Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: MATURENCJA
Surtsey

Lieutenant Colonel

MATURENCJA

Sitting on the angry chair
Angry walls that steal the air
Stomach hurts and I don't care?

Posiłkując się cytatem AIC, tak właśnie wyobrażam sobie siebie na maturze, która nie uchronnie nastąpi za 2 tygodnie.

I'm telling you I've bad feelings about this drop
:(

Na próbnej udało mi sie wcisnąć wątek z Alienem, może tym razem też sie uda...

Anyway, powienienem sobie powiedzieć raczej:

I'm ready man, ready to get it on

Ale wcale się tak nie czuje

Zakończe chyba też Alicją:

Pink clouds now turn to the grey, ou
All that I want is to play, ou
Get on your knees, time to pray, boy

Or maybe: time to learn...
2004-04-27 10:07:22
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

no i ?

to powód do nowego tematu ?

EDIT: fakt, był już temat o maturze, tak samo zresztą zbędny, jak i ten (sorry, Rogacz)
2004-04-27 19:10:12
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

No

Surt, mogleś pogrzebać troszke i znaleźć stary Topic - moj i Vas o maturze : [URL=http://board.freeweb.pl/posts.php?board_id=1278&topic_id=56106&post_id=569192&select=569192#post569192]* Offtopic * MATURA za 4 DNI >>>>>!!![/URL] i tam napisać.
A pozatym jezus maria, te teksty piosenek wygladaja tak dramatycznie że aż komicznie. Jeszcze wiersze jakieś by sie zdały Very Happy
Czilaut, mature zdaje 99.9 % społeczeństwa więc LUZ.
2004-04-27 19:35:11
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Dla kogo kogo dla tego kogo Very Happy

Wylozawny to moze byc ten kto jush zdal. Mnie tez to czeka, sram po gaciach, a wy jeszcze maturzystow dolujecie...

Okej, koniec sapania, powiem jedno: LETS ROCK !!! MATURZYSCI !!! NIE DAJCIE SIE ZFRAJEROWAC Very HappyVery Happy:D

PS. Zna ktos jakies cheaty na mature. Probowalem wpisywac kody na niewidzalnosc.. I nie dziala... Na pomyslne zakonczenie misji... I tez nic Sad Wiem, ze wszyscy studenci to cziterzy Razz wiec prosze o pomoc Very Happy
2004-04-27 21:07:19
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Surt nie ma sie co tak tym zamartwiac... jesli sie cos uczyles (i wykorzystasz jeszcze dobrze te 2 tygodnie, ktore pozostaly) to bedzie spoko.
Nie chce mowic, ze matura to nic takiego, ale powtorze to, co kiedys pisal tutaj Suchy - i tak najgorsze przed toba, czyli egzaminy wstepne na studia i studia w ogole ...
Ale trzeba byc optymista.
2004-04-27 21:41:10
Surtsey

Lieutenant Colonel

[blockquote] Surt, mogleś pogrzebać troszke i znaleźć stary Topic - moj i Vas o maturze : [URL=http://board.freeweb.pl/posts.php?board_id=1278&topic_id=56106&post_id=569192&select=569192#post569192]* Offtopic * MATURA za 4 DNI >>>>>!!![/URL] i tam napisać.
A pozatym jezus maria, te teksty piosenek wygladaja tak dramatycznie że aż komicznie. Jeszcze wiersze jakieś by sie zdały Very Happy
Czilaut, mature zdaje 99.9 % społeczeństwa więc LUZ.[/blockquote]

Kurwa, Rogal, kiedy Ty zakładałeś swój topic trza było obadać, że istnieje już na przykład topic MATURA, kórty założył bodajże Kabooki, zdający rok przed Tobą.
Idź sobie lepiej pobiegać, albo wleź sobie na jakiś czat i sie odpalantuj.
A styl jest taki jaki jest i nic Ci do tego
2004-04-28 08:56:47
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Rozumiem że panikujesz i jestes przewrazliwiony bo zbliża się matura, sam miałem lekkiego stresa.
Ale jesli nie podejdziesz do tego z jakimś dystansem to gwarantuje Ci że oblejesz.
Zamiast wymyślać ktory tekst piosenki wkleić na forum, ucz się lepiej.
A jeśli na maturze bedziesz pisal tak jak piszesz tutaj, przerost formy nad trescią to tez nie bedzie wesolo.
Tak więc nie rzucaj sie o byle zart jak przyslowiowa "pchła na łancuchu".
2004-04-28 09:32:41
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

Żart, tak?
Prawda jest taka, ze z tymi cytatami to był spontan, tak jak wszystko co tu pisze. A, że wygląda podniośle? Tak chciałem napisać i już.
Prawda, że jeszcze nei czuje tego stresu przedmaturalnego, a chyba powinienem. Jeszcze to do mnie nie dotarło.
Boje się tylko nerwów na maturze, bo mogą mi wywalić wszystko z głowy, tego się boje.
Kolejna prawda jest taka, że jesteś ostatnią osobą na świecie która ma prawo wytykać mi błędy, ale mimo to zawsze jesteś do tego pierwszy.
Coś na rybkę:

[URL=http://board.freeweb.pl/posts.php?board_id=1278&topic_id=9578&post_id=68891&select=68891#post68891] Tutaj [/URL] miałeś temat Pioka. Nie wykorzystałeś go dla oszczędności, o którą tak Ci chodzi (najwyraźnie, bo innego wytłumaczenia nie znajduję), a do mnie sie przypierdalasz.

"Przyrost formy nad treścią" na maturze?
Nie skomentuje.
2004-04-28 09:52:21
Kolabor
Uuuuu...

Major

kurwa, surt

konkretnie zawsze zachowywalem sie spokojnie, i nigdy nic nie mowilem, ale teraz jest juz kolejna klotnia na ten temat, i mnie to po prostu wkurwia, jak za kazdym razem rozpoczyna sie gadanina, bo albo to, albo tamto. i jak czytam te Twoje posty, to mi sie zdaje, ze zachowujesz sie jak szczeniak (bez obrazy dla nikogo), ktory na sile stara sie udowodnic wszystkim, ze reszta jest przeciwko tobie, i ze ich oskarzenia sa niesluszne. a nie są? zastanow sie co piszesz... pierwszy post w tym topicu mowi, ze jestes cholernie zdenerwowany, ze wyobrazasz siebie takiego, jak w tym wierszyku. W ostatnim zas, ze strach jeszcze do ciebie nie dotarl.. czy nie na sile starasz sie przekonac (glownie siebie) ze inni nie maja racji???
pomijam to, ze piszesz to w nowym topicu, bo zapewne za dwa lata tez bede mial ochote cos napisac o mojej maturze- w koncu jest to przezycie osobiste, z ktorym czasem ciezko sobie poradzic samemu. ja jak napisalem testy gimnazjalne, to pol dnia chodzilem z kumplami, i sie klocilismy, ktora to byla odpowiedz. kiedy przyszly wyniki myslalem, ze sie zesram na krzeslo, a nie bylo tak zle- 78/100pkt- wynik ponad przecietna, chociaz nie najlepszy...

wiec wyluzuj, i staraj sie pisac spontanicznie z przemysleniem tego, co chce z ciebie wyjsc na to forum.
2004-04-28 10:12:02
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

Ale ten wierszyk był z przymrużeniem oka.
Mam dosyć tego wszystkiego. Fajnie było.
2004-04-28 10:41:43
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

[blockquote]
pomijam to, ze piszesz to w nowym topicu, bo zapewne za dwa lata tez bede mial ochote cos napisac o mojej maturze- w koncu jest to przezycie osobiste, z ktorym czasem ciezko sobie poradzic samemu.
[/blockquote]
Hehe - to musimy się zgrac chyba że oboje załozymy osobne tematy o własnej maturze Very Happy
[blockquote]
ja jak napisalem testy gimnazjalne, to pol dnia chodzilem z kumplami, i sie klocilismy, ktora to byla odpowiedz. kiedy przyszly wyniki myslalem, ze sie zesram na krzeslo, a nie bylo tak zle- 78/100pkt- wynik ponad przecietna, chociaz nie najlepszy...
[/blockquote]

O skubany - ja miałem 74...tez nie naljepszy choc mój kolega miał 99 (stracił na humanistycznym 1ptk.) choć na bank byli tacy co mieli 100. Ja byłem strasznie poddenerwowany że wszyscy bedą lepsi i że nie dostanę się tam gdzie bedę chciał - ale udało się :)

Surt - no wyluzuj przecież. I Ty masz rację o tym że Rogal mógł poszukac topicu, a Tobie nie zarzucać że mogłes w poprzednim i on ma rację że są troche śmieszne, ale to dobrze bo śmiech jest w takich sytuacjach potrzebny do rozładowania sytuacji. Pomysl o tym jako o czymś co sprawiło że innych rozśmieszyłeś Smile I z tym że mature zdaje 99.9 % społeczeństwa to tez ma rację...chyba.
Nie trzeba się od razu denerwować.
2004-04-28 14:33:58
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
kabukiman
The Electrician ;)

First Sergeant

O masz... a oni znowu się kłócą.

Surt, nie bój żaby, jak będziesz COKOLWIEK umiał to zdasz spokojnie. U mnie dwa lata temu, jak zdawałem maturę, to z całej szkoły nie zdały 2 (słownie DWIE) osoby. I to takie, co nie wiem jakim cudem do maturalnej klasy doszły. Więc się aż tak nie martw bo matura to nic...

... w porównianiu z egzaminami na studia...

... i ze studiami...

... i z prawdziwym życiem Very Happy
2004-05-04 22:37:27
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Matura to maly PIKUS!
Zero stresu!
Nie ma sie czym przejmowac Smile
2004-05-04 22:39:19
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
v i r u s

Major

matura....hehe...

[blockquote]
Czilaut, mature zdaje 99.9 % społeczeństwa więc LUZ.[/blockquote]

hehehe..... jasne rogal... ja jestem takim glabem co oblal mature za pierwszym podejsciem - bucha... no i zaliczam sie do tego twojego 0.1% tlumokow co odpadaja po pisemnym (pewnie kleilem jakas figurke z plastikonu zamiast zakuwac do polaka...Smile)
UCZCIE SIE DZIATKI, UCZCIE!!! - bo podzielicie los wujka virusa... ;)

[blockquote] Matura to maly PIKUS!
Zero stresu!
Nie ma sie czym przejmowac Smile[/blockquote]

...hehe.... jasne - chyba raczej duzy FIKUS... Razz

v_irus@interia.pl
2004-05-05 13:00:17
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Boże swięty z POLAKA oblaleś?
To co to za temat jakiś kosmiczny miałeś Razz
Chyba że zacząłeś ŚVIROWAĆ w pisaniu to sie nie dziwie RazzRazzRazz
2004-05-05 13:08:14
v i r u s

Major

matura....

...no co.... :p

niepamietam tematu (chyba cos o czlowieku moralnosci itp...) ale naprodukowalem sie jak glupi osiol - oddalem 8 stron brudnopisu (nie wyrobilem sie z analiza poprawa i przepisaniem...) poza tym pani magister prosila mnie laskawie abym nie przychodzil na mature w tym roku... laskawie postawila mi za to 2 ale ja nie przekupna bestia (2 nie chcialem - postawila jej sprawa... a na mature przyszedlem i mi pokazala kto tam rzadzi...)
korupcja w tym szkolnictwie ze hej!

za to na pocieszenie - za rok najnizsza ocena z matury byla 4.5 z polaka ustnego - wiec DO KSIAZEK DZIATKI!!!

v_irus@interia.pl
2004-05-05 13:18:02
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 4179076 Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

dobra, a slyszeliscie o tej ch**ni z maturami?

Zycie warszawy: [URL=http://www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=38134]link[/URL]

[blockquote][i]Matura ważna tylko rok

Kto nie zdobędzie w tym roku indeksu na studia, będzie powtarzał egzamin dojrzałości

Oto czarny scenariusz: skończyć w tym roku liceum ogólnokształcące i nie dostać się na studia. Za rok taki pechowiec, by zdobyć indeks, będzie musiał zdać egzaminy maturalne jeszcze raz.

Dziś maturzyści po raz ostatni zdają egzamin dojrzałości na starych zasadach. Za rok ich świadectwo maturalne nie wystarczy, by otrzymać indeks studenta. Ten, kto w tym roku nie dostanie się na studia, będzie musiał zdać egzaminy z wybranych przedmiotów maturalnych, zgodne z nowymi wymogami. W praktyce oznacza to zdawanie matury po raz drugi.

- Porównanie ocen ze starej i nowej matury jest niemożliwe. Zapewne podczas normalnych egzaminów wstępnych wprowadzimy dla kandydatów z lat ubiegłych egzaminy identyczne ze zdawanymi na nowej maturze - mówi prof. dr hab. Kazimierz Kloc, prorektor ds. dydaktycznych Szkoły Głównej Handlowej.

Uniwersytet Warszawski myśli o skierowaniu kandydatów ze starą maturą na centralne egzaminy przedmiotowe, po których, w zależności od wybranego wydziału, nastąpiłyby testy predyspozycji. W roku 2005 nowi maturzyści będą przyjmowani na UW na podstawie wyników uzyskanych na egzaminach maturalnych maksimum z trzech przedmiotów. Jakie to będą przedmioty - określą poszczególne wydziały tej uczelni.

- Rozwiązanie problemu honorowania dwóch matur przerzucono na wyższe szkoły - mówi Barbara Czarnecka-Cicha, kierownik pracowni języków obcych w wydziale matur Centralnej Komisji Egzaminacyjnej.

Dlatego "starzy maturzyści" w ramach egzaminu wstępnego będą rozwiązywać takie same zadania, jak ich rówieśnicy zdający nową maturę. Choć będzie to rodzaj egzaminu wstępnego, młodzi ludzie faktycznie będą musieli "znowelizować" wyniki maturalne.

- Stary maturzysta zostanie poddany egzaminowi z tych przedmiotów, których będziemy wymagali od nowego maturzysty. Chcemy uzyskać jednoznaczną porównywalność wyników starych i nowych maturzystów. Po to, by powstała jedna lista kandydatów - wyjaśnia prof. dr hab. Marek Wąsowicz, prorektor ds. studenckich UW.

W dziewięciu polskich liceach rozpoczęły się wczoraj międzynarodowe matury. Wśród 200 Polaków zdających ten elitarny egzamin są uczniowie warszawskiego XXXIII LO im. Mikołaja Kopernika. Dominika Rosołowska zdecydowała się, oprócz matury międzynarodowej (International Baccalaureat - IB), także na zwykłą, "krajową". - Postanowiłam przystąpić do obu matur. Nie wiedziałam jednak, że jeśli ktoś nie dostanie się w tym roku na studia będzie musiał w przyszłym roku ponownie zdawać egzaminy - mówi Dominika, która była pewna, że ze starym świadectwem można będzie dostać się na studia jeszcze przez dwa lata.

- Każda matura jest sprawdzeniem wiedzy i nie powinno się jej podważać, każąc ludziom przystępować do egzaminów jeszcze raz - dodaje. - Na jakieś studia na pewno się dostanę. Nie muszę myśleć, co by było, gdybym nie zdała i musiała za rok powtarzać egzaminy. Z certyfikatem IB mam zapewnione studia za granicą. Polską maturę zdaję tylko po to, żeby łatwiej mi było dostać się także na Uniwersytet Warszawski - mówi jej koleżanka Diana Stelowska.

O konsekwencjach niedostania się na studia także dzisiaj o godz. 8.10 w Radiu Dla Ciebie 101 FM

05.05.2004 r. [/i][/blockquote]

Czyli zajebiscie, zdalem niby mature, na studia sie dostalem, ale mnie wywalili... teraz ucze sie w studium i myslalem kiedys sobie zdac moze na studia... to juz sobie zdalem.... jak frajerzy nie beda jej honorowac ?!! co to za granda jakas?! przeciez i tak sa zawsze te egzaminy na studia, wiadomo bylo do tej pory, ze sama matura i tak jest gowno warta, no a teraz to juz zupelnie bedzie fajnie... nie dosc, ze mam juz mature, to bede musial ja napisac jeszcze raz po nowemu i jeszcze egzaminy na studia......
zajebiscie
2004-05-05 13:35:43
v i r u s

Major

....?!?........

.... no chyba ich centralnie popierdolilo!?! .... moze niedlugo przed podjeciem pracy bedzie trzeba recytowac inwokacje z pana tadka... co za wioska - co oni chca zrobic z tej polski - kuznie intelektualistow?
czlonki mi normalnie opadaja....
to ze niby jak skoncze studia i bede chcial rozpoczac nowy kierunek to tez jakas mature bede musial zdawac? jak tak dalej bedzie to dojdzie do tego ze i przed smiercia trza bedzie jakis maly egzaminik zaliczyc - bo niepozwola umrzec (do wyboru - b.trudny do nieba, trudny czysciec i mniej trudny pieklo.... )
paranoja...

v_irus@interia.pl
2004-05-05 14:47:36
Suchy
F161

MODERATOR

Fak! Jak im sie nudzi to mozna im znalesc jakies zajecie. Kurwa, te ich pomysly autntycznie zabijaja. Cwiercmozgi?
2004-05-05 14:50:34
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

To plota i nie ma sie co przejmowac... juz jest dementi na stronie onetu :)

Cale liceum jechalem na detach i miernych... a mature zdalem wogule sie do niej nie uczac Smile ( a mialem z pisemnych dwie piony a z ustnych czwory i piony - pozatym same mierne prawie na swiadectwie maturalnym )... i mimo ze od tego czasu minelo prawie 10 lat to jak co roku przegladam z ciekawosci w gazetach aktualne tematy to sadze ze gdybym mial ja powtorzyc teraz bez zadnego przygotowania to tez bym zdal z palcem w dupie...

Takze spokojnie zero stresiku... wiem ze to sie fajnie gada ale sami zobaczycie...pozdajecie i bedzie dobrze Smile... a jak ktos nie zda... to tez naprawde nie ma sie czym przemowac - nie teraz to za rok, takze szkoda nerwow! :)

OT: Suchy jak bylo na meczu?! Widze ze jeszcze zyjesz - znaczy nie spotkales sie z Armia Bialej Gwiazdy ani z Jude Gangiem.... ;)

I witam wszystkih w Zjednoczonej Europie Smile
2004-05-05 14:54:25
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu