Autor |
Temat: [Kompletny OT] Emigracja na zieloną wyspe |
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
[Kompletny OT] Emigracja na zieloną wyspe
Moze temat nie na miejscu, to sie wykasuje:P
Pytanie jest takie, czy ktoś z was rozwarzał wyjadz za granice do roboty? myslę głownie o Irlandi ale na dobrą sprawe to obojętnie gdzie;)
Osobiście zamierzam uderzyć w październiku, jak wszyscy studenci sezonowi wrucą na uczelnie, mam jako takie rozeznanie dzięki kumplowi który był tam przez rok, choć w sumie będzie w tym trochę "szaleństwa" .
ktoś z was zainteresowany? ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-05-29 14:30:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
Ojjj ja bym pojechal, ale za rok dopiero. Jak cos to zagrzejesz tam miejsce, i bede mial gdzie przyjechac   ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2005-05-29 16:42:00
|
|

Lieutenant Colonel
|
hmm...
rozważyć to muszę - z miłą chęcią, choć w Irlandii podobno strasznie poziomem odbiegają, no i najpierw kilka rzeczy tu skończyć muszę - nie wiem czy do października się uda ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2005-05-29 18:22:39
|
|

MODERATOR
|
SAMMAEL - a szukasz kogos kto by z toba pojechal? Bo w sumie we dwu czy w kilku zawsze razniej niz samemu...
Ja sie nad tym zastanawiam juz od jakiegos czasu... zeby pojechac po sezonie i zobaczyc jak tam jest z praca i rozejrzec sie na miejscu... planuje w blizej nie sprecyzowanej przyszlosci uderzyc na zasadzie ze jakby byla jakas sensowana robota to by mozna zostac a jakby nie bylo to by czlowiek mial po prostu dwu/trzy tygodniowe wakacje na wyspie...
Wiec jakby cos to jestem otwarty na propozycje... ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2005-05-31 14:25:37
|
|

Lieutenant Colonel
|
CIACHO - ale jak przed wyjazdem nie zrobisz UPDATE'u na minimum 700 MB, to dopilnuję, aby Sammael w tej Irlandii Ci powyłamywał ręce  ____________________________________ SHIT HAPPENS
|
|
2005-05-31 14:50:09
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
Właśnie o to chodzi w całej tej zabawie. Jak załatwić formalności, gdzie to zrobić, w których schroniskach jest bezpiecznie - to wszystko wiem i bede miał spisane. Sęk w tym zeby pojechac z kimś bo razniej, przyjemniej i na początku jest z kim browara wypić miejscowi kumple juz odpadli, a bo to kasy nie ma, no i wszyscy mają jeszcze szkoły a ja jak bogowie pozwolą obronie się za 3 tyg. i z głowy
Z pracą wiadomo jak jest, nikt ci tego nie załatwi ale tez nie jest zle, z relacji kolegi pierwszą robote znalazł po 2 tygodniach. Jak załapie tam robote to nie wracam dopuki nie dorobie się na mieszkanie (czyli tak przez 2 lata ). No a jak nie wypali... nie biore takiej mozliwości pod uwage  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-06-01 09:39:24
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
SAMMAEL, CIACHO
Zaskakujecie mnie... Z jegdnego katolandu w drugi???
Wy????????? ____________________________________
|
|
2005-06-01 10:47:11
|
|

Lieutenant Colonel
|
z kumplami planujemy podobna akcję, tyle że inny kierunek: nach Holandia or Niemcy  ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2005-06-01 14:09:45
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
HICKS napisał: | SAMMAEL, CIACHO
Zaskakujecie mnie... Z jegdnego katolandu w drugi???
Wy????????? |
he he przynajmniej pod tym względem nie bedzie szoku kulturowego  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-06-01 15:37:20
|
|

First Lieutenant
|
Surtal, jeżeli nie masz nikogo zaufanego , ale takiego de best, nawet do niemiec sie nie wybieraj ... nikt Cie nie zatrudni, bo w niemczech takie są kary za zatrudninie na lewo, ze nikt przy z drowych zmysłach Ci tam nic nie załatwi ... znam kilka smutnych historii z pierwszej ręki ... zgroza ... a te pozytywne, to porostu do rodziny jechało
|
|
2005-06-01 18:22:40
|
|
Private
|
widze, że plany poważne
sam z chęcią bym pojechał ale mam tutaj pare rzeczy które mnie mocno trzymają.
Mysląc o takim wyjeździe mam rozumieć że koledzy jezyk angielski znają w stopniu umożliwiającym min. konwersacji?
Nie mam zielonego pojęcia jak wygląda sprawa w Angli Irlandii czy Holandii ale miałem okazje byc dwa razy w ciemno na rowerze w Szwecji podczas wakacyjnej przerwy na studiach.
Spakowałem sie z dwoma kumplami rower, namiot, plecak jedzenia i z mapą w ręce wylądowałem w Ystad. Pojeżdziliśmy popytaliśmy i znaleźliśmy.
Prace głownie to plewienie pól buraczanych (min. 60 hektarów - 5 dni roboty dla dwóch) malowanie okien, domów, czyszczenie stodoły i masa innych dupereli. Wystarczy sie załapac u jednego a potem to okazało sie że biegaliśmy od sąsiada do sąsiada, pare dni tam pare dni gdzieś indziej. W sumie po miesiącu przywiązłem do domu ok 6 tys zł.
Amen!
|
|
2005-06-01 23:25:18
|
|

Lieutenant Colonel
|
mares napisał: | a te pozytywne, to porostu do rodziny jechało  |
no właśnie do rodziny kumpla
dzięki za troske
poz ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2005-06-02 08:51:44
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
w barze: One bear please hehe
Plany mam poważne, byle nie samemu - CIACHO?. Specjalne chcę jechać po wakacjach, kiedy wszyscy sezonowi wrucą już do domku. A wymarzona praca? zmywanie garów, ochrona, sprzątanie, magaznynier (może niedlugo zrobie kurs na wózki widłowe;) ) Bo w sumie kogo tam będzie opchodził mgr z prawa i administracji polskiej ?
Doszlifuje język - bede starał się o lepsżą prace, ale na początku co kolwiek co pozwoli opłacić życie. ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-06-02 09:01:20
|
|

MODERATOR
|
No Sammael - teraz to moge z toba jechac w momecie jak znasz nasze prawa [Przy okazji spoznione gratulacje!]. A tak na serio sprawa jak najbardziej aktualna, zgadamy sie dokladniej na ten temat jakos we wrzesniu. ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2005-07-06 11:07:38
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
TAK! to mi sie podoba . ostatnia kotwica trzymająca mnie z tym miastem została odcieta i zatopiona! Jeśli wytrzymasz w swoim postanowieniu do wrzesnia- pazdziernika to bedzie super. ja swoją droga kombinuje jak moge, mam kolege ze studiów w szkocji, kolerzanka niebawem na 3 mc wyjerzdza do londynu, poznałem ostatnio fajną dziewczyne która jest w londynie od 2 lat (i mam nadzieje ze ją jeszcze lepiej poznam ), kilku słabo mi znanych znajomych też planują pojechac ale z nimi to narazie tylko ot tak gadam (i na tym się pewnie skonczy). Jak masz jakieś dojścia to rozgrzej je, zawsze dobrze mieć jakąś zaczepke na emigracji  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-07-06 16:59:55
|
|

Captain
|
Wszyscy wyjezdzaja...
A kto bedzie pracowal na emerytury naszych rodzicow i dziadkow?
|
|
2005-07-06 22:59:56
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
uh ale bajzel, pewnie francuzi zemścili sie za zabranie im igrzysk. A wczoraj jeszcze piliślu za zdrowie kolezanki która jedzie niedługo do londynu - teraz siedzi na szpilkach i obgryza paznokcie. ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2005-07-07 19:08:36
|
|

Private
|
Co wy z tą Irlandią? Może ktoś skoczy ze mną na LV-426 do odgruzowywania Hadley's Hope po wielkiej zadymie wywołanej przez marines?
|
|
2005-07-26 15:21:22
|
|

Lieutenant Colonel
|
puf - oficjalnie donoszę, iż w miesiącach listopad-grudzień będzie można urządzić I Ogólnoangielski Zlot Polskich Fanów Obcego, gdyż jak mniemam będzie nas tam już dosyć sporo. Szczegóły będziemy uzgadniać na bieżąco na miejscu panowie  ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2006-10-09 02:05:05
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
kolejny kolonista przybywa na zapomniane przez bogow i rozsadek wyspy?
a co do zlotu, Suchy wzialbys ie wrescie zmobilizowal i wpadl do mnie, Rogal juz jest ktos tam jeszcze z pod londynu tez lubi obcego, wiec mozna by faktycznie zlocik urzadzic  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2006-10-17 12:09:54
|
|
|