Autor |
Temat: "Alien vs Predator" - wieści i plotki z produkcji |
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
"Alien vs Predator" - wieści i plotki z produkcji
News ze [URL=http://www.stopklatka.pl]Stopklatki[/URL]
[blockquote]Rozpoczął się casting do oczekiwanego z wielkim zainteresowaniem filmu pt. "Alien vs Predator". Zdjęcia do obrazu realizowane będą od października w Pradze.
Pierwszym aktorem, który podpisał kontrakt na rolę w filmie jest Lance Henriksen aktor znany z serialu "Millennium" oraz filmów "Obcy: decydujące starcie" i "Obcy 3".
W "Alien vs Predator" Henriksen wcieli się w rolę milionera, który finansuje wyprawę na Antarktykę. Celem ekspedycji, w której mężczyzna zamierza wziąć udział, jest odkrycie starożytnych budowli. Po przybyciu na miejsce badacze napotykają dwie rasy obcych toczących zaciekłą wojnę.
Za kamerą w czasie realizacji filmu stanie Paul W.S. Anderson, twórca "Mortal Kombat", "Ukrytego wymiaru", "Galaktycznego wojownika" i "Resident Evil". W produkcję zaangażowani są natomiast Joel Silver, John Davis, David Giler, Lawrence Gordon i Walter Hill, którzy uczestniczyli także w realizacji dwóch powstałych do tej pory filmów o niebezpiecznym Predatorze - "Predator", "Predator 2: Starcie w miejskiej dżungli" oraz serii "Obcy".
Premiera "Alien vs Predator" w USA zapowiadana jest na 6 sierpnia 2004 roku, w Polsce obejrzymy go, prawie dokładnie za rok - 1 października 2004 roku.
[/blockquote]
Zrodło [URL=http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=16411]tutaj.[/URL]
|
|
2003-09-29 12:01:30
|
|

Captain
|
Padaczka
Przydaloby sie jednak wiedziec chociaz gdzie beda zdjecia, jakos dokladniej i zastanowic sie czy robimy forumowa pielgrzymke , daleko nie mamy a okazja moze sie drugi raz nie powtorzyc  ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-09-29 12:16:17
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
:(
No i co? Ploty zaczynają się potwierdzać.
AAAAAAARRRRRRRRRRRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHHHHH
Jak to brzmi?
"Po przybyciu na miejsce badacze napotykają dwie rasy obcych toczących zaciekłą wojnę."
Swoją drogą na plan można by się wybrać Powiem więcej TRZEBA  ____________________________________
|
|
2003-09-29 12:49:22
|
|

Lieutenant Colonel
|
I od razu nasuwa się pytanie : Skąd na Antarktyce OBCY ? Wykluli się z PINGWINÓW ? MORSÓW ?
Strach pomyśleć.. ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-09-29 12:58:12
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
spytaj Penguina :D
a co do pielgrzymki - jak nie zajdziemy sceny to zaprowadze was do dobrej knajpy z knedliczkami i tanim dobrym piwem  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-09-29 13:36:44
|
|

First Lieutenant
|
co do tego " dobrego " piwa mogłbym polemizować - w 90 % knajp jest lane głownie "piwo" które ma do 4 % alkoholu i ekstrakt chmielny jak w popłuczynach po naszym żywcu .strasznie piwsko w czechach podupadło ... ale zdażają się wyjątki , jak pilzner i bażant - ale po knajpach daremnie ich szukać - wszedzie ten cholerny budwaiser brleeeeeeee .... w czechach stanowczo stawiam na drinki i gyrossssssssss. MASAKRA !!!
|
|
2003-09-29 16:23:43
|
|

Lieutenant Colonel
|
zanosi się na tępe mordobicie. Jush mi się nie podoba :(
Jak to będzie realizowane przez twórce wybitnie lipnego resident evila i galaktycznego wojownika to na razie :(
Niestety nic dla fanów. Kiepsko to widzę :(
Zważywszy choćby na czas jaki został do premiery...
czarno to widzę..  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-09-29 16:24:01
|
|

First Lieutenant
|
resident był calkiem fajny - a gościu zrobil kiedys bardzo dobry film pt. "event horizon" kto widział zgodzi się ze mną , ze jazda jest na nim niezła ... Anderson sam w sobie nie jest zly , czasem scenariusze nie wyrabiają ...
|
|
2003-09-29 16:28:29
|
|

Captain
|
Ukryty wymiar byl spoko, a co z tego wyjdzie to zobaczymy.
Moze to byc calkiem dobry film, oby byl, chociaz z tego co widze to nie ma sensu sie nastawiac.
Kto napewno rusza na plan zdjeciowy?
Dysponuje ktos samochodem?
Umawiamy sie jakos wszyscy na jeden pociag, autokar?
Pazdziernik juz blisko, trza by sie jakos dowiedziec kiedy sie te zdjecia zaczynaja.
Ktos ma jakichs znajomych w pradze co by to mogli obadac, wzglednie nocleg zapewnic?
Film filmem panowie, a na plan pojechac trzeba
Wiecej okazji nie bedzie, byc na planie zdjeciowym obcego ahhhhh. (Moze mi sie uda jakis kostium podwedzic , albo sie zglosimy na statystow  ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-09-29 19:28:36
|
|
Gothmog
Liberate tute me!
|

Staff Sergeant
|
Event Horizon byl zajebisty i niepowtarzalny. Jeśli uda się stworzyć choć 1/3 klimatu z tego filmu to AvP moze rowniez okazac sie niepowtarzalny - ważne aby nie okazal sie niepowtarzalna kichą!
Lars raczej stara sie unikac kiczowatych produkcji, wszystko jednak qwestia ceny...
Chetnie przejechalbym sie na plan z czystej ciekawosci... ZASLADIVOJ! ____________________________________ \"To stworzenie jest organizmem doskona�ym, organizmem o niezwyk�ej wprost budowie. Jest przebieg�e, agresywne, jest z�e, jest kwintesencj� z�a...\"
A.D.Foster
|
|
2003-09-30 08:30:21
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
Event Horizon nie był niczym szczególnym (może poza pomysłem - hellriser w kosmosie). Mnie brakowało w tym filmie wyrafinowania. Jednym z wielu mankamentów Andersona jest to, iż nie umie kierować aktorami. Brakowało mi tu spójności i korelacji między postaciami jak w "Obcym". Po filmach P. A. pozostaje jakiś niesmak i uczucie że to mogło być zrobione lepiej.
Zatem musimy mieć nadzieje, że to wszystko przez niski budżet jakim dysponował przy produkcji swoich kolejnych filmów, a szczodry Fox zaopatrzy go w odpowiednią motywację finansową. ____________________________________
|
|
2003-09-30 10:26:08
|
|
MODERATOR
|
Generalnie nie mam przekonania do tego rezysera. Event Horizont byl moim calkiem niezly, ale Resident wydal mi sie troche kiczowaty :/
I co to wogole za pomysl z obcym na Ziemi. Mimo iz ciagle mam nadzieje ze bedzie to dobry film, to jednak chyba sie srogo zawiode %$&*# jego mac
|
|
2003-10-01 08:55:00
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
[blockquote] Generalnie nie mam przekonania do tego rezysera. Event Horizont byl moim calkiem niezly, ale Resident wydal mi sie troche kiczowaty :/
I co to wogole za pomysl z obcym na Ziemi. Mimo iz ciagle mam nadzieje ze bedzie to dobry film, to jednak chyba sie srogo zawiode %$&*# jego mac [/blockquote]
Jesli kontynuacja Terminatora, mimo masy wlozonej w nia kasy okazala sie gniotem, przez jakiegos bubka J.Mostova to tutaj tez nie mozna miec zludzen. A w kazdym razie jest nauczka, nie ma co sie napalac na niewiadomo co (jak na T3)...
Chociaz moze film bedzie calkiem fajny.
|
|
2003-10-01 14:22:05
|
|
HICKS
|

MODERATOR
|
[IMG=http://img.stopklatka.pl/wydarzenia/16000/16800/16810.jpg]
Sanaa Lathan zagra główną rolę w filmie "Obcy kontra Predator". To jedna z najbardziej oczekiwanych produkcji kina rozrywkowego w 2004 roku, bowiem na ekranie spotkają się dwie legendarne postaci kina (i komiksu) fantastycznonaukowego.
Zdjęcia rozpoczynają się w Pradze już w najbliższy wtorek 28 października. Premiera filmu w USA zapowiadana jest na 6 sierpnia 2004, a w Polsce na 1 października 2004. Reżyseruje Paul W.S. Anderson, który napisał scenariusz razem z Shane'em Salerno.
Sanaa Lathan wcieli się w Lez Kline, poszukiwaczkę przygód, która poprowadzi wyprawę na Antarktydę. W jej trakcie uczestnicy ekspedycji odkrywają trwającą właśnie wojnę pomiędzy dwiema rasami obcych przybyszów.
W obsadzie filmu znaleźli się także: włoski aktor Raoul Bova "Pod słońcem Toskanii", Lance Henriksen (grany przez niego bohater sfinansuje wyprawę), oraz Ewen Bremner aktor bardzo charakterystyczny znany przede wszystkim z "Trainspotting". Film produkują John Davis, Larry Gordon, Joel Silver i Walter Hill. Jego planowany koszt to 60 milionów dolarów, a więc jest to kwota niezbyt wygórowana jak na superprodukcję fantastycznonaukową z Hollywood.
Sanaa Lathan nie ma w Hollywood jeszcze pozycji gwiazdy, ale wystąpiła w kilku znaczących pozycjach: "Miłość i koszykówka", "Brown Sugar" i ostatnio w "Out of Time".
ŹRÓDŁO [URL=http://www.stopklatka.pl]stopklatka[/URL]
Płakać mi się chce. Najpierw dają jakiegoś podrzędnego reżysera a teraz w głównej roli obsadzają aktorkę o wątpliwym talencie i dają tylko 60 milionów $.
PRZYPOMINAM ŻE NA ALIEN RESURRECTION WYDALI 70 MILIONÓW $. ____________________________________
|
|
2003-10-24 10:43:32
|
|

Lieutenant Colonel
|
Niestety, Hicksy, widzisz mój absolutny pesymizm w stosunku do tej produkcji okazuje się być coraz bardziej uzasadniony. NIE MOŻNA zrobić genialnego filmu w treści i naszpikowanego miłymi dla oka efektami wizualnymi z :
- takim reżyserem
- tak okrojonym czasem na realizacje
- tak śmiesznymi pieniędzmi
Okazuje się, że gdzieś mają Aliena, zrobią kiłę dla widza, któremu obcy jest dobry gust, który oczekuje w filmach tylko seksu, masakry i rozporkowego humoru. ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-10-24 11:30:31
|
|

First Lieutenant
|
Kiedyś robiono filmy z potrzeby serca , ktoś robiąc dany film wkladał w to cała swoja duszę - jak choćby cameron przy "dwojce" . teraz tylko kasa zapierdala , liczy się szbki zysk dla pseudotwórców , których wali opinia widza - liczy się tylko office box ... stad pomysly na aliena na ziemi , ripley przywódca powstania na ziemi , predatorzy bogami azteców ...
co do rezysera , Surti ... zanim ocenisz - obejrzyj wszystkie jego filmy - wg mnie J.P.Jeunet (reż. czwórki) jest o wiele cieńszy od Andersona ... pieniądze są dobre - kurwa nie mówcie ze 60 mln. baksów to mało - zatrudnli malo znanych aktorów , żeby oszczedzić na gażach... dajcie tam ripley , a 20 baniek z budzetu w plecy ...
pulp fiction zrobiono za taką śmieszną kasę i w takim czasie , ze aż śmiech ... tylko że rezyserem był geniusz kina ...
a tu ?... wszystko rozbija się o kant dupy z takim scenariuszem - wg. mnie to on pieprzy wszystko
|
|
2003-10-24 12:24:13
|
|

Lieutenant Colonel
|
Mares, podam pewien przykład. Kolesie jadą samochodem, łapią gumę. Wysiadaja z auta i jeden mówi : - "eee nie martwcie się, przecież trzy są dobre"
Tak jest tutaj, jeśli Anderson, na cztery filmy zrobił trzy gnioty, to po wyciągnięciu średniej, nawet przyjmując, że Event Horizon mógł się podobać, statystyki nie wyglądają dla niego korzystnie.
Nie moge się do faceta przekonać i kropka.
A o J.P.Jeunecie wogóle nie ma co gadać, żenada, przez wielkie "Ż" ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-10-24 12:57:08
|
|

First Lieutenant
|
2 pierwsze filmy adesona to sredniaki , no ... niech bedą średniaki ... natomiast 2 ostatnie miały tendencję zwyżkową ... zresztą , **uj z nim , mam glowę zaprzątniętą czym innym - okolo wtorku , środy mam dostać pakę z Alien Queen , o yes !!!
|
|
2003-10-24 13:23:27
|
|

Lieutenant Colonel
|
OT
kurka, mówisz o TEJ Alien Queen ?! ;)
krótka piłka : czy w zestawie jest królowa zraz z częścią poziomu "C" i gościem przylepionym do ściany ?? Tak jak to wyglądało na fotce ? ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-10-24 13:32:05
|
|

First Lieutenant
|
heh , mam nadzieję, że TAK !!!
podobno samo opakowanie jest monstrualne , zobaczymy jak prezentuje się zawartość - jak już ja bede mial to podeslę któremuś z chlopakow zdjecia , zeby je walnął na forum
|
|
2003-10-24 16:48:41
|
|
|