Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: COLONIAL MARINES ELITE FORCE PART 1 - pierwsze wrazenia!
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

COLONIAL MARINES ELITE FORCE PART 1 - pierwsze wrazenia!

"Whoopy fuckin do! I am impresed"

Zassalem dzis rano i obejrzalem wersje LOV RES (wlasnie jak pisze te slowa zasysa sie HIGH RES) kodowana w DivX 5.05

[Zanim wczoraj padly linki udalo mi sie zassac wczesniejsza wersje lov res kodowana w starszej wersji kodeka - ale czekalem z obejrzeniem liczac ze szybko dostepna bedzie lepsza jakosc... dzis rano uznajac ze sie nie doczekam zassalem jeszcze raz lov res kodowane nowsza wersja kodeka i zapuscilem]

Mimo oznaczenia "lov res" jakosc jest naprawde bardzo dobra - wiec jak ktos ma wolniejsze lacze i chce zaoszczedzic czas potrzebny na zassanie dodatkowych kilkuset mega to smialo moze sciagac "najslabasza" wersje - zapewniam ze nic jej nie brakuje...

Pierwsze wrazenia:

WOW!

To naprawde niesamowite co dzis mozna zrobic na zwyklym domowym piecu jesli sie ma odpowiednia wiedze, talent i soft...

Animacja jest naprawde Z*A*J*E*B*I*S*T*A. Biorac pod uwage za to w zasadzie projekt jednego czlowieka... czapki z glow panowie!

Nie bede slodzil... przecierz i tak zassacie i obejrzycie... zamiast tego napisze kilka slow o tym co by moglo byc moim zdaniem lepsze:

- Glowa obcego mi sie nie podoba... jakos tak przzydko wykonana jest w porownaniu do twarzy ludzi ktore sa naprawde zrobione wysmienicie

- Mikrofony przy chelmach sa zdecydowanie za duze...

- Efekt "rozpryskiwania" sie obcego po trafieniu z Pulse Rifle moglby byc duzo lepszy...

- Balans dziewku jest zle dobrany - albo przynajmnije na moim sprzecie zle brzmi... przy niektorych efektach typu przelot statku predatorow musialem sciaszac, a przy niektorych rozmowach ludzi podglasniac...

Pomimo tych drobnych zgrzytow jest to "a must see" dla kazdergo fana!

download & enjoy! [polecam sciaganie z file planet - idzie duzo lepiej niz z ilana!]
2003-08-06 18:08:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Ja od razu sciagam wersje high res. Juz niedlugo bedzie na dysku... SmileSmileSmile
2003-08-06 22:45:56
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Jak sciagniesz to patrz uwaznie na kurtki bohaterow... przysiaglbym ze jeden ma na plecach logo Orlenu... ;)

Co do jakosci to zarowno rozdzielczosc jak i dzwiek sa naprawde BARDZO DOBRE juz w wersji "low"... nawet obawiam sie ze jak ktos ma slabszego sprzeta to mu moze nieco ciac wersje "high" ze wzgledu na naprawde wysoka rozdzielczosc i kompresje dzwieku - wiec miejcie to na uwadze decysujac sie ktora zasysac!
2003-08-06 22:59:08
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
CyriC

Corporal

Ja tez ciągne hight

tylko kuwa znając mojego dostawce netu bede go ciagnoł kilka dni pirdolon* wrr
2003-08-06 23:23:59
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Sciagnalem high... rzeczywiscie znacznie lepsza jakosc od low (a low wcale nie jest w zlej jakosci - high to po prostuy prawdziwa zyleta) - tylko ze - karwa fak - nie mam w high dzwieku nie wiedziec czemu (pewno brakuje mi jakiegos kodeka)... Sad
2003-08-07 14:23:19
Ender

MODERATOR

ok, wrazenia po obejrzeniu

zalety:
- ze powstalo
- muza
- niektore sceny

wady:
- za slaby rendering, chwilami wyglada jak w AvP, mogloby byc w czasie rzeczywistym liczone, szkoda ze nie bylo ladniej wyrenderowane (to co pisal Ciacho - niektore sceny sa nienaturalne)
- dzwiek - tez pisal Ciacho - muza glosno, za glosno, a rozmowy cicho... zly balans.

Ogolnie: niezle, wiecej tego Smile))

Moge wystawic na serwerze jak komus za wolno sie sciaga od autora - ale nie bede puszczal linka publicznie - szkoda mi lacza, a po za tym to chyba male bezprawie Wink
2003-08-07 21:25:38
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Zgadzam się z Enderem i Ciachem.

Ja bym generalnie skrytykowal Obcych, skoro potrafili świetnie zrobić Ludzi oraz Predy, nie umieli Obcych ?? Zwalili na karb CIEMNOSCI ( im mniej widac tym lepiej ).

Poza tym scena z kopaniem Obcego. No litości :/
I jeszcze osobiscie bym dodal do negatywnych aspektow Predy których ( sorry ) NIE LU-BIE.
Pozdr
2003-08-08 00:12:45
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

No owszem sa pewne "zgrzyty" - ale jak dla mnie generalnie jest to naprawde REWELACJA!
2003-08-10 03:55:53
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Fakt, jest to wielki krok w tej... dziedzinie. Sygnal dla innych że cos takiego da sie zrobić, i to z fajnym skutkiem. Miejmy nadzieje, że niedlugo zostaniemy uraczeni nowymi filmikami, moze nawet Fox w koncu przejrzy na oczy i dotrze do niego, że nic na takich projektach nie traci, a wręcz przeciwnie.
Pozdr
2003-08-10 10:51:58
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Penguin

Staff Sergeant

Moze jestem nie w temacie (jestem nowy), ale gdzie można zassać to o czym Ciaho gada w tym temacie? To chyba jakiś film jest...? Dobra- przekonam się jak ściągne. Możecie dać jakiś link?
2003-08-10 19:47:37
Ender

MODERATOR

Link

Wejdz tu:
http://www.planetavp.com/eliteforce/
i tam gdzies jest download
2003-08-10 20:07:56
Penguin

Staff Sergeant

Dzieki
2003-08-10 20:16:40
CyriC

Corporal

no wkońcu pociągłem(albo zciągłem eh wszysto się kojaży) no i musze powiedzieć że niczego sobie choć wiele można było poprawić, ale ogólnie GOOD, pasi, czas ciągnięcia 11h43m56s piełdolone wrr, ino czekam na noqwe łącze pozdro Smile
2003-08-10 20:46:35
Penguin

Staff Sergeant

No! Już sobie zassssssysam High jakość Smile 500 mb Sad, ale mam nadzieje, ze warto!!!

Powiedzcie mi tu, czy warto czekac ten caly dzien zeby to obejrzec...???
2003-08-10 20:58:01
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Mimo mojego wczesniejszego jojczenia na pare szczegolow zdecywodanie WARTO. Jest kilka genialnych scen, muzyka, klimat.
Pozdr
2003-08-10 21:10:35
CyriC

Corporal

heh pytanie

pewnie że warto GORĄCO polecam dla wszytkich "maniaków" i nie tylko :comicalien:
2003-08-10 21:14:31
Penguin

Staff Sergeant

Tylko zebym k*rwa jasna nie mial tak jak Ciacho Sad. Ja mam kurde SDI, zaczolem sciagac i to bedzie trwalo 20h, wiec jak nie bede mial dzwieku to chyba se palne w lep.... :(

Inni co maja high- macie dzwiek??
2003-08-10 21:21:49
CyriC

Corporal

mam

ja mam dzwięk wszytko git też high i wszystko wporzo zsciągij sobie trajlera i obczaj czy działa :comicalien:
2003-08-10 21:32:38
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Jak ktos nie ma dzieku w wersji HIGH to niech sobie zaktualizuje / zainstaluje kodeka Microsoft ADPCM i dzwiek sie pojawi Smile
2003-08-10 21:40:36
Penguin

Staff Sergeant

Mam Celeron 1,1 gHz, 128RAM, Karte VIA (na plycie Sad), oraz (niestety Sad) WinXP Pro. Czy na takim czymś wersja High pójdzie...???

Na jakim sprzęcie wy ogladacie ten filmik?

PS. Czy naprawde tam jest scena w ktorej ktos kopie obcego SmileVery Happy ?
2003-08-10 22:38:30
Strona: 1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu