAHAHAHAHAAAAA,RZYGAĆ SIĘ CHCE NA TAKĄ
DEMOKRACJĘ I WOLNOŚĆ!!Byle skurwiel i złodziej ma
lepszy arsenał niż nasza "rozmodlona" policja!! Sad(

Quote 3:
"O M41A nawet nie śnię.Za drogo"
Ech!Szkoda gadać!Jakbym zarabiał jak na cywilizowane czasy przystało,to już dawno miałbym
za sobą wizytę w londyńskim SegaWorld,gdzie chętni
przechodzą całą ucieczkę z(wiernie odtworzonego!)
kompleksu bazy Hadley`s Hope,by na koniec stanąć
wobec możliwości zakupienia repliki M41A !!!
A my co???
Budujemy kolejne sanktuaria,bazyliki,katedry,kościoły,kaplice,
seminaria....AAAAAAAAAAA!!!!!!!!!Trzymajcie mnie!!!

Quote 4:
"Tu jest fajna zabawka"
HEHEHE!!! Rzekłbym ZAJEBISTA zabawka!!Very Happy
Mając taką walizeczkę chętnie odwiedziłbym parę miejsc,np:
-Urząd skarbowy
-Policyjną izbę dziecka Very Happy
-Poprawczaki
-Więzienia
-Pałace biskupie
-Domostwa wielu posłów,radnych.prezesów tudzież innych pierdolonych złodziei Very Happy :D

Quote 4:
"Będziesz na zlocie?"
Hmmm,Bardzo chciałbym,co zasygnalizowałem już w poprzednich postach,sęk w tym że nie wiem jeszcze
czy uda mi się dostać urlop w pierwszych dniach Lipca,no i musiałbym dostać precyzyjne dane co do tego gdzie,kiedy i jak się stawić,ale jak na razie
szanse szacuję na 90% :)

Pozdro
2003-06-20 19:52:51
Surtsey

Lieutenant Colonel

[blockquote] ..jeśli jeszcze nie wysłałeś Suchemu, to ślij mi - ja też mam serwer to od razu się wezmę za przerabianie a potem wrzucę na Forum Very HappyVery HappyVery Happy A Surts, Tobą też się zajmę na dniach, więc luzik.
Pozdro[/blockquote]

Rogue - obiecanki - cacanki Sad
2003-07-23 12:05:07
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Strona: Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu