Autor |
Temat: Obcy - 8 pasażer Nostromo - w kinach od 14.11 |
Second Lieutenant
|
Hehe
Na 16 z minutami we Wtorek.
Pakujemy sie na 520 na Bankowy- Femina spotykamy sie godzinke wczesniej z Majkelem po naszej stronie wisly
Wiec jak nie chesz przepuscic *#)@#  okazji to mow gdzie i jak mogl bys nas wychaczyc..
|
|
2003-11-17 15:54:56
|
|

MODERATOR
|
TO VIRUS:
>w srode ide ponownie obejzec na spokoja
No ladnie, ladnie... a ja myslalem ze jestes okrotnie zajetym czlowiekim... a ty sie po kinach szlajasz, narkotyzujesz, pijesz, obzerasz popcornem i ogladasz sage weekendami... :)
Mam tylko na nadzieje ze w srode przed ponownym udaniem sie na projekcje wrzucisz mi na ftp cos co miales wrzucic w srode tydzien temu...
BTW: chyba sie tez wybiore jeszcze raz - a co?! Taka okazja to trzeba wykorzystac! Fajnie by bylo jakby za dwa lata z okazji 20 lecia ALIENS puscili w knach wersje rezyserska... moze by jakas petycje w tej sprawie zrobic?!  ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-11-17 17:01:52
|
|
Gothmog
Liberate tute me!
|

Staff Sergeant
|
Widziałem i doznałem objawienia
Własnie wrocilem z kina - film powala, dopiero w kinie w doskonalej jakosci dzwieku i obrazu mozna dostrzec wszystkie jego zalety i ponadczasowosc...
Nie no po prostu rewelka! Jestem wrecz zamulony, w pozytywnym tego slowa znaczeniu...
Widzialem go przeciez milion razy a w kinie jeszcze zdolalem sie przestraszyc - niewiarygodne...
Chyba wybiore sie raz jeszcze i moze jeszcze raz jak kasa pozwoli...
Gdyby nie gruba jakis totalnych debili, szczyli, ktora wpadla na lewo na seans gdzies w jego polowie bylo by zajebiscie. Ale szczyle wpadli i rozpieprzyli w pyl cala atmosfere - smiali sie, darli mordy jak jacys wiochmeni i wszystko dla nich bylo smieszne. Niestety nie moglem sie oderwac od ekranu i pojsc po ochrone aby pogonili towarzystwo wiec musialem znosic kretynow....
Ehhh.. wszystko czlowiekowi potrafia zepsuc! ____________________________________ \"To stworzenie jest organizmem doskona�ym, organizmem o niezwyk�ej wprost budowie. Jest przebieg�e, agresywne, jest z�e, jest kwintesencj� z�a...\"
A.D.Foster
|
|
2003-11-17 21:47:58
|
|

Lieutenant Colonel
|
|
2003-11-18 15:04:01
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
Film w kinie robi ogromne wrazenie
Naprawde warto isc drugi raz jeszcze...
Mam jedynie lekki niedosyt, ze tak szybko czas zlecial... miejscami mozna wyczuc brak (a wlasciwie skrocenie) niektyrych pierwotnych "wejsc". Od razu zaczyna sie akcja... Nie jest to zle, ale jednak trzeba sie przyzwyczaic...
Podziekowania dla Tomexxa za wspolny seans Aliena :D
Nie ma to jak seans z samym guru Czuje sie jak jakis wybraniec
|
|
2003-11-18 19:40:20
|
|
Second Lieutenant
|
tia...
Wiec jeden seans juz za mna.
Co moge powiedziec....
Jakos dowloklismy sie mimo korkow do kina z Majkelem. Ludzie sie zachowywali bardzo dobrze, cicho jak makiem zasial, kilka osob tylko bylo.
Jesli chodzi o sam film
Generalnie nie odczuwa sie bardzo usunietych fragmentow, nawet mi ciezko powiedziec co bylo poskracane. Faktycznie brakuje sceny "Dallas & Mother" taka fajna muzyka zawsze tam leci. Scena z kokonem jest troche skrucona. W tej na DVD pojekiwania Dallasa sa troche dluzsze..wiecej dialogu. Odnoslem przez to wrazenie jakby Riply zbyt pochopnie ocenila beznadziejnosc sytuacji Dallasa.
Sygnal z wrogiej planety taki sobie, ale scenka moze byc, tak samo jak atak Lambert na Riply choc niewiele wnosi, fajnie sie Dallas tam wydziera :D
Cuz myslalem, ze Alien bedzie mial troche lepiej zachowany obraz, a przede wszystkim lepszy dzwiek.
Oczywiscie wrazenie robi to, ze mozna dostrzec takie detale jak np drobne napisy w terminalu "Matki" itp rarytasy na DVD jest to nie do zauwzenia.
A co do wad to scena w ambulatorium i klka innych momentow gdzie troche sieje i miga obraz.
Dzwiek jest bardzo cichy, po tych glupich reklamach trailerach na prawde bylo cichutko przez te 2h, ale halasu to bym nie chcial.
Pewne efekty zyskuja w kinie, czego sie nie spodziewalem do konca. Myslalem, ze bedzie bardziej widac, ze np statek to modele, a na tym akurat film zyskal.
Na razie tyle.
|
|
2003-11-18 21:52:49
|
|

MODERATOR
|
Hmmm cicho?
Mi sie wydawalo ze jest ok. Przynajmniej bylo wystarczajaco glosno by sie kilka razy przerazic ;-)
Moze zalezy od kina i ustawienia sprzetu? ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-11-19 00:25:40
|
|

Lieutenant Colonel
|
kumpel mi m ówił, że w kinomaniaku na tv4 w niedziele mówili o obcym. No ta ja szybko lukam w program. Powtórka - 6.35 w środe. Wstałem specjalnie wcześniej. Pokazywali część wyciętych scen i trajler. Recenzja pochlebna. Ale kurka, neizły klimat ta scena z zakokonowanym Brettem i Dallasem. Bret jakiś taki niepodobny do siebie, twarz mu się rozpuściła  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-11-19 11:45:00
|
|
Second Lieutenant
|
[blockquote] kumpel mi m ówił, że w kinomaniaku na tv4 w niedziele mówili o obcym. No ta ja szybko lukam w program. Powtórka - 6.35 w środe. Wstałem specjalnie wcześniej. Pokazywali część wyciętych scen i trajler. Recenzja pochlebna. Ale kurka, neizły klimat ta scena z zakokonowanym Brettem i Dallasem. Bret jakiś taki niepodobny do siebie, twarz mu się rozpuściła [/blockquote]
Jaja se robisz?
My tu o wrazeniach z filmu a ty o jakims Kinomaniaku gledzisz.... DO KINA MARSZ!!! 
|
|
2003-11-19 18:19:01
|
|

Lieutenant Colonel
|
dopuki nie puszczą aliena u nas w kinie (co nastąpi za jakieś dwa miesiące) to muszę sie zadowalać tym co jest pod ręką.
Argh, nie mogę się doczekać, chyba pojadę do Zielonej Góry..
Pozdro ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-11-20 08:53:53
|
|
MODERATOR
|
Tak na powaznie to nie wiem na co jeszcze czekasz. Tylko nie gadaj znowu ze nie masz kasy :/ Bez zadnej sciemy wez od babci/dziadka 10 zl, od ciotki/wujka 10zl i od rodzicow 20zl. Bedzie i na benzyne do auta/ bilet na pociag/pks i na bilet do kina. Kwestia dobrej woli i odrobiny checi.
|
|
2003-11-20 08:59:53
|
|

Lieutenant Colonel
|
oczywiście, że nie będę tak gadał, Alien to priorytet. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-11-20 09:42:19
|
|
MODERATOR
|
A tu skany ulotki jaka byla rozdawana w kinie w wawie - 15x11 cm, papier kredowy, wyrazny druk, tyle ze te skany kiepskie :/. Niby nic wielkiego, ale zawsze Swoja droga, mogliby zrobic cos wiecej niz jeden wzor ulotki i jeden wzor plakatu.
[IMG=http://www.republika.pl/hrgiger/obcy2.JPG]
[IMG=http://www.republika.pl/hrgiger/obcy1.JPG]
Najlepszy tekst to "monstrualna forma zycia" :D
Ciacho : na 1 szkoda koperty, wiec 5 sztuk dotrze do ciebie jutro/pojutrze
|
|
2003-11-21 13:01:33
|
|

Lieutenant Colonel
|
wow, ja też chce Niby nic wielkiego, ale niezła gratka... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-11-21 13:18:16
|
|

Captain
|
Ejjjjjjj!!!!!!!!
W krakowie tegto nie bylo, a specjalnie sie rozgladalem po Multikinie!!!!!!!
Wezcie nie badzcie wisnie, niech ktos wezmie jedna albo pare dla mnie!!!!
Podrzucicie mi na zimowy lot co??????
Jaka chamowa no, czemu w krakowie tego nie bylo?
Ta firma, bydlaki!!!!!!!! ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-11-21 13:43:56
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
He he
Tydzień temu (podczas premiery w Bałtyku) zauważyłem te ulotki. Kojarzycie może scenę z AR kiedy Vriess "podprowadzał" części do Betty (chodzi o te pudełka). Najpierw wziąłem jedną ulotkę, małe rozeznanie w sytuacji, pięć kolejnych. Póżniej 15 (ludzie zaczynali się patrzeć) 20, aż doszedłem do 30    i tak sobie u mnie leży około 30 ulotek z ADC. Zastanawiam się teraz nad zdjęciem im jednego z plakatów  ____________________________________
|
|
2003-11-21 14:20:43
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Nareszcie
i ja widziałem, wczoraj zaraz po wykładach (a właściwie w trakcie:P) odwiedziłem wrocławskiego Heliosa. Uh co za kino, wiem już o co chodzi Ciachowi z dworcową atmosferą, na dodatek niema nawet szatni gdzie mógłbym zostawić kurtke:|
Ale do filmu:
na dzień dobry pokazali spota z AvP - stylizowany na "wielkie" """dzieło""" zapowiada się masakrystycznie żle :|
A póżniej było jużlepiej,co prawda p[rzyznaje zezamkneło mi się oczko czy dwana samym początku (skutek 2 niepszespanych nocy i kolejnej jaka miałabyć w pracy:|) Ale jak Kein zszedł po jajek, odrazu się przebudziłem :D
w sumie DC jest i lepsze i zarówno gorsze od wersji pierwotnej, dodaono kilkascen (ale nie wszystkie całe- np.śmierć bretta), wycięto wiele innych wstawek, dziwięk znacznie lepszy (nie wiem tylko czy dotej pory oglądałem marną wersje video, czy faktycznie w kapsule ratunkowej slychac z dwuch stron róry kanalizacyjne :/ )
Zdecydowanie moją ulubioną sceną był Obcy zwisający nad Brettem, gdy ten wycierał twarz :]
A słynna scena z kokonami? Dobrze jest obejrzeć to w pełnej klasie, a nie małe 120x80 i z trzeszczącym dziwiękiem W sumie scena fajna i nawet nie przeszkadzało mi że gdzieś tam komputer odlicza ostatnie 5 minut a Obcy pamoszy się wkorytarzach ;)
TERAZ CZEKAM NA ALIENSSSsss    ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-11-24 11:05:36
|
|

Lieutenant Colonel
|
Nareszcie !!!!!!!!!
Na plakacie pisało "Tylko w wybranych kinach"
Fuck, yes, nowosolska Odra jest kinem wybranym, przez weekend leci ADC.
YEEEAAAHH !!!!!!
Czekałem aż pojawi sie w Zielonej Górze, a tam nic, w POznaniu leciał tylko tydzień w czasie którego nie mogłem być.
Ech, nie mógł przyjść Surt do Obcego, Obcy przyszedł do Surta  :D
Jako, że pisze regularnie do lokalnej gazety, to skrobne im coś, jakiś zgrabny tekst o Alienie.
TO MIKET : Mam nadzieję, że zdążysz wrócić do Soli, żeby to zobaczyć ;)
Yes, yes, yeeeeeees ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-01-21 16:46:40
|
|

Lieutenant Colonel
|
[B]BYŁEM !!!!!!!!!!!!!![/B]
YEEEEAAACH!!!!!!!!!
Nareszcie  :D
Ale zacznijmy od początku.
Seans o 20.00, śmigam pod kino, a tam... zamknięte.
CZekam minutę, przychodzi cieciu i otwiera. Chce kupić bilet, ale gość mówi, że na razie jestem tylko ja i 4 osoby na sali (z poprzedniego seansu). Więc trzeba czekać, bo minimum to 8 osób. Czekam. Wchodzi jakaś para. No to jest nas siedmioro, jeszcze jedna osoba !!!! Jest, wchodzi gościówa w okularach, mamy skład ośmiu na ósmym pasażerze .
W końcy doszły jeszcze dwie osoby, czyli razem po jednej na każdą postać w filmie (licząc załogę, Jonesa, Obcego i Matkę ).
Spodziewałem sie szeroko pojętego chamstwa, typu głupawe odzywki, śmiechy, hihy. Wrong. Prawie całkowita kultura. Prawie, gdyby nie początkowe szepty z tyłu sali, które błyskawicznie uciszyła ziomala w okularach. No i koleś, któy wsuwał chrupki i niemiłosiernie szeleścił torebkę.
Ogólnie rzecz biorąc 10 koneserów :)
Zaskoczenie. Film ma klimat na małym ekranie, ale na dużym to jest klimat do 10 potęgi. Wypas. Świdrująca uszy muzyka Golsmitha, która porusza i zachwyca. Świetnie odrestaurowany wizualnie co było widać nawet mimo wysokiego poziomu lipności nowosolskiego kina.
Uwaga spilery :D
Nie spoodziewałem się, ze Lambert walnie bombe Ripley, tego nawet w książce nie było.
Z początku sądziłem, że scena z przepoczwarzonymi Dallasem i Brettem rozwali klimat. Wrong.
Ogólnie obowiazek dla każdego fana zobaczyć to na dużym ekranie.
Nie mogę się doczekać dwójki i zlotu :)
Pozdrawiam ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-01-26 10:52:22
|
|

Lieutenant Colonel
|
Surt
Czekalem tylko aż powiesz trzeci raz wrong. Wrong.:P
Nie spodziewales sie plaskacza? Przecież w tym temacie o niczym innym sie nie pisze jak o wycietych scenach.
Naprawde myślisz że dwojke puszczą w kinach?? Szczerze wątpię - jesli juz to w jakims pokazie, ale nie do ogolnopolskiego obiegu kinowego.
My z Vas rownież byliśmy w kinie na Obcym, miesiąc temu, ale nie widzieliśmy sensu powtarzać po stokroć tego co napisali inni :P
pozdr ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2004-01-26 11:47:47
|
|
|