Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] Star Wars - premiera
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

[OT] Star Wars - premiera

Szybciutko tylko poinformuję, że jeśli ktoś jest zainteresowany, to rozkręcamy właśnie sporą premiere Star Warsów w Kinepolis Poznań.

Tekst indoktrynacyjny zamieściliśmy tutaj:
http://holonet.pl/viewtopic.php?t=2333
2005-03-30 14:13:32
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 1570404 Odpowiedz z cytatem
HICKS
I'm here, baby! I'm here!

MODERATOR

No, nie wiem. Lucas jest ostatnio w dziwnej formie - e. I był do bani a II taki sobie. Nie napalam się szczególnie na "Zemstę Sithów". Ale, że coś takiego organizujecie w takich warunkach Surprised
2005-03-30 15:45:35
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ja tam czekam z niecierpliwością. Mnie epizod I i II podobały się bardzo, oczywiście nie tak jak IV, V i VI no ale nie było tak tragicznie. Zmieniły się technologie, zmienił się sposób filmowania, wszystko nabrało tempa, moim zdaniem nie wyszło to tak tragicznie, a powiem nawet, że mnie się podoba. Oprócz filmów pod tym tytułem bardzo lubię także gry min. KOTOR I i II Jedi Outcast/Academy oraz Republic Commando, super tytuły Smile.
2005-03-30 15:55:49
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Jestem pełen dobrej wiary w Ep3.
Z tego co widziałem będzie to bez wątpienia zwrot o 180' w stosunku do Ep1. Lepiej późno, niż wcale.
2005-03-30 17:38:19
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

BTW. Niepowiem nawet napaliłem się na ten zjazd w Poznaniu, ale nie wiem czy znajde czas i pieniądze by na niego pojechać :/.
2005-03-30 18:20:31
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Surtsey

Lieutenant Colonel

HICKS napisał:
No, nie wiem. Lucas jest ostatnio w dziwnej formie - e. I był do bani a II taki sobie. Nie napalam się szczególnie na "Zemstę Sithów". Ale, że coś takiego organizujecie w takich warunkach Surprised

raaany, przeczytałem: "zemsta shitów", bez kitu Very Happy

a poważnie, to nigdy nie przepadałem za muppetami w postaci SW, chyba dlatego, ze za późno je oglądnąłem. W 7 klasie, wcześniej nie maiłem możliwości, chociaż bardzo chciałem i później, kiedy puszczali w tv bardzo się napalałem.
No i rozczarowanie było ogromne.
To nie dla mnie.
Ale jak mi trójeczke ktoś puści, to od niechcenia obejrze, bo podobno dobre ma być.
2005-03-31 12:32:12
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ja ostatnio zassałem z netu Flasha Gordona, to była dopiero bajka. Oglądałem to jak byłem naprawde bardzo mały 6-8 lat ale powie, ze pomimo wielkiego kiczu dalej mi się podoba Very HappyVery HappyVery Happy.
2005-03-31 16:02:54
Michoo76
Force will be with you....

Gunnery Sergeant

Kazdy wielki fan czeka na III czesc. Powinna wniesc wiele do calej sagi
ja Sam czekam i sam jestem ciekawy rozwoju sytuacji.
Jak bysmy ogladali wszyskie czesci od poczatku to ta zapowiada sie najciekawiej i tez na nia z utesknieniem czekam. Licze na zaskoczenie i to "niemile".

Czekam i THE FORCE WILL BE WIHT YOU......

Smile
2005-03-31 22:17:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 5059137 Odpowiedz z cytatem
Delano
I ain't that good.

First Lieutenant

Tylko podam adres:

www.epizod3.pl
2005-04-11 17:41:28
Mefisto
LOCO

Lieutenant Colonel

no cóż - mnie niestety nie będzie, choć na pewno warto. Z wielu względów zostaję jednak na imprezie stolicznej (nie, nie będziemy pić Razz )

chociaż kto wie... Twisted Evil
2005-04-16 19:02:29
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Ja to zassam z p2p... pewnie sie pojawi dzien po premierze Smile - po tych koszmarnych knotach jakimi wedlug mnie byly E1 i E2 nie wybieram sie do kina - Lucas nie zasluguje na trzecia szanse... a jakbym wydal na to kase i znowu zobaczyl jar-jara to by mi nerwy puscily Smile

Coz moge rzec... nie jestem fanem star-łorsow... a juz na pewno nie tych nowych - bo niestety podobnie jak obcy, gwiezdne wojny chyba na zawsze pozostana dla mnie trylogia...
2005-04-17 00:39:51
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Michoo76

Gunnery Sergeant

Ciacho pewnie masz troche racji ale jak to sie mowi do trzech razy sztuka. Nie uwazasz ze epizod trzeci moze byc najciekawszy z calej sagi w koncu dowiemy sie skad i dlaczego jest taka postac jak Darth Vader... Ale moze masz racje moze to beda tylko zmarnowane pieniadze i czas Smile

The force will be with you always!
2005-04-17 18:46:15
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ja to tam wiedziałem od 2go epizodu co się z nim stanie Embarassed w pierwszej części były domysły. W sumie mnie się Epizod 2gi bardzo podobał. Epizod 1wszy był do zniesienia, ale byłby o wiele lepszy gdyby nie był tak oczojebnie kolorowy :]. Myślę ze Ep3 będzie najlepszy ze wszystkich trzech nowych epizodów i zapewne na niego pójde, oby tylko jakieś komplikacje finansowe się nie zdarzyły Smile.
2005-04-17 23:05:02
Ender

MODERATOR

IMHO

... jest najlepszy z pierwszych trzech. Nadal troche za bardzo kolorowy (bitwy wygladaja jakby landrynkami rzucali....). Jest mnostwo scen ktore moga draznic (po prostu glupie... albo dodane "dla klimatu").

Akcja dzieje sie troche za szybko - spokojnie zamiast jednego filmu daloby sie zrobic z dwa Smile

(a teraz ide spac - trzecia noc z rzedu zawalona.... starczy)
2005-05-19 03:01:59
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Zemsta Lucasa...

Najlepszy z "pierwszych trzech" - ale nadal daleko w tyle za najgorszym ze "starych trzech" - generalnie to nadal film porazka... Sad

Jedenasto czy dwunastolatki beda zachwycone... ja sie czuje rozczarowany mimo ze nie oczekiwalem wiele...

Tp ciezko nawet nazwac filmem - ten kolorowy badziew bardziej przypomina gre komputerowa niz kino... i to co najgorsza kiepska gre! Walki na miecze swietlne sa po prostu B*E*Z*N*A*D*Z*I*E*J*N*E, gorsze nawet niz w E1 i E2... efekty bynajmniej nie robia jakiegos specjalnego wrazenia... gra aktorska - tragedia... scenariusz kuleje... w zasadzie nie moge znalezc jednej rzeczy ktora by mi sie w tym filmie podobala...

Ehhh... dalem mu szanse i polazlem do kina - teraz zaluje, lepiej bylo kupic szesciopaka i poczekac na jakies przyzwoite TC na p2p... stracone pieniadze! Sad Sad Sad

STAR WARS SUCKS!
2005-05-19 03:39:22
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Michoo76

Gunnery Sergeant

Po tym co napisał Ciacho jestem załamany Smile

Nie myślałem ze takie bedą odczucia po nocy spedzonej na EIII wiązałem z tym filmem jakies nadzieje. Mimo ze sam nie widzialem i nie moge ocenic zdanie ze
Cytat:
Najlepszy z "pierwszych trzech" - ale nadal daleko w tyle za najgorszym ze "starych trzech" - generalnie to nadal film porazka...
załamał mnie!

Pozdrawiam
2005-05-19 06:01:40
Ender

MODERATOR

Nie wiem czego oczekiwal Ciacho, ale jak dla mnie film sie ogladalo calkiem przyjemnie. I chyba nawet ma ten klimat:

Cytat:
Jedenasto czy dwunastolatki beda zachwycone... ja sie czuje rozczarowany mimo ze nie oczekiwalem wiele...

Ja nie oczekiwalem wiele. Po drugim epizodzie przestalem. I dzieki temu nie dosc ze nie bylem rozczarowany, to jeszcze milo mi sie to ogladalo.
Gwiezdne wojny zaczalem ogladac jak mialem wlasnie 11 czy 12 lat....
Moze za starzy na to jestesmy i nie umiemy zlapac klimatu?

Zgadzam sie jedynie z twierdzeniem, ze kolejne czesci sa o wiele lepsze. Ale nie umiem okreslic czy gdybym teraz mial 9-10 lat i zaczal to ogladac po kolei, od 1 epizodu, to n adal bym uwazal, ze 4,5,6 sa najlepsze. Mimo wszystko film warto obejrzec w kinie. Ze wzgledu na zdjecia i dzwiek.

ps.
btw, Ciacho,czy ty ostatnio ogladales cos dobrego? Cos na co bys nie narzekal?[/quote]
2005-05-19 08:51:43
Surtsey

Lieutenant Colonel

Ender napisał:

ps.
btw, Ciacho,czy ty ostatnio ogladales cos dobrego? Cos na co bys nie narzekal?

buah, niech zgadne... Aliens? Smile

przedwczoraj moi kumple wybrali sie o pólnocy na przedpremiere i pocałowali klamke Very Happy
daty im sie powaliły chyba, bo miało być 18 o północy, a oni północ wliczyli do następnego dnia i poszli 17
zabawne relacje, wpadli w dziure czasową Smile
2005-05-19 09:01:24
Zobacz profil autora Wyślij email Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Premiera w Poznaniu - KINEPOLIS

Cała impreza zaczęła się oficjalnie o godzinie 18 - ja przyjechałem o 20 bo uznałem ze dwie godziny mnie nie zbawią i ze przez 4 godziny zdążę wszystko zaobaczyc.
Tak tez było - ipreza całkiem fajnie zorganizowana. Były konkursy wiedzy, pokaz fan-filmów, pokazy kostiumów, sklep z gaddżetami (który IMHO dawał mały wybór-niewielkie było zróżnicowanie towaru) no i przyjemna atmosfera.

Od 23 mieli wpuszczać na salę kinową, a że bilety nie były numerowane - kolejka na sale ustawiała się juz od godziny 22:30 (albo wczesniej - nie wiem - ja sie tam zjawiłem o 22:30 Smile)

Po czekaniu 30 minut na wejście - w końcu sie dostałem i zająłem dogodne miejsce z boku sali. Na początku troche sie wkurzyłem ze wczesniej nie stałem i nie czaiłem sie nie miejsce ale cóz zrobic...tak sobie godzine na swoim miejscu siedziałem i oglądałem ludzi wokoło Surprised
Była tez TV - DELANO BYŁ W TELEWIZJI!! Very Happy - musze p[rzyznać ze ogólnie często Go widywałem i wydawał sie zabiegany - jeden z ogrganizatorów wiec ukłon w Twoja stronę Delano.

O godzinie ok. 23:55 Delano zapowiedział film, cześć świateł zgasła - co niestety nie oznaczało ze film się zaczyna bo nastąpiły ok. 15 minutowe reklamy (choc moge sie mylic bo nie patrzyłem na zegarek).

Po chwili - zaczęło się. Na sali cisza - włączyły się niektóre miecze świetlne hasbro i Master Replicas ale zaraz zgasły.

Co do filmu:
Osobiście spodziewałem się czegoś dobrego, gdzie aktorstwo będzie lepsze niz w dwóch poprzednich częściach, sceny będą lepsze, nie nudzące, bardziej sensowne i miałem nadzieje ze będzie mniej scen które mnie by denerwowały.
Nie zawiodłem sie. Było w sumie pare scen które mi się nie podobały (m.in.płacz PAdme w jednej ze scen - bardzo sztuczny IMHO, powstanie Vadera i jego krzyk) ale wiekszość scen wywarło na mnie pozytywne wrażenia - opisywac kazdej po kolei nie bede - kto chce ten pojdzie i sam zobaczy.

Oczywiste że film lepszy jest od Ep1 i Ep2 - nniemaże pod kazdym względem. Ep1 był filmem własciwie wyłącznie dla dzieci a w Ep2 było dzu onudnych scen (tak dla przykładu).
Sam juz przestałem mowic ze to jest gorsze niz "stara trylogia" bo to NIGDY nie byłoby lepsze od ST do której wszyscy którzy się na niej wychowali - się przyzwyczaili.

Pare minusów jednak sam widziałem - oprócz par denerwującyh mnie scen - walki - mnie się podobały, choć troche krótkie - moze to dlatego sie CIACHO zawiodłes - w poprzednich czesciach naparzali sie po 15 minut i dalej walczyli. Tutaj walk jest wiecej ale sa krótsze i mniej okazałe...
Sam film tez wydawał mi się krótki (ok.2h 20min.) ale za to szybki - od sceny do sceny leci. Jednak nie ma w nim błędów o których lada dzien poczytac bedziemy mogli na wielu stronach...

Na koniec seansu - owacja na stojąco.

Tyle ode mnie Smile Jeśli nie nastawiacie się na film który walczyc bedzie o oscary i najlepsze nagrody to bedziecie zadowoleni.
2005-05-19 11:05:19
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Walki sa tragiczne - rodem z gry JEDI KNIGHT. "Efekty" droidow rozcinanych mieczem swietlnym sa tak sztuczne ze wygladaja jakby byly robione na enginie Quake2...

Sam juz nie wiem... ne sadze zeby wszystko mozna bylo zwalic na sentyment do starych czesci i fakt ze czlowiek inaczej odbieral stara sage bo mial mniej lat - naprawde te efekty robione w latach 80 na sznurkach pokrytych fosforyzujaca farba wygladaly bardziej naturalnie niz animacje komputerowe z EIII...

Aktorstwo porazka - dawno nie widzialem takiej amatorszczyzny!
W sumie to moj ostatni post na temat tego filmu - bo na gniota szkoda czasu po prostu!

Co do pytania ktore ktos postawil "kiedy mi sie ostatnio jakis film podobal" - co sugeruje ze krytyka przerodzila sie w krytykanctwo odpowiadam: rzeczywiscie bardzo dawno - przynajmniej jesli chodzi o SF. Ale naprawde nie dlatego zeby mnie tak trudno bylo zadowolic - po prostu ostatnio kreci sie wlasnie takie qupy jak EI,II,III, kroniki Riddicka, etc - jak mi sie ma cos takiego podobac?!
2005-05-19 13:26:22
Strona: 1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu