Autor |
Temat: KONALIEN czyli obcy konwent :D |

Captain
|
KONALIEN czyli obcy konwent :D
Wiec, tak, krotko i tresciwie, i sluchajcie bo nie bede powtarzac
Mam mozliwosc zrobienia, zlotu, konwentu only dla fanow obcego w Makowie podhalanskim, w czasie trwania, mniej wiecej tydzien (mozna ustalic ile) w kwocie, obejmujacej trzy posilki i nocowanie przez tydzien, ponizej 100 zlotych
termin, kohniec wrszenia, pocztaek pazdiernuika, i dlatego tak tanio, bo juz po sezonie.
Co to daje:
Przez tydzien mamy osrodek tylko dla siebie, w barze bardzo tanie piwo
Vys koluje rzutnik podpina gho do dvd, i robi prelekcje filmow na cala sciane, po za tym ulozy sie jakis program, na dwa dni chociaz, dyskusje prelekcje, to jest pare minut roboty.
Jakby7 mi Virus pomogl z grafika, to mozna nawet identyfikatory zrobic, z pare plakatow i programy wydrukowac, zeby byl kompletny wypas.
A potem gadanie, picie, gadanie i takie tam.
Oczywiscie, puszczac mozna nie tylko obcego, killer condom itp:P
[IMG=http://www.pzks.org.pl/p/makow.jpg]
to jest foto tego osrodka.
jest jeden warunek zeby patent wypalil, i wyszedl normalny konwent.
Musi byc mniej wiecej dwadziescia osob, a napewno nie mniej.
Jakby ktos wykazal minum zainteresowania to mozna temat rozwinac.
oczywiscie nie musze dodawac, ze Vys nie bierze z tego nawet zlotowki
zeby nie bylo pozniej... ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-04-08 15:50:28
|
|

Lieutenant Colonel
|
Jestem zainteresowany Ale nie wiem czy jestem zaproszony ( sorry Surt ) ... Heheh a będę mógł pomóc Tobie i Virusowi w robieniu nalepek ??    ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-04-08 15:53:59
|
|

Captain
|
E, jasne.
wszyscy sa zaproszeni, a nawet znajomi wszystkich
jeszcze w skrocie, chodzi nie o taki zwykly zlot, tylko o zrobienie pelnego, zorganizowanego konwentu, ale tylko dla fanow o0bcego, ze spaniem i pasza przez tydzien, z ulozonym prgrame, palkatami w srodku i identyfikatorami, (jakie fajne patenty do kolekcji nie?) a jakby w tym roku wypalilo, to mozna by to juz co roku w tym samym czasie organizowac.
mowie teraz, bo do poczatka pazdziernika, kupa czasu i wszyscy moga sie dobrze zastanowic, czy chca. ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-04-08 15:57:06
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] Jestem zainteresowany Ale nie wiem czy jestem zaproszony ( sorry Surt ) ... Heheh a będę mógł pomóc Tobie i Virusowi w robieniu nalepek ??   [/blockquote]
Kurna, ten Drań drwi sobie ze mnie (Rogue = Drań in English, he, he ). Pytałem tylko kulturalnie, bo wy wszyscy się tu znacie, a ja jestem tutaj, ekhm - Obcy,
więc mam chyba prawo mieć wątpliwości, nie ?
No ale skoro twierdzicie, że wszyscy fani są zaproszeni to ok  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-04-08 16:14:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
Surty - tu wszyscy są obcy :D
natomiast ja jestem bardzo zainteresowany, bo:
a) jeśli zdam to szkołę mam dopiero w pażdzierniku
b) nie ma wtedy takich upałów
c) powinna być kaśka wtedy  ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-04-08 17:27:19
|
|

Captain
|
No ludzie, na forum jest zarejestrowanych 90 uzytkownikow
Surt's od paru miesiecy powtarzasz ze jestes nowy, dajze se wreszcie spokoj
Co do konwentu, jesli zdeklaruje sie przynajmniej 20 osob, to zoaczynamy robote.
Poprosi sie Ciacha, suchego, surt'sa wszystkich co maja strony zeby info jakies ladne wrzucili co i jak.
Zacznie sie ukladac program i pracowac na plakatami i identyfikatorami (dla kazdego bedzie prgram, plakat i identyfikator, taki jak na krakonie , o to juz ja sie postaram )
Pozniej przedzwonie do tego psrpdka i ustale ceny, zrobi sie tak ze polowa z gory, na zarlo, ogrzewanie i takie tam, a polowa po przyjezdzie, wtedy jednarowo wyjdzie cos kolo 50 pln, ale przypominam impreza planowana jest na caly tydzien (7 dni) z zarciem, spaniem i wogole.
Jesli dla wiekszosci ludzi 7 dni to zadlugo, mozna zawsze skrocic, wtedy wyjdzie jeszcze taniej.
Narazie juz przeprowadzilem wstepne rozmowy (tak na zas ) i calkowity koszt imprezy NIE przekroczy 100 zlotych, cos kolo 80, a jesli impreza bedzie krocej jak 7 dni, to jeszcze mniej.
Jak ktos chcialby dorzucic sie do tqorzenia programu (walnac jakis felieton, zrobic alienowska prelekcje itp.) to niech mnie chwyta wieczorem na gg 4085585, najwazniejsze to powazne podejscie.
Nio, to teraz pozostaje jzu tylko czekac na te miliony zgloszen z calego swiata.
ps.
Hej, ekipa! Zaprosic Jamesa Camerona, albo Ridleya Scotta?
jak konwent, to konwent
a pozniej sie fotki umiesci gdzies,
jesli znajdziemy jakas kafgejke w makowie, to mozna zrobic turniej AvP gold, lub dwojki, nio, mnosciate mnostwo mozliwosci, jest, ale to moi drodzy, zalezy juz od was. czy chcecie. ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-04-08 17:42:51
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
było by fajnie, aż 7 dni hehe to ja później na oczy nie będe widzić No a tak poważnie do tego podchodząć,trudno mi teraz powiedzećjak bedzie wyglądał mój wrzesień-październik,koncze właśnie jedną szkołę i czeka mnie przeniesienie do kolejnej, równierz z kasą krucho - na metalmanii przepiłem odłożone pieniądze na zjazd do Łodzi , a w trakcie samych wakacji też czeka mnie kilka rozrywek - np. bolków.
o ale coś się wsykrobie, może nie będe mógł być do samego konca,ale postaram przyjechać chodz na 2 dni (a i najprawdopodobniej nie przyjadę sam :] ) ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-04-09 08:53:40
|
|

Lieutenant Colonel
|
Sammael, nie denerwuj W lipcu masz się zjawić koniecznie !! Wyżebraj kasę, obrabuj staruszkę, księdza, cokolwiek    ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-04-09 08:57:10
|
|

Lieutenant Colonel
|
[blockquote] Surt's od paru miesiecy powtarzasz ze jestes nowy, dajze se wreszcie spokoj [/blockquote]
Już tak mam, że czasem prześladają mnie jakieś dziwne myśli, one później mnie dręczą i nie dają mi spokoju, jedna z takich mysli to taka, że czasem czuję się na tym forum jak intruz i stąd takie wątpliwości, ale dobra daje sobie spokój.
A wogóle to macie tu jakiś chrzest ognia ? Pasowanie na fana obcego, czy coś w tym guście
Dobra, dobra, znowu pierdoły wymyslam
[blockquote]Hej, ekipa! Zaprosic Jamesa Camerona, albo Ridleya Scotta?
jak konwent, to konwent [/blockquote]
Zaproście Siggi, to zjem własne buty a przylecę  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2003-04-09 10:43:38
|
|
Corporal
|
[red][B]Jeżeli mogę coś doradzić ...
zarezerwujcie wstępnie miejsca w tym ośrodku ale nie dawajcie żadnych zaliczek,poprostu telefonicznie umówcie się na wygodny termin(to można zrobić juz teraz)
Pozatym 7 dni to za dużo -nie ze wzgledów finansowych ale ze względu na siły )-ileż można imprezować
Wydaj mi się ,że 5 dni jest oki ,(byłam na zlocie 3-dniowym-brakowało mi jednego dnia ale tygodnia raczej nie da się wytrzymać);)po powrocie niektórzy będą musieli szybko wrócić do normalności ,być może do szkoły,pracy.
Pobyt zawsze można porzedłużyć będąc juz na miejscu ,po sezonie nie ma z tym raczej problemu.
Na koniec ...rozmowy o tym kto będzie i na ile zacznijcie około 3 miesięcy przed spotkaniem ,może nawet dwóch ,łatwiej wtedy przewidzieć jakie ktoś będzie miał możliwości.
W ośrodku na konkretną rezerwacje umówcie się dopiero około 2 miesiące przed spotkaniem-to powinno wystarczyć.
Zbyt wczesne planowanie psuje nerwy i niepotrzebnie traci się siły :)
to tak z czystej życzliwości podpowiada
anika[/B][/red]
|
|
2003-04-09 15:51:05
|
|

Captain
|
No jestem i pisze sie na to tak na 50% jak na razie. Anika ma trochę racji, jest dopiero kwiecien i nie mam pojecia co bedzie we wrzesniu-pażdzierniku. Ale jestem za.
No tak wpisałam sie bo mnie ładnie proszono te identyfikatory mnie zwabiły
|
|
2003-04-09 16:26:01
|
|

Captain
|
Mowie o tym juz teraz, wlasnie po to zeby wszyscy mogli sobie przemyslec czy ich tpo interesuje. moze byc piec dni, znam swietnie ludzi zarzadzajacy tym osrodkiem, i dlatego wlasnie uda sie to zalatwic, w sumie za polowe ceny.
I tak polecimy po kosztach, tam jest pralnia, wiec kazdy przywozi swoja posciel naprzyklad, i juz jestesmy dyche, albo dwie do przodu, na tej zasadzie.
Oczywiscie, roznica miedzy tym, a normalnym konwentem, bedzi etaka, ze tu sa pokoje i nie trzeba spac na korytarzu
No, i jest freeware'owa pasza  ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-04-09 16:43:13
|
|

Captain
|
Są jakieś darmowe probki tej paszy? Tak do przetestowania?
|
|
2003-04-09 16:51:34
|
|
Lance Corporal
|
Mam radę (choć oczywiście może nie przystawać bo nie znam działania zlotów0(ja naprawdę jestem nowy): Jeśli chcecie zrobić konwent ( a właściwie : chcemy, bo idea mi się b. podoba) to sugeruje program. Tzn albo robicie radosne imprezowanie typu Flamberg z Larpami i terenówkami (wtedy punktów tego programu jest mniej ale jest przy nich mnóstwo roboty - gadałem z ludźmi od Flamberga), albo robicie konwent typu krakon. Wtedy program jest bogaty i przygotowanie go to ie jest pięć minut, ani nawet tydzień (wiem, bo pomagałem przy Polconie). Albo są to oczywiście tygodniowe luźne gadki przetykane piwnymi party (też fajne, ale z postów rozumiem że to ma być coś i nnego).
Warto by się zdecydować na którąś formę i się jej trzymać.
pzdr
Misiek
|
|
2003-04-10 09:06:38
|
|

Lieutenant Colonel
|
Z dumą zawiadamiam, że jest już gotowy pierwszy projekt plakietki, czy też indentyfikatora ( jak kto woli ) na konALIEN '03 ( czy jakikolwiek inny zlot ). Zrobię jeszcze ze dwa projekty, po czym umieszczę je na Forum  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2003-04-10 14:43:55
|
|

Captain
|
wiesz co....
w programie, o ile impreza dojdzie do skutku z pewnoscia beda:
a) pokazy filmow z obcymi, koluje rzutnik wlasnie
b) pokazy filmow z predatorami
c) pokaz killer condom
d) jakies prelekcje, albo wyklady itp, tu by sie ktos przydal jeszcez co by chcial wyglosic cos na temat obcych, a potem zrobic dyskusje na ten temat
e) radosne imprezowanie
f) jesli beda schamman i ender to moze poprowadza sesje ALIENS rpg
g) jesli sie uda, i zostanie nam troche kasy to wypad do kafejii na turniej AvP lub dwojki, nagroda dla zwyciezcy w postaci np ALIENS SE na dvd
albo soundtracka, to jeszcze nie wiem
h) reszta punktow programu w toku wymyslania
rogue wrzuc tutaj plakietki  ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-04-10 16:22:53
|
|
Schamann
...but there are
|
First Sergeant
|
impreza
jeżeli będzie ender, voytass, czy ja - to sesje w ALiens RPG na pewno się da zrobić (przynajmniej za siebie mogę spokojnie mówić)
ale nie wiadomo czy któryś z nas będzie - wszyscy pracujemy, a łaska szefów na pstrym koniu jeździ, zwłaszcza jeśli chodzi o przyznawanie urlopów.
co do prelekcji, to wydaje i się, że nie ma szans Vys - rozejrzyj się, poczytaj dyskusje - tu jest kilkunastu co najmniej "najlepszych specjalistów" z dziedziny Aliena, lotów kosmicznych, genetyki i czego by nie jeszcze - a na poważnie - nie ma między nami ludzi, którzy by mogli mówić a wszyscy inni by ich słuchali - wiedzę o sadze mamy na podobnym raczej poziomie, a 99% możliwych do dyskusji o Obcym tematów przedyskutowaliśmy już w życiu po kilkadziesiąt razy :D
w przypadku prelekcji przewiduję pierwsze uwagi z sali po minucie, pierwszy sprzeciw wobec tez prelegenta po dwóch minutach, pierwszy spreciw wobec sprzeciwu wobec tez prelegenta po dwóch i pół, pierwsze zejście z tematu dyskusji po trzech, pierwszy argument typu "a ty głupi jesteś" po czterech, mordobicie po pięciu.  ____________________________________ Dare I insert my phallic attribute into a more 'liberated' circuit of exchange to sustain the ideological status quo, as Alien warns us?
|
|
2003-04-11 09:39:07
|
|
MODERATOR
|
Konwent konwentem, a zlot zlotem Niech nikt nie zapomina, ze w lipcu najpierw spotykamy sie w Lodzi Moze to byc dobra okazja do konkretnego omowienia co i jak bedzie na konwencie, bo nie ukrywajmy ze w miejscu zaproponowanym przez Vysa bedzie wiecej mozliwosci niz w kinie cytryna i mieszkaniu u Oghma ;)
Ja na konwent przyjade, ale musze znac termin wczesniej, zeby zaklepac urlop w pracy. Jka nie bede wiedzial wczesniej to wpadne tylko na weekend
|
|
2003-04-11 09:41:58
|
|

Captain
|
[blockquote]
w przypadku prelekcji przewiduję pierwsze uwagi z sali po minucie, pierwszy sprzeciw wobec tez prelegenta po dwóch minutach, pierwszy spreciw wobec sprzeciwu wobec tez prelegenta po dwóch i pół, pierwsze zejście z tematu dyskusji po trzech, pierwszy argument typu "a ty głupi jesteś" po czterech, mordobicie po pięciu. [/blockquote]
To mordobicie to pewnie ja zacznę
|
|
2003-04-11 14:09:46
|
|

Captain
|
w sumie prelekcje mozna odpuscic, i tsk wszyscy beda gadac i tak
Ale pokazy filmow (obcy, predator, cos jeszcze moze) beda napewno. Zaden fan nie wyjdzie z pokazu dwojki
i bedzie mozna glosno burke'a wyskandowac "buuuuu!! Do gazu!!! Do wymiennikow!! Do krolowej!!"  ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-04-11 16:37:16
|
|
|
|