Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Offtopic - TERMINATOR 3
Suchy
F161

MODERATOR

Offtopic - TERMINATOR 3

Juz niedlugo za kilka miesiecy, pojawia sie w kinach kolejny terminator. Film ma byc wypasiony i obysmy sie nie zawiedli, bo pierwszy i drugi terminator to zajebiste filmy.
Poki co mozna kupic za 500$ model terma z 3 czesci.

[IMG=http://0301.netclime.net/1_7/V/O/Q/1050686163_1297220962.jpg]

[IMG=http://0301.netclime.net/1_7/2/N/S/1050686160_1164870315.jpg]

Jak dla mnie bomba Wink
2003-04-20 00:45:51
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Kolabor
Uuuuu...

Major

jak dla mnie ta metalowa geba wyglada jak plastykowy dodatek do zegraka wielkosci polowy mojej piesci za 500 zlotych.

T1 i T2 to zajebiste filmy, na rowni z Obcymi (no, moze troche nizej Smile) i jesli to bedzie kicha, zjade producentow rowno.. a nawet rowniej...
2003-04-20 08:46:48
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
mares
Hitman

First Lieutenant

szczególnie , że 3kę kręci ktoś zupełnie inny , Cameron ma tam niewielki wkład ...Ja mam obawy co do tego filmu , no ale zobaczymy - może coś fajnego wykombinowali . T1 rulez , 2ka była (jak dla mnie) jakaś taka " plastikowa " - efekty super , ale reszta...
2003-04-20 10:38:27
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Gothmog
Liberate tute me!

Staff Sergeant

Ja tam nie mam zludzen - to bedzie kicha i juz..
I z takim nastawieniem wybiore sie do kina - ale moze przekonam sie wowczas, ze jednak sie mylilem Smile.
A ta metalowa czacha budzi we mnie smiech, a nie lek co jak mniemam ma za zadanie, wyglada jak zabawka dla dzieci, taki bajer rodem z x-files. No ale moze w filmie to bedzie inaczej sie prezentowac. Tak czy siak daleko mu do terminka ktorego "twarz" wylaniala sie z plomieni na poczatku drugiej czesci..
O qrcze i te szparki w oczach - poracha Sad
2003-04-21 23:08:59
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1948849 m_swiatek Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Ja filmu nie skazuje z gory na porazke. Najpierw mam zamiar obejrzec to samemu i dopiero pozniej ocenie.

Kiedys krytycy zacwycali sie "Panem Tadeuszem" i dziwili sie ze nie dostal oscara, natomiast "Gladiatora" uznali za badziew (mowie tu o polskich krytykach). Tak wiec ja czekam na film, a na opinie czy jest do dupy czy nie trzeba jescze poczekac.
2003-04-22 17:43:46
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Offtopic Offtopicu, czyli

Kolejny projekt producentów obrazu "Terminator 3: Bunt maszyn", Andrew Vajny i Mario Kassara, to filmowa trylogia "Evermere".

Obraz opisywany jest przez producentów jako połączenie "Władcy Pierścieni" z filmami o Harrym Potterze. Trylogia opowiada historię 17-letniego chłopca, sieroty wychowywanego bez rodzicielskiej opieki. Pewnego dnia dowiaduje się, że jest następcą tronu w alternatywnym świecie o nazwie Evermere. Wyrusza więc w podróż do tej krainy. Na drodze do tronu stoi jego skorumpowany wuj.

Scenariusz projektu napisali David S. Goyer (scenarzysta m.in. filmów: Kruk 2: Miasto Aniołów i Blade) oraz James Robinson (napisał m.in. scenariusz obrazu Liga niezwykłych dżentelmenów). Nie wiadomo jeszcze, kto zajmie się reżyserią projektu.

Trylogia powstanie dla wytwórni C-2 Pictures i Sony Pictures.
2003-04-22 19:25:19
Surtsey

Lieutenant Colonel

[blockquote] Ja tam nie mam zludzen - to bedzie kicha i juz..
I z takim nastawieniem wybiore sie do kina - ale moze przekonam sie wowczas, ze jednak sie mylilem Smile.
A ta metalowa czacha budzi we mnie smiech, a nie lek co jak mniemam ma za zadanie, wyglada jak zabawka dla dzieci, taki bajer rodem z x-files. No ale moze w filmie to bedzie inaczej sie prezentowac. Tak czy siak daleko mu do terminka ktorego "twarz" wylaniala sie z plomieni na poczatku drugiej czesci..
O qrcze i te szparki w oczach - poracha Sad[/blockquote]

Racja. Ja przewiduję taki scenariusz wydarzeń jak z Obcym, czyli trzy pierwsze części trylogii - miodzio, A:R - lipa z miodem. Zobaczycie, że tak będzie, tyle, że tu wchodzą w grę 2 pierwsze części terminatora i T3
2003-04-23 09:46:54
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Pierwsze wrazenia...

No i obejrzalem. Mialem wytrzymac i isc najpierw do kina, ale jak sie dowiedzialem, ze kumpel ma juz w div(x), to od razu do niego poszedlem i obejrzalem Very Happy
Ogolne wrazenie (pierwsze, na goraco, 10 minut po obejrzeniu) - film zajebisty i wymiata. Klimatem moze nieco odbiega od jedynki czy dwojki, ale absolutnie nie psuje to ogolnego wrazenia. Jest troche inaczej, ale rowniz dobrze.
Babeczka termintaor (T-X) - bardzo lajtowa, budowa oparta w jakis sposob o nanotechnologie - akurat troche sie zgapilem w tym momencie, jutro jak bede znowu ogladal, to sie przyslucham dokladniej ;-P
T-800 - calkiem lajtowy Very Happy tak jak w dwojce mielismy "asta lavista" tak tu mamy "talk to hand" (jak obejrzycie bedziecie wiedziec o co chodzi Wink ).
J. Connor - aktor nawet pasuje. Calkiem niezle.
Jego "przyszla" zona - tez niezle, dobre kwestie jak J.C. tlumaczy jej kim jest itp. Smile))
Pojawia sie doktorek leczacy Sare w T2.
A koncowka jest po prostu masakryczna. Nie bede zdradzal koncowki, ale jest naprawde niezla. Poki co to na tyle. Ide spac Very Happy
Pozdro Smile
2003-07-24 21:53:09
Raul Gonzales

Private

T3 widziałem z miesiąc temu, musze powiedzieć że robi wrażenie, dużo akcji efekty jednym słowem niezła napierducha! Widać zdecydowanie jedną różnice. Pierwsze dwie częsci były ściślej powiązane z przyszłością , w T3 jest tylko kilka wzmianek ( jedna bardzo istotna ). Producenci wyrażnie postawili na akcje i efekty a nie na treść filmu. Mozna na to przymknąć oko bo zrobili to bardzo dobrze!!
Pozdr!
p.s. miałem obawy co do wieku Arniego i jego roli w T3 ale widać że niepotrzebnie!
2003-07-25 06:55:55
Ender

MODERATOR

A ja ide na przedpremiere w niedziele....

Takie filmy trzeba ogladac w kinie Smile))
2003-07-25 09:15:12
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Zgadzam się z Enderem, pierw kino potem dvx. T3 mogłem oglądać już z miesiąc temu, aleco to za frajda, siedziecprzed 17' monitorem Razz pozniej owszem ale pierwsze wrazenie chcę wyniesc z XXX' widowni :D

PS. a czyArni wypowiedział kwiestię - I'll back ??
2003-07-25 12:16:49
Tapeworm

Private

prawdziwe wrażenie

zrobiła na mnie jedynie T1-byłem małym telewidzem;)gdy to obejrzałem,ale klimat miała... nawet bałem się,cóż berbeć byłem:D
T2 był dla mnie cukierkowy,a już ten pomysł by nikogo Arni nie zabijał?aby walić z dachu w tłum z miniguna i nikogo nie zabić to się nazywa prewencja;)żeby polska poilcja to umiała to by blokad dróg nie byłoVery Happy
czekam na T3...jaki będzie okaże się gdy go zobacze:D
2003-07-25 14:58:38
Suchy
F161

MODERATOR

Ja tez zarzekalem sie, ze pojde najpierw do kina :p ale poprostu nie wytrzymalem Very HappyVery HappyVery Happy Kopia nagrana jest w bdb jakosci i ogladalismy to na 29" TV z wypasionymi glosnikami itp. Do kina ide tak czy siak swoja droga :D

Tiaaaa, no generalnie film jak dla mnie zajebisty... Very Happy
2003-07-25 15:30:29
Surtsey

Lieutenant Colonel

czy to prawda, że Termogubernator Very Happy walczy z kobietą i ona się zwie - TerniMatrix Smile?
2003-07-25 15:37:24
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Surts

RADA od serca : Nie pij tyle chłopcze :D

PS - przerobiłem Twoje zdjęcie, ale nie wiem czy Ci sie spodoba .. nie, nic w stylu Surts w sexownym wdzianku... ale na tyle, na ile sie da przerobić TAKIE ( czyt. małe, i w złym ustawieniu ) zdjęcie Smile
2003-07-25 15:57:07
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

znowu dzięki, zawsze dajesz dobre rady Very Happy
2003-07-25 16:01:26
Kolabor
Uuuuu...

Major

surt: baba terminator? kto ci takich glupstw naopowiadal??? chyba recenzowali stara, robocza wersje, bo zadna babka (w tym ladna Smile ) nie gra robota w T3...
pozdrawiam
2003-07-25 16:59:58
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość 1935635 Odpowiedz z cytatem
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

eeeeee

wypowiedź Kolabora jest nielogiczna, nieprawdziwa i Kolabor widział aby film????
2003-07-25 17:04:56
Kolabor
Uuuuu...

Major

boze ale z Was ciecie Razz
zero ironii.. ech.. ja juz nie bede, przepraszam...
2003-07-25 17:06:23
Ender

MODERATOR

Wrazenia - uwaga, niektore zdania moga lekko spoilerowac

Bylem w niedziele w kinie. Nie obiecywalem sobie po filmie za dzuo. Ale nastawiony bylem pozytywnie.
I...
MASAKRA. Film jest za krotki !!!!
A T-X za szybko znajduje sobie ubranie Wink
Zaczyna sie, powoli (o ile to tempo wprowadzania akcji mozna tak nazwac) zaczyna sie akcja. I do konca filmu dzieje sie duzo... moze za duzo Smile Bardzo pozytywnie, tylko ze jak pisalem, za krotko Wink
Koncowka - przewidywalna. Przynajmniej mnie nie zaskoczyla, ale znajomi z ktorymi bylem byli zaskoczeni. Wiec to chyba kwestia nastawienia sie na dziwne rozwiazania (lata grania w rpgi, kombinowania i wymyslania scenariuszy na sesje upraszcza ogladanie filmow).

Co mi sie podobalo:
- akcja
- zakonczenie
- efekty specjalne, o ktorych wiem ze sa robione komputerowo a w filmie tego nie widac
- nabijanie sie ze wczesniejszych sceny i zajebiste teksty Arniego
- okularki ;-)

Co mi sie nie podobalo:
- pokazywanie jaki to arni jest dobry i ze nie zabija ludzi. pamietacie scene z Top Secret, gdzie koles w zamknietym pomieszczeniu strzela z automatu i zabija tylko nazistow? tu jest podobnie, arni strzela z km'u do samochodow ktore eksploduja, po czym widac podsumowanie: zniszcoznych pojazdow: 13, ofiar: 0, nierealne...
- krzyki zabijanego T-X (prawie jak swinskie odglosy robotow w Robocopie)
- wyglada na to ze T1000 z drugiej czesci byl lepszym modelem niz T-X. Przynajmniej wyglada jakby mial wieksz emozliwosci i byl bardziej niezawodny

tyle wstepnie...
2003-07-28 07:57:37
Strona: 1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu