Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Pytaj i odpowiadaj
mackal

Private

Pytaj i odpowiadaj

Żeby rozruszyć trochę te forum postanowiłem założyc taki topik z pytaniami.Zasady proste-ten kto odpowie pierwszy zadaje.Zaczynam.
Kto to jest na tym zdjęciu?

http://uploadyourimages.com/view/136353obcy.jpg

A tak po za konkursem.
Dla wszystkich fanów obcego i predatora.Pojawił się bardzo ciekawy artykuł.Wiele z tych spostrzeżeń sam odkryłem,ale niektóre to bym w życiu chyba nie odkrył(np. zabawki):

http://www.kmf.org.pl/prace/avp_rozszyfrowanie.html
2005-09-14 10:18:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 8458217 Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

...hmmm czuje spalenizne ! Shocked
2005-09-14 11:19:47
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Re: Pytaj i odpowiadaj

mackal napisał:

A tak po za konkursem.
Dla wszystkich fanów obcego i predatora.Pojawił się bardzo ciekawy artykuł.Wiele z tych spostrzeżeń sam odkryłem,ale niektóre to bym w życiu chyba nie odkrył(np. zabawki):

http://www.kmf.org.pl/prace/avp_rozszyfrowanie.html

http://board.g4sa.net/viewtopic.php?t=1114
2005-09-14 12:21:16
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
mackal

Private

Dobra dobra,lepiej skupcie się na pytaniu Rolling Eyes
2005-09-14 12:33:44
Suchy
F161

MODERATOR

Nad czy tu sie skupiac. Kazdy zna na pamiec filmy klatka po klatce i dialogi na pamiec, wiec imho takie zabawy nie maja racji bytu. Nikt nikogo niczym nie zaskoczy.
2005-09-14 12:48:59
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
mackal

Private

jak obejrzałeś ze 100 razy każdy film to sie nie dziwie.ale tak czy siak nie jestes w stanie wszystkiego zapamietac,wiec nie gadaj mi tu glupot.
A wogóle jeśli wiesz to czemu nie odpowiedziales.
nie lubie takich zrzędziarzy,a wogóle popsułeś mi dobry humor. Evil or Very Mad
2005-09-14 14:15:12
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

mackal napisał:
wiec nie gadaj mi tu glupot. (...) nie lubie taki zrzędziarzy.

Takich tutaj pełno. Więc lepiej do tego przywyknij, albo...
2005-09-14 14:20:45
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
mackal

Private

Ja potrafię przywyknąć nawet do najgłupszego forum(ale tam raczej się nie udzielam,bo nie ma kompletnie sensu),ale z racji tego,że jestem wielkim fanem Aliens(quadrilogy)i jest to chyba jedyne porządne forum o tej tematyce,więc prędzej czy później znajdę tutaj porządnych ludzi (już jednego nawet znalazłem)z którym z przyjemnością powymieniam się swoimi spostrzeżeniami.Adios.
2005-09-14 14:26:52
Suchy
F161

MODERATOR

Najgorsze jak czlowiekowi siwieja wlosy i dostaje wrzodow. Pozniej juz nie do uratowania Cool
2005-09-14 14:36:25
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

"Że jestem wielkim fanem Aliens"

Tak? To co robisz takiego dla świata Aliens, że uważasz się za wielkiego fana? Fan to osoba w pełni oddająca się temu tematowi, robiąca coś by ten świat rozwijać, podtrzymywać przy życiu. Fan to osoba, która tworzy zdumiewające rzeczy i przekazuje je reszcie społeczeństwa.

Tak więc drogi mackalu możesz być miłośnikiem Aliens, a ewentualnie wielkim wentylatorem jak to mawiał mój znajomy.
2005-09-14 15:26:46
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

mackal napisał:
[...]ale tak czy siak nie jestes w stanie wszystkiego zapamietac,wiec nie gadaj mi tu glupot.[...]

Uwierz mi, - owszem JEST w stanie wszystko zapamietac i pewnie pamięta (podobnie jak reszta udzielających się na tym forum użytkowników)
2005-09-14 19:32:53
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

MIKET napisał:
mackal napisał:
[...]ale tak czy siak nie jestes w stanie wszystkiego zapamietac,wiec nie gadaj mi tu glupot.[...]

Uwierz mi, - owszem JEST w stanie wszystko zapamietac i pewnie pamięta (podobnie jak reszta udzielających się na tym forum użytkowników)

tutaj absolutna racja, mackalu, na tym forum wszystko o obcym już zostało powiedziane i przewałkowane raz jeszcze i raz jeszcze. Ludzie prędzej zapomna własne imiona niż szczegółowe fakty dotyczące uniwersum obcego we wszelkich możliwych jego aspektach. Po prostu spóźniłeś sie te kilka lat i nic nowego nie odkryjesz Wink

Załóż nowe forum, dla ludzi, któzy dopiero co widzieli film, tam Twoja gra bedzie miała sens.

Dziękuje za uwagę Wink
2005-09-15 12:14:45
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Ender

MODERATOR

lekki off topic

Corvax napisał:

(...)
Tak? To co robisz takiego dla świata Aliens, że uważasz się za wielkiego fana? Fan to osoba w pełni oddająca się temu tematowi, robiąca coś by ten świat rozwijać, podtrzymywać przy życiu. Fan to osoba, która tworzy zdumiewające rzeczy i przekazuje je reszcie społeczeństwa.
(...)

Na jakiej podstawie takie twierdzenie?
Mi sie zawsze wydawalo ze fan to ktora po prostu sie czyms fascynuje, podziwia itp. Nikt nie wymaga od fanow konkretnej aktywnosci.
Fanem pilki noznej moze byc koles ogladajacy mecze i pijacy piwo przed tv, jak i osoba, ktora aktywnie gra w pilke....

Dodatkowo, imho, uzycie slow wielki fan, nie okresla, ze robi sie wiecej niz inni, tylko ze dany temat znaczy wiecej niz inne.....

ehhhh czepiactwo

a kazdy swego czasu po raz pierwszy ogladal Aliens, szukal ludzi z ktorymi mogl o tym pogadac, pochwalic sie swoja wiedza czy tez zainteresowaniami.

no comments...
2005-09-15 14:49:51
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Czepiactwo nie czepiactwo dla niektórych ważne. Fan, a miłośnik to zupełnie dwie inne rzeczy, sam nie uważam się za fana, tylko za tego drugiego.
2005-09-15 17:15:28
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

to kiepsko Wink ja tam jestem FANEM OBCEGO, ba nawet WIELKIM FANEM !!!

jestem też Miłośnikiem Piwa Smile

I nie sądze zeby FAN był zobowiązany do robienia czego koleiwk dla "społecznosci", sam fakt ze jestem FANEM i w rozmowie ze mną co rusz pada temat Obcego itp. mysle ze wystarczy. Obcy jako stwor jest fikcja, ja jako FAN jestem leniwy i musimy sobie wystarczyćRazz

są tez maniacy - to ci co tatułują glowe obcego na przyrodzeniu i nazywają swoje corki Elen Wink nie jestem maniakiem.
2005-09-15 22:06:13
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Nie wiem czy wiesz z jakiego słowa wywodzi się słowo "Fan" Wink.
Otóż słowo powstało, ze słowa "fanatyk" czyli wiadomo:

fan = maniak, maniak = fan Wink wyklarowałem troszke Smile ?
2005-09-16 14:44:31
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

Fan a fanatyk to dwie różne rzeczy - źle klarujesz. A reszta niech się przestanie czepiać wszystkiego i wszystkich Mad
2005-09-16 14:53:04
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

"Fan" wywodzi cię od wiatraka Wink

FAN Obcego
Miłośnik Piwa
i Maniak seksualny
Sammael
2005-09-16 15:22:27
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

No nie macie racji, ze co innego, bo jak już mówiłem "wywodzi się", słowo fan jest nowym słowem i właśnie dzięki magicznym właściwościom "słowotwórstwa" wzięło się od słowa Fanatyk. Zaś najlepiej to spytać Miodka Very Happy.
2005-09-16 16:02:33
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

zaraz zacznę kląć Mad Co z tego, że się wywodzi, skoro oznacza co innego. Zresztą takie nowe słowo to też nie jest
2005-09-16 16:15:53
Strona: 1, 2, 3  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu