Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: hey, stop your grinnin... Found'em (CHECK THIS OUT) - Do T
Surtsey

Lieutenant Colonel

hey, stop your grinnin... Found'em (CHECK THIS OUT) - Do T

Hah, dajcie staremu Surtsonowi dobry sprzęt a powie wam gdzie ukryliście kasę i gdzie jest wasz zafginiony wujaszek Jude.

Tomexx znalazłem Twoją stronę w necie. Twoja stronka żyje ! Nie wiem czy jest tam w całości, ale ogólnie wyględa na kompletną.

Znajdziecie ją pod tym adresem :

http://web.archive.org/web/20010429063933/republika.pl/narcissius/

I nie mówcie, że Surt się obija !

No dalej, gdzie peany na moją cześć ? Very Happy
2003-09-01 14:48:55
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
tomexx

Second Lieutenant

Panowi juz podziekujemy.....Very Happy
Zadna rewelka niestety, wszystko to stare wersje
(a mam takowa od Majk'la) nawet ja troche podrasowalem, ale raczej nikt poza mna jej nie ujrzy muchachaaa Very Happy
2003-09-01 17:19:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

Panowi ? Hmm, no dobra

Cóż starałem się :(

Nic tam więcej nie ma.
2003-09-01 17:37:08
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

Jeju Tomexx, troche za ostro potraktowales Surts'a : /
Przeciez widzisz, ze bardzo sie postaral, odkopal jakos nasze polskie dziedzictwo alienowe ; >
Poza tym, w tej wersji ode mnie pare rzeczy brakowalo.
Nawet jesli to co jakims cudem udalo sie znalezc Surtseyowi nie okazalo sie az tak bardzo pomocne, to trzeba mu podziekowac, zeby sie nie zniechecil ; )
2003-09-01 18:34:43
Suchy
F161

MODERATOR

No Surt... jestem pod wrazeniem Very HappyVery HappyVery Happy A to ze to starsza wersja sajtu, to lepiej. Prawdziwy dinozaur :D

BTW: Czy tylko u mnie nie wyswietla sie czesc grafik ?
2003-09-01 22:04:16
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !

Captain

[blockquote]BTW: Czy tylko u mnie nie wyswietla sie czesc grafik ?[/blockquote]

Prawdopodobnie pobiera tylko pliki do ilus tam KB, a reszta jest pobierana z serwera, a tutaj NIEDOBRY TOMEXX ;> usunal strone i juz nie ma tych plikow i widzimy krzaczki ; )
Nie wiedzialem nawet, ze istnieje taka mozliwosc, jeszcze raz [b]TNX Surts[/b]

/edit

przypomnialo mi sie, ze pierwotnie strona CIACHA byla na serwerach republiki.pl ?
[b]CIACHO[/b] moglbys podac jaki to byl adres ? ;>

/edit 2

Tu jest jeszcze jedna - [b]NOWSZA[/b] dzialajaca wersja:
http://web.archive.org/web/20010603110955/http://republika.pl/narcissius/
2003-09-01 22:58:47
Surtsey

Lieutenant Colonel

szczerze mówiąc

pomyślałem se, kurka, człowiek się stara, chce pomóc, a tu taki mówi Ci prosto z mostu : "Panowi już dziękujemy" . Damn. Nawet przeszło mi przez myśl, że może Tomexx nie życzy sobie żeby ktoś jeszcze oglądał jego stronkę, zresztą nawet coś takiego mówił.Jakkolwiek moim zdaniem nie jest to znowu jakieś niewiadomo jakie cudo, żeby ash tak się zachwycać.

Odkryłem świetną stronę do cofania w czasie. Serwis w którym można odtworzyć strony, które już nie istnieją i od razu na myśl przyszła mi strona Tomexxa. Chciałem pomóc, nie wyszło. Trudno.

Dzięki wam chłopaki, mimo braku zainteresowania, a nawet niezadowolenia samego zainteresowanego, wasze opinie podnoszą mnie trochę na duchu.

