Autor |
Temat: Nowy board - INFORMACJE: o zmianach, bledach, uwagi... |

MODERATOR
|
Settesz: przczytaj moje wczesniejsze info.
Drugie pw ja wyslalem i skasowalem, by sprawdzic czy dziala to w taki sposob jak opisalem. Wiadomosc mozna wyslac a nastepnie skasowac (pod warunkiem ze odbiorca nie przeczytal jej jeszcze....). ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-10-06 10:24:09
|
|

MODERATOR
|
WAZNE - ZMIANA IP SERWERA
Nowy IP: 194.114.145.51
DNSy powinny w miare szybko sie odswiezyc. Jesli beda problemy, mozna wpisac tymczasowo (windows) do pliku windowssystem32driversetchosts
linijke:
194.114.145.51 board.g4sa.net
powinno dzialac.
JUZ PO ZMIANIE... jesli mozesz to przeczytac to wszystko dziala  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-10-06 10:27:20
|
|

MODERATOR
|
UWAGA
Dodalem posty z pierwszego forum z 2001 roku (kliknijcie sobie na sotatnie strony w tym forum).
Prawdopodobnie wszystko dziala. Ale na wszelki wypadek, w razie jakichkolwiek problemow - info do mnie.
Posty powinne byc widoczne przez wyszukiwarke.... ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-10-14 11:13:14
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Re: UWAGA
Ender napisał: | Dodalem posty z pierwszego forum z 2001 roku (kliknijcie sobie na sotatnie strony w tym forum).
Prawdopodobnie wszystko dziala. Ale na wszelki wypadek, w razie jakichkolwiek problemow - info do mnie.
:)
Posty powinne byc widoczne przez wyszukiwarke.... |
ENDER: wielkie brawa.. naprawde... jestes wielki !
Chcialbym jeszcze o cos zapytac, ale pewnie juz mnie wyklales ;) i juz nie chcesz ze mna gadac po tym jak 3 razy ci trulem, ze pomoge i nie pomoglem :( nie sadzilem, ze juz w tym tygodniu to zrealizujesz ;) super... i sorki :(
ok.. gdybys mnie jeszcze nie zbanowal ;) (cos moje haslo nie dzialalo :> ) to mam pytanka:
1. czy mozna jeszcze ew. przydzielic posty osob, ktore pisaly na tamtym forum do ich bierzacych kont? Mam na mysli np Kabukimana, ktory pisal kiedys jako Satan666, potem Kabukiman/Satan666 itp... (jesli to byloby trudne, to czy byloby to mozliwe, gdybym podal dokladny link do tematu, numer posta i nazwe tej osoby na starym i nowym forum?)
2. jesli w pierwszym pytaniu padnia odpwiedz "tak", to czy ew. moznaby jeszcze osobom ktore teraz sa jako "gosc" dodac nazwe konta (taka jaka kiedys mialy, chociaz na gadu mowiles ze ciezko z tym moze byc)
3. czy nowe posty sa zsumowane z dotychczasowym boardfreewebowym dorobkiem danej osoby (liczba postow)?
4. czy mozna np w tych starych tematach dodac takie cos, ze (bo wiadomo, ze nie ma tutaj struktury drzewiastej jak na tym pierwszym forum) osoba, ktora odnosila sie do czyjejs innej wypowiedzi miala by dodany cytat tej pierwszej osoby? Czy moze za bardzo mogloby to obciazac baze?
Jesli byloby to mozliwe to moglym sie tym zajac, wyedytowac te stare posty i (oczywiscie wzorujac sie na tym slynnym backupie) dodac jako cytat oryginalny tekst do ktorego odnosila sie osoba odpowiadajaca. Tyle, ze to by sie wiazalo z jakims tymczasowym dodaniem mi odpowiednich uprawnien... wiec nie wiem czy bys(cie) sie na to zgodzili....
/edit
aha jeszcze cos, pytalem wprawdzie chyba o to w sierpniu ale nie dostalem chyba odpowiedzi.
Jak wiadomo sa co najmniej dwie sooby, ktore najpierw na freewebie pisaly pod jednym nickiem (kontem) a potem utworzyly nowe ("Michal Wieczorek = Vysogotek" ; "Sammel = Sammael") czy te osoby maja juz zsumowane posty z obu kont do jednego, obecnego?
/edit2
mozeby jeszcze zmienic pole "Dołączył" i dodac tam date pierwszego posta na starym forum ?
/edit3
czy na pewno sa wszystkie posty/tematy? Bylo przeciez troche w 2000 roku (od lipca) i nie widze ich w spisie tematow ani w listingach postow CIACHA, virusa, Tomexxa... ?!
|
|
2004-10-14 22:24:45
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Re: UWAGA
Majkel napisał: | 3. czy nowe posty sa zsumowane z dotychczasowym boardfreewebowym dorobkiem danej osoby (liczba postow) |
No właśnie nie. Kiedy daję opcję wyświetlania wszystkich moich postów to mam 500, ale pod sygnaturką nadal mam 469  ____________________________________
|
|
2004-10-14 23:46:57
|
|

MODERATOR
|
Majkel:
Spoko. nie wyklalem. W sumie jakbys zroibl ta liste, to bym szybciej zaczal.
Posty aktualnie nie sa zsumowane. Zrobie to, ale tylko dla tych, ktorzy pisali pod tym samym nickiem.
Juz zrobione.
Jesli ktos zmienial username - chyba nic sie zlego nie stalo...
Chyba ze ktos goni za statsami i pisze dla ilosci postow....
 ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-10-15 15:33:40
|
|

Lieutenant Colonel
|
zajebiście sie czyta te pzredpotopowe tematy, nawet obcojęzycznych gości werbowaliście
świetny motyw  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-10-15 15:51:44
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
JA ! Ja chce! i odrazu dodajcie mi za przyszłe ! i premie świateczną !
CyferkiCYFERKI MOJE UKOCHANEK ..... %$@#  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2004-10-15 16:13:46
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
dzieki za odpowiedz Ender, ale czy moglbys jeszcze w wolnej chwili udzielic reszty odpowiedzi ?
|
|
2004-10-15 21:29:10
|
|

MODERATOR
|
Majkel:
Na jakie?
Udzielilem odpowiedzi:
Zrobie to, ale tylko dla tych, ktorzy pisali pod tym samym nickiem.
Co oznacza:
Cytat: | 1. czy mozna jeszcze ew. przydzielic posty osob, ktore pisaly na tamtym forum do ich bierzacych kont? Mam na mysli np Kabukimana, ktory pisal kiedys jako Satan666, potem Kabukiman/Satan666 itp... (jesli to byloby trudne, to czy byloby to mozliwe, gdybym podal dokladny link do tematu, numer posta i nazwe tej osoby na starym i nowym forum?)
|
Odpada. Ilosc postow na forum oznacza ile z danego konta napisano. W chwili obecnej automat zlicza posty - po wrzuceniu nowych tylko je przeliczam. Nie bede ingerowal w strukture bazy by komus statsy podbic.
Cytat: | 2. jesli w pierwszym pytaniu padnia odpwiedz "tak", to czy ew. moznaby jeszcze osobom ktore teraz sa jako "gosc" dodac nazwe konta (taka jaka kiedys mialy, chociaz na gadu mowiles ze ciezko z tym moze byc) |
Jest to zrobione. O ile oczywiscie ktos nie wpisal swojego nicka jako tematu, jak np. jest tutaj: http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=879
Czyli jesli nie ma takiego usera na forum, widac jaki mial username, ale widac tez ze byl to gosc...
Cytat: | 3. czy nowe posty sa zsumowane z dotychczasowym boardfreewebowym dorobkiem danej osoby (liczba postow)? |
Chyba mowilem ze tak.
Cytat: | 4. czy mozna np w tych starych tematach dodac takie cos, ze (bo wiadomo, ze nie ma tutaj struktury drzewiastej jak na tym pierwszym forum) osoba, ktora odnosila sie do czyjejs innej wypowiedzi miala by dodany cytat tej pierwszej osoby? Czy moze za bardzo mogloby to obciazac baze?
|
Nie. A dokladniej - mozna by, recznie dodawac tresc cytatu....
W chwili obecnej backup zrobiony.
Cytat: |
Jesli byloby to mozliwe to moglym sie tym zajac, wyedytowac te stare posty i (oczywiscie wzorujac sie na tym slynnym backupie) dodac jako cytat oryginalny tekst do ktorego odnosila sie osoba odpowiadajaca. Tyle, ze to by sie wiazalo z jakims tymczasowym dodaniem mi odpowiednich uprawnien... wiec nie wiem czy bys(cie) sie na to zgodzili.... |
Gdybym mial czas, to pewnie bys ie dalo. Kwestia czasu i napisania konwertera, ktory zmienic pliki txt na to co ma byc w bazie.
Ale ja czasu nie znajde w najbliszym czasie. Moze za pol roku...
 ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-10-16 00:04:42
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
ok super, o to mi chodzilo. Sorry, ze taki jestem upierdliwy ;)
a dlaczego nie widac postow z roku 2000 (ani na liscie tematow ani w kontach osob wtedy piszacych)?
|
|
2004-10-16 01:08:47
|
|

MODERATOR
|
/edit
Wrzucilem jeszcze raz wszystkie stare posty. Teraz daty powinny byc ok.
Wiecej razy chyba nie bede poprawial  ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-10-16 12:40:19
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Temat
Dało by się tak zrobić żeby przy pisaniu odpowiedzi, oprócz poprzedich wypowiedzi widoczny był tez temat ? czasem pootwiera się tego kilka i nagle człowiek zastanawia się w którym to teraz temacie odpisuje  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2004-11-24 10:31:46
|
|

MODERATOR
|
W sumie sluszna propozycja....Zerkne na to.
Jesli to nie bedzie wymagalo zbyt duzej ingerencji w system - zrobie to jakos przy okazji. Jesli jednak bedzie to cos dluzszego - to poczeka do lutego/marca (jak bede mial troche wolnego czasu). Na razie koncze grzebanie w kodzie forum. jedynie w przypadku razacych bledow bede reagowal. Po za tym serwer musi sobie sam radzic
zycie....
UWAGA!
JESLI KOMUS SIE WYDAJE ZE JEST BLAD/COS TRZEBA ZMIENIC W BOARDZIE - to niech napisze info tutaj i pod dyskusje (aczkolwiek decydujacy glos ma Ciacho/Suchy/ja) albo niech zwroci sie bezposrednio do nas trzech.
Nie mam zamiaru zmieniac systemu pod katem pojedynczych osob. ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-11-24 11:29:39
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
nie znam sie na tym ale jak napisałem swoja wiadomosc w temacie "ciekawa figurka" to zamiast napisu "twoj post został wysłany, itp." ujrzałem cos takiego:
// ciachniete by Ender
// error wpisany na bugliste
....pozostawiam osobom "w temacie" bo ja z tego nic nie rozumiem mimo iz nic złęgo sie nie stało... ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-11-24 16:45:43
|
|

MODERATOR
|
a wiadomosc sie dodala? jest problem bo cos zle poindeksowalo slowa ze starych postow (do wyszukiwarki) i czasami nowych nie dodaje. kiedys wieczorem to przeindeksuje, ale mamy troche duzo postow i boje sie ze to potrwa dosyc dlugo.
Jesli udalo sie wstawic post - to olej to, jesli sie nie udalo, podeslij mi mailem informacje o tresci - zobacze na czym sie wywala. ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2004-11-24 16:48:23
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
no wszyskto jest ok, wiadomosc sie dodała. jak juz mowilem - nic sie nie stało. tak tylko napisałem to bo jak dla mnie to cos dziwnego. pomyslałem ze moze jest to cos o czym powinienes wiedziec  ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-11-24 18:03:42
|
|

MODERATOR
|
INFO O NIE DZIALANIU BOARDA
W weekend nie dzialal serwer. Nie wiem co sie stalo. Mozliwe ze w przyszlosci taka sytuacja sie powtorzy. Jesli tak sie stanie - no coz, boarda moze nie byc przez jakies 2-3 dni. Pozniej zostanie zzakupiony nowy sprzet
(licze ze do marca polazi, i wtedy wymienie serwerm ale jakby padlo - to zostanie zmieniony wczesniej) ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2005-01-10 09:27:16
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
hmmm CIACHO nie wiem czy wiesz, ale do tej pory link do forum na twojej stronie prowadzi do skasowanego juz freewebu (blad 404).
Wczoraj to "odkrylem" chcac cos komus pokazac na naszym forum i walnalem sie na tym, ze nie znam adresu. Od ciebie sie nie udalo wejsc wiec musialem odwiedzic strone Endera....
W ten sposob odcinamy sie od jakiegos procentu nowych forumowiczow...
|
|
2005-03-20 23:51:18
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Z takich właśnie powodów jeszcze na starym forum zrobiłem link do tego
www.derelict.prv.pl ____________________________________ MU-TH-UR 6000