Dzięki
2003-09-02 14:01:33
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Jezus maria, Surts, czy ktoś Cię zbutowal czy powiedzial " Spierdalaj chłopie " ?? Przestan juz jojczeć.
Nie widziales uśmiechu po tekście Tomexxa ?
Rozluźnij zwieracze, a wszystko pójdzie gładko Very Happy
Pozdr
2003-09-02 15:23:11
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Nie lam sie Surt. Dzieki tobie uaktualnilem linki do strony Tomexx-a na Fiorinie Wink
2003-09-02 15:24:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

"panowi już podziękujemy" to ugrzeczniona wersja : "spierdalaj chłopie". Ja to tak zrozumiałem. Ale dobra, już nie "jojcze"

Ale teraz sądze, że Tomexx po prostu jest wściekły, najwyraźniej nie chce , że by ktokolwiek oglądał jego stronkę, z przyczyn nieznanych .
2003-09-02 15:39:47
tomexx

Second Lieutenant

OJ TAAK!!! Very Happy
Suchy nie przypomnam sobie bym dawal pozowlenie na linkowanie, strona ta bowiem NIE dziala oficjalnie.. Very Happy
Kur powinienem chyba zaskarzyc ten sajt za udostepnianie mojej roboty bez mojej wiedzy, to jest skandal, bo dziala paskudnie wolno nie dzilaja buttony eh!! Wink Troche jest w tym prawdy
2003-09-02 19:19:13
tomexx

Second Lieutenant

[blockquote] pomyślałem se, kurka, człowiek się stara, chce pomóc, a tu taki mówi Ci prosto z mostu : "Panowi już dziękujemy" . Damn. Nawet przeszło mi przez myśl, że może Tomexx nie życzy sobie żeby ktoś jeszcze oglądał jego stronkę, zresztą nawet coś takiego mówił.Jakkolwiek moim zdaniem nie jest to znowu jakieś niewiadomo jakie cudo, żeby ash tak się zachwycać

Dzięki[/blockquote]

Hym ja faktycznie zartowalem, ale ty w tej odpowiedzi najwyrazniej nie wiec, napisze tak....

Skoro wg ciebiwe stronka nie jest az takim cudem a ja to odczytuje w taki sposob, ze jest kiepska. To zapytam sie jaka ty masz strone?
Poza tym robilem ja kiedy ty jeszcze zapewne w swiecie alienowym nie byles nawet na etapie ssania smoczka hym? Przyjal bym taka opinie z pokra od kogos kto ma wieksze doswiadczenie niz ja w sumie od kogokolwiek kto robil jakas stone.
Podejmj sie tego tematu i zobaczymy czy uda ci sie zrobic cokoliwek poza przepisaniem tekstow z innych stron i wlepienia paru scerenow z dvd Very Happy
Suchy np robi bardzo trudna tematycznie strone widzisz. Alien a nawet duzo bardziej Alien3 to ciezkie do robienia stron tematy. Zapewne jestes fanem Aliens wiec badz i nie rob cyrkow wokol ludzi, ktorzy maja jakies poczucie chumoru i lubia akurat innne czesci Sagi.
BTW miej 5MB konto i sprobuj to sensownie zagospodarowac.
2003-09-02 19:30:32
Suchy
F161

MODERATOR

Tomexx: Nie widze nic zlego w podawaniu linku o strony. Ani to plagiat, ani "linkerstwo", ani nic w innym sensie niewłaściwego skoro od zawsze mam twoj button i banner na stonie Wink A co do wypowiedzi Surta, to nie zauważyłem, zeby gdzies napisal o twojej stronie "kiepska". I chyba musisz przyznac, ze sie postaral. Wg mnie odwalil kawal niezlej roboty i napewno przy najbliższej aktualizacji wspomne o "naprawieniu" linkow do twojego sajtu i dzieki komu to sie stalo ;-p Jak nie chcesz zeby ktos oglądał stronke w takim stanie, to wrzuc ja poprawiona pod stary adres - miales to juz zrobic bodajże przed wakacjami :>
Pozdro Smile
2003-09-03 11:59:18
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Zeby nie bylo off topicowo - milo bylo sobie poczytac stara stronke Tomexxa.

OT

Suchy : Ty sie nie baw w obrońce praw człowieka Razz Tylko jak nie dasz znaku zycia przez GG to Ci nic nie powiem co Ci mialem powiedziec i bedzie kupa :D

Pozdr
2003-09-03 13:29:19
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

[blaquote]

Hym ja faktycznie zartowalem, ale ty w tej odpowiedzi najwyrazniej nie wiec, napisze tak....

Skoro wg ciebiwe stronka nie jest az takim cudem a ja to odczytuje w taki sposob, ze jest kiepska. To zapytam sie jaka ty masz strone?
Poza tym robilem ja kiedy ty jeszcze zapewne w swiecie alienowym nie byles nawet na etapie ssania smoczka hym? Przyjal bym taka opinie z pokra od kogos kto ma wieksze doswiadczenie niz ja w sumie od kogokolwiek kto robil jakas stone.
Podejmj sie tego tematu i zobaczymy czy uda ci sie zrobic cokoliwek poza przepisaniem tekstow z innych stron i wlepienia paru scerenow z dvd Very Happy
Suchy np robi bardzo trudna tematycznie strone widzisz. Alien a nawet duzo bardziej Alien3 to ciezkie do robienia stron tematy. Zapewne jestes fanem Aliens wiec badz i nie rob cyrkow wokol ludzi, ktorzy maja jakies poczucie chumoru i lubia akurat innne czesci Sagi.
BTW miej 5MB konto i sprobuj to sensownie zagospodarowac.[/blockquote]

No więc tak. Mam stronę internetową, jeśli chodzi o ścisłość to także na serwerze 5MG. Nie kopiuje tekstów, chyba, że kogoś cytuje. Staram się pisać sam. Wszystkie opisy filmów pani Weaver napisałem sam.

Nie twierdze , że Twoja strona jest kiepska. Nigdy bym nie śmiał. Tylko , że podczas pobytu tutaj wiele o niej słyszałem. o niej i o Tobie. Miałem Cię za spoko kolesia. Człowieka legendę. Pioniera, który zapoczątkował modę na aliena w internecie. Jeden z pierwszych fanów. Wiele razy podkreślałem mój podziw dla takich ludzi jak Ty , którzy potrafią się poświęcić swojej pasji bez końca. Lubie takich ludzi, bo tak też jest ze mną. Tyle się nasłuchałem o Twoim niestety nieistniejącym sajcie, że kiedy już go zobaczyłem, trochę się rozczarowałem. Spodziewałem się cudów, conajmniej czegoś takiego jak na stronie Ciacha. Doceniam wartość tego sajtu zawartą w fakcie, że jest pionierską, robioną w czasach kiedy nie było jeszcze darmowych kont 60 megowych jak jest dziś.

Dostrzegłem jednak coś ważniejszego, pasję. Teraz Tomexxie, widzę, że pasja Cię opuściła, zamknąłeś temat, może się wypaliłeś z tematu alienowego.

Zaś jeśli mówisz , że nie umiałbym się podjąć takiego tematu na stronę jak Alien, to czuję się obrażony. Nie zamierzałem nigdy kopiować. Wszelkie teksty jekie bym napisał pochodziły by z mojej głowy. Nuży mnie kopiowanie. Szukałem tematu na stronę, oryginalnego, czegoś niebanalnego. Zrobiłem stronę o Sigourney Weaver. Więc jestm tym kimś kto ma stronę. Ale powtarzam : nie twierdzę, że twoja strona jest kiepska, bo sam jestem dopiero na etapie tworzenia sajtu, który chciałbym, zęby kiedyś miał ręce i nogi.

Odebrałem Twoje słowa tak jak je zrozumiałem, to prawda, że ten rodzaj poczucia chumoru do mnie nie trafia.

Ale musisz zauważyć jeszce jedną rzecz, Ty, przy robieniu swojego sajtu miałeś własny komp w chacie, tak ? Ja swoją stronę, mozolnie budowałem w szkole, na wolnej lekcji, na przerwie. Czy pracując w ten sposób da się sklecić coś sensownego ? Czy udałoby Ci się zbudować stronę o Alienie pracując w moich warunkach. Przede wszystkim czy starczyłoby Ci zapału ?

I jeszce jedno, nie mam do Ciebie pretensji, czy żalu, mimo wszystko nadal Cię podziwiam.

Peace
2003-09-03 14:57:03
tomexx

Second Lieutenant

Doceniam szczerosc moze wreszcie ktos odwazyl sie powiedziec cala prawde o stronie.

Powiem ci ze wraz z rozwojem strony coraz bardziej oddalalem sie od idei "magazynowania" na rzecz publikacji czegos bardzo tresciewego i na prawde konkretnego. A ty spodziwales sie magazynu gdzie mozna wszystko dostac cuz....trza oddzielac ziarna od plew. Konto bylo faktycznie uciazliwe i nawet przy minimum materialow byly klopoty ze zmieszczeniem sie, rozgladalem sie za innymi serverami w koncu postanowilem zakonczyc mozolne prace nad strona, a planowalem ja raz co raz jakos uaktualniac, puki nie okazalo sie, ze nie mam czym i jak. Poza tym zawsze bylem w cienu strony Ciacha i od poczatku o tym wiedzialem , nie chcialem zaczac wrzucac jakiegos byle co by byl pretekst, ze stronka jest nie skonczona, a strona miala byc po prostu konkretna, absolutny priorytet wiec troche mnie to przygnebilo bo tak traktowany temat nie jest bez dna. Poza tym liczylem na wiekszy odzew eh...Takie tlumaczenie sie z decyzji podjetych dawno temu. Wiec twoje posty troche mnie zdenerwowaly i na pewno stawiaja mnie w jeszcze bardziej mieszanych uczucuach w tej sprawie...ludzie sa materialistami wiem o tym dla mnie jeden dobry tekst jedno skormne zdjatkao jest wiecej wart niz cala ilus tam gigowa skarbnica.

Suchy nie linkuj tej strony
2003-09-03 19:42:37
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Mhmmm...

Oj Tomexx...

>Poza tym zawsze bylem w cienu strony Ciacha

Czyzbym wyczuwal tu jakis kompleks?! Wink
A tak na powaznie zawsze lubilem twoja strone i jak zapewne pamietasz kilkakrotnie probowalem cie odwiezc od decyzji skasowania jej z sieci...

Czy konto to naprawde taki wielki problem?! Przeciez od biedy mozna sobie nawet wykupic komercyjne... pewnie ze raczej nie tak wielkie jak ja mam za free dzieki lutowi szczescia ale mimo wszystko... Suchy tez korzysta z darmowek na republice [choc pewnie wkrotce sie to zmieni Wink] i jakos sobie radzi...

Czy fakt ze nawet przez rok nie ma sie nic do dodania na www oznacza ze staje sie ono niepotrzebne?! Ja mam np takze niewielka strone o filmie Cecil B. Demented - tez jej nie aktualizowalem chyba z rok i byc moze nie wrzuce tam nic nowego przez kolejny... i co z tego?! Niech sobie wisi w sieci... popularnoscia sie zadna tez praktycznie nie cieszy... i wcale mi to nie przeszkadza bo zrobilem ja dla wlasnej frajdy i tych paru osob ktore tam zajrza w ciagu roku i byc moze znajda cos co ich zainteresuje!

Generalnie nigdy nie zrozumialem dalczego skasowales swoja strone... ale coz... twoj wybor!

>dla mnie jeden dobry tekst jedno skormne zdjatkao >jest wiecej wart niz cala ilus tam gigowa >skarbnica.

A i owszem - ale najlepiej miec jedno i drugie :)

Pozdro
CIACHO
2003-09-03 21:45:51
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
tomexx

Second Lieutenant

Tak
W koncu wszyscy jestesmy ludzmi, wierzyc temu kto mowi, ze wszystko jest ok i nie ma najmniejszych komplekow? :D

Konkret i dbanie by nie duplikowac czegos komercyjnego, tak by strona nie byla jedynie odtworcza by bylo w niej toroche wlasnej tresci. Tu zadje sobie sprawe, ze jest to sporym kompromisem.
Kazdy sie chyba ze mna zgodzi ze zglodnialy fan kiedy dorwie sie do internetu milon razy szybciej doceni strone gdzie jest wszystko niz maja wybiorcza propozycje.

Ciacho to, ze wg ciebie mozna miec to cos i wszystko, nie chyba nie cukierek jest nijaki wsrod sterty innych cukierkow. Nie chcial bym by to odczytano jako ukyta krytyke, ale czy Ciacho piszac iz NAJLEPIEJ miec i TO I TO nie maiales na mysli, ze lepsza BYLA BY stona, ktora bedzie takowa??

Na koniec napisze, ze idealu stonki wg mnie nie da sie storzyc jesli bym poszedl zamyslem jaki ma Ciacho, nie mugl bym pogodzic tego z konkretem i wybiorczoscia jaki sobie postawilem. A z kolei taki sposob nie robi wrazenia na wszystkich, tak samo jak filmy gdzi malo strzelaja albo jest malo FX. Cuz ciekawa konsternacja. Pociesza mnie jedak to ze jednak idea nie byla do konca niewypalem tak jak roznia sie gusta i w niektorych oczach ma wieksza wartosc. Cieszyl bym sie tylko gdyby bylo wiecej sczerosci na forum, nawet nieco bolesnej tak jak teraz.
2003-09-04 10:43:46
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

>ale czy Ciacho piszac iz NAJLEPIEJ miec i TO I >TO nie maiales na mysli, ze lepsza BYLA BY stona, >ktora bedzie takowa??

Stary... jasne ze wole jak na stronie jest TO i TO... chyba prawie kazdy tak woli, bo czytajac teksty czy ogladajac jakikolwiek autorski-stuff-typu-bardzo-rzadkie mozna sobie zassac cos fajnego.

Co nie zmienia wcale faktu ze nie jest to az tak wazne - hostuje mase miejscozernych multimediow typu mp3, zip i innych plikow - cieszy mnie ze sa tu dostepne, ze z archiwum ktore defakto zgromadzilem dla wlasnych potrzeb moga korzystac takze inni - a jak sadze tych "innych" tez cieszy ze moga w tym miejscu zassac cos fajnego mniej lub bardziej multimedialnego... [tu znowu dygresja - bo wiele z tych plikow JEST defakto zadkim stuffem - jak np skanowane osobiscie zdjecia w wysmienitej jakosci, czy inne pliki, pokaz mi inna strone gdzie mozna sciagnac RESURRECTION BOOTLEG - ALE nie to jest najwazniejsze - gdybym musial to bym po prostu usunal te pliki i nie sadze zeby odbilo sie to jakos strasznie "image'u" sajta.

>wg ciebie mozna miec to cos i wszystko, nie chyba >nie cukierek jest nijaki wsrod sterty innych >cukierkow

A co bys wolal dostac pojedynczy cukierek czy isc do olbrzymiej cukierni gdzie mozesz dostac od razu cala torebke i to dowolnego rodzaju?! - zreszta to moim zdaniem calkowicie chybione porownanie i ogolnie dyskusja w tym temacie zmierza na manowce.

Duze strony z masa multimediow sa fajne - male mniej lub bardziej specjalistyczne koncentrujace sie na nieco innych aspektach tez sa fajne - jest cala masa tego typu stron ktore osobiscie odwiedzam.

Generalnie uwazam ze mozna miec jedno i drugie - to znaczy duzy dzial plikow i fajne autorskie teksty. I o ile strona bez dzialu download za to z autorskim stuffem ma jak najbardziej racje bytu to odwrotna sytuacja jest nie do przyjecia, a przynajmniej jest ciezkostrawna.

Taka jest moja subiektywna opinia.
2003-09-04 12:26:21
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

z waszymi stronami jest być może tak

jak z filmami. Alien to film o irracjonalnym lęku przed nieznanym złem, jest to film psychologiczny, przedstawiający ludzi w zamkniętej przestrzeni, ich zachowanie co mi się bardzo w tym filmie podoba. (Nie prawdą jest, że jestem tylko fanem Aliens, wracając do wypowiedzi Tomexxa). Mamy tu niesamowity elemen zaskoczenia. W filmie jest duży nacisk na treść duchową.

W Aliens nie ma mowy o strachu przed nieznanym złem, tu źródło jest materialne. Nie wiadomo tylko jak i kiedy potwór zaatakuje.Mamy tu nacisk na efekciarstwo.

I takie też podobieństwa widzę w sposobie budowania strony przez Tomexxa i Ciacha. Ciacho ma stronę na prawde efekciarską, zbudowaną z pompą, tak jak zrobiony jest film Camerona. Tomexx zbudował stronę bardziej uduchowianą, pełną masami myśli, spostrzerzeń napisanych przez niego, i to właśnie w tym kryje się jej wartość. Nie twierdzę, że tak nie jest w przypadku Ciacha, ale u Tomexxa jest tego więcej.

Może się mylę, ale ja tak myślę. Nie można więc stwierdzić, że Tomexx był zawsze w cieniu Ciacha, bo mówimy tu o dwóch różnych filmach, zbudowanych z różnym rozmachem.

Wracając do Tomexxowego podsumowania mojej osoby. Powtarzam, nie jestem fanem tylko Aliens, bliskie sią mi pozostałe części. Najwyżej cenię Aliena, za to Scottowskie szczególarstwo, tak widoczne i w Alienie i w innych jego filmach. Ten strach przed nieznanym złem załogi. To jak umiejętnie Scott odkrywa, która z postaci jest w filmie najważniejsza. To, że załoga mysli, że jednak cały czas panuje nad syytuacją. Tego nie można powtórzyć, już nigdy w żadnym filmie. To niespodzianka, prezent, który można dostać tylko raz w życiu, bo później już tak nie smakuje.

Alien 3, tutaj widać dobrą rękę Finchera (autora mojego ulubionego thrillera o psychopatach - Siedem), w tym filmie wszyscy Ci którzy mogli by się utożsamiać z Ripley, mogliby sobie zadać pytanie : jakie to uczycie mieć to coś w środku. Czy zdolni by byli się poświęcić tak jak Ripley ? Czy człowiek jest zdolny do takich rzeczy ? tO trudna pytanie .

Pozdro
2003-09-04 17:58:38
Strona: 1, 2  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu