Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: 1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: [OT] Half-Life2
Suchy
F161

MODERATOR

[OT] Half-Life2

Jedna z trzech najbardziej oczekiwanych gier (poza DoomIII i S.T.A.L.K.E.R.) wreszcie doczekala sie premiery. Wymaganie sprzetowe oczywiscie niemale, ale taka juz cena postepu.
Mam nadzieje, ze nastepca godnie bedzie kontunowal tradycje pierwszego Half-Life. Gierka wciagnela mnie jak malo ktora i jest chyba jedyna pozycja oprocz AvP, przy ktorej naprawde sie przestraszylem i parokrotnie podskoczylem na krzesle. Zreszta chyba w przypadku wszystkich grajacych bylo podobnie. Klasyka przez duze "K". Nie ukrywam, ze nadzieje i oczekiwania w stosunku do HL2 mam spore. Czas dorwac to w swoje lapska i przetestowac Cool
2004-11-16 10:12:24
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Nie zgadzam sie co do wysokich wymagan sprzetowych Smile
Engine bardzo dobrze skaluje, przeczytaj :

" The minimum system specs are currently targeted at a 700 MHz PC with 128 MB RAM and a DX6-level video card TNT2 etc, meaning you won't need a supercomputer to run Half-Life 2.

But on the machine above don't expect to see reflective water,dynamic shadows and bump-mapped textures. The game running at maximum detail 50/60 fps, machine required for this is approx 1600Mhz cpu, 256 mb ram, GeForce4 Ti card.

In real life you need the best from a new game so I would recommend a 2000 cpu, 512 mb ram, GeForce4 Ti4800 128 ddr or ATI Radeon equivalent.
The more power the better but not essential with this game.
"

Oznacza to, ze ja na 128 ram, duronie 1200 i geforce 2 mx400 64 mb, bede mogl sobie pograc Smile
I jeszcze jest jedna motka, mianowicie aby odpalic kampanie single, trzeba bedzie zarejestrowac egzemnplarz przez net. No ale pewnie zaraz pojawia sie cracki itd Smile
2004-11-16 10:19:06
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

No podobno silnik jest zoptymalizowany pod slabsze sprzety, ale co to za radocha grac w nowe gry bez podziwiania pracy grafikow? Wiem, ze w przypadku HL najistotniejsza role odgrywa fabula, ale bieganie wsrod budynkow bez tekstur chyba mija sie z celem. Zreszta zobaczymy Cool
2004-11-16 10:27:16
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Ja nie jestem wymagajacy, a gierka i tak bedzie wygladala ladniej od half-life 1 Smile))
Zreszta, gram ostatnio w Chrome, ktory tez jest dosc wymagajacy sprzetowo, a u mnie chodzi calkiem ladnie.
2004-11-16 10:52:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Bym sie spieral z tymi wymaganiami sprzetowymi... z tego co pamietam na oficjalnej stronie jak minimum podawano 1.2 GHZ procka a nie 700 mhz...

Sciagnalem jakis czas temy spiraconego CS SOURCE i u mnie na athlonie 1.4 GHZ, 768 ram, gforce2ti ledwo chodzil - po wylaczeniu wszystkiego co sie dalo wylaczyc wygladal paskudnie (gorzej niz stary cs) i ruszal sie jak mucha w smole - w momecie jakiejkolwiek akcji byl pokaz slajdow... coz moze to wina pirata i tego ze mam zasyfiony system... ale cos mi sie jednak nie widzi granie w te gre na slabym sprzecie...

Wlasnie mam dylemat - kupic oryginal cy nie kupic?! Bo boje sie ze sobie na moim kaszlu nie pogram a na nowego kompa mnie nie stac Sad
2004-11-16 13:46:12
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Suchy
F161

MODERATOR

Ja sie decyduje na oryginal. Nie jest to jakas pierwsza lepsza gierka z brzegu zebym zadowolil sie piratem. 140 zeta to znowu nie majatek... Raz na jakis czas mozna wydac kase na cos legalnego Wink
2004-11-16 14:57:21
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Niech mi ktos obeznany w temacie wytlumaczy jeszcze jak to jest z tymi wersjami?!

W tej ktora ukazuje sie dzis mam HL2 + CS Source... w drogiej jak diabli kolekcjonerskiej (ktora sie dopiero ukaze) procz roznych smieciowych gadzetow ma byc jeszcze stary HL na nowym enginie i DoD source...

Czy jak kupie teraz zwykla wersje to bede mogl za friko sciagnac potem DoD z netu a juz teraz HL "1" source (pojawil sie pod avilable games)?!?!

Zapowiedziana jest "spolszczona edycja" HL2 w nieco pozniejszym teraminie... ktos sie orientuje jak bedzie z cena?! Bo gdyby np spolszczona miala byc tansza to bym poczekal i kupil ja dla samego klucza a potem zassal "zwykla angielska" ze sttama...
2004-11-16 15:40:28
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

" 2000 cpu, 512 mb ram, GeForce4 Ti4800 128 ddr or ATI Radeon equivalent"

Lol... jak ja lubie takie specyfikacje:] tzn ze się spokojnie mieszczę hehe, uff;).

Noo... ja myśle, ze moze tez kupię oryginał, ale nie wiem czy wygrzebie kasę.

Z tą rejestracja to chyba troche przesada, jak ktoś ma neta to niby jak ma rejestrowac gre? :/
2004-11-16 15:44:01
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

co do wymagań to bym tak nie jojczył, kojarzycie dooma 3? straszyli, krzyczeli i co? ja gierke skonczyłem w 4 dni na gf2 (nie obsługiwanym:P) przy czym trzeba zaznaczyc ze grafa była lepsza niz w gierkach dedykowanych na gf2 (i ostatnia faza - bos, to był slajdszołRazz).

Ciacho co masz a myśli mówiąć CS Source?? CS Steam?? jesli tak to do stema wychodzą specjalne nakłądki - DoD, Firearms itp. ktore po zainstalowaniu normalnie dzialają na twoim koncie (czyli po staremu, tyle ze musi byc wersja Steam).

A co to jest "pireckei" Source?? Sopdkalem sie z tzw. noSteam ale to było po to zeby pograc sobie w cs z botami bez netu, a czy twoja wersja działa na necie bez cdkeya??

i jeszcze słowko o kosztach- 140zł??? kurwa nawet jakby znwu zarabiał nie wydałbym tyle naet na stalkera:/ to jest ROZBÓJ przez jeszcze większe RRRRR, cena poizej 100zł jest rozsądna nawet jeśli kupujesz orginał od świątWink (za 140 to ja sobie alien legacy kupie:P)
2004-11-16 16:49:42
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

No ja na Barton 2800+@3000+ Gf4 Ti 4800 128mb i 1024mb 333mhz DDR w Dooma 3 moge grac na medium textures i na wszystkich ustawinieach z iloscia klatek nie spadającą ponizej 20 a trzymającą się w granicach 30-60.

Takze zastanawiam sie jak to bedzie w H-F 2 Neutral...
2004-11-16 16:57:20
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

Cytat:
CS Source

Czyli counter strike przepisany na engine source (ten z hl2). Dziala to cudo przez steam

Cytat:
A co to jest "pireckei" Source?? Sopdkalem sie z tzw. noSteam ale to było po to zeby pograc sobie w cs z botami bez netu, a czy twoja wersja działa na necie bez cdkeya??

Istnieje cos takiego i dziala. Mozna pograc w source bez cdkeya. Jednak hl2 przez to nie odblokujesz.

Cytat:
i jeszcze słowko o kosztach- 140zł??? kurwa nawet jakby znwu zarabiał nie wydałbym tyle naet na stalkera:/ to jest ROZBÓJ przez jeszcze większe RRRRR, cena poizej 100zł jest rozsądna nawet jeśli kupujesz orginał od świątWink (za 140 to ja sobie alien legacy kupie:P)

Wedlug mnie to rozsana cena, jak na gre wszzechczasow. Nie mozna zapominac, ze dostajemy na wlasnosc potezny engine na bazie ktorego powstanie wiele swietnych modow

Co do wymagan to spie spokojnie. Beta smigala mi jak dzika na moim: celeronie 2000, 512 ram 400Mhz i radeonie 9000pro ze 128mb (czyli wcale nie taki nowy komp)
2004-11-16 18:30:31
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Karwa fak... co za ciecie w tym valve i wszystkich serwisach pracuja... a moze to ja jestem jakis niekumaty?! Nigdzie jasnej informacji nie ma...

Za 119 bo tyle ponoc w empiku ma kosztowac moze bym i kupil oryginala - tylko chce miec pewnosc ze bede mogl potem dociagnac ze steama DOD SOURCE i HL "JEDEN" SOURCE - a nie ze zostane z HL2 + SC SOURCE i tyle... bo jak tak juz juz wole za 200 zeta kupic przez steama edycje silver...
2004-11-16 18:43:52
Suchy
F161

MODERATOR

"Gra jest zajebista. Jak długo piszę recenzje gier komputerowych, tak długo marzę o tym, by od tych słów tekst zacząć i na nich skończyć. Latami czekałem, aż pojawi się gra, która mi to umożliwi, która ten jakże pochlebny wulgaryzm uzasadni. Pojawiła się. I nie jest nią ani trzecia część Dooma, ani druga część The Sims, ani Rome: Total War. Jest nią Half-Life 2 – najbardziej interaktywne, najmocniej przenikające doznanie, jakiego gracz może doświadczyć po kilkudziesięciu już latach rozwoju elektronicznej rozrywki. Half-Life 2 otwiera bramy przyszłości gier – światów żyjących własnym życiem, w które gracz wkracza jakby przypadkiem, lecz nie jest przypadkiem, że opuścić ich może nie mieć ochoty. A przynajmniej: prawie. [...]"

http://www.gry-online.pl/s020.asp?ID=2283

Twisted Evil
2004-11-17 18:12:58
Qvintoo
Watashi baka desu

First Sergeant

I only need to know one thing... Kiedy bedzie crack Cool
2004-11-17 21:23:13
Suchy
F161

MODERATOR

Nie wytrzymalem, pojechalem wczoraj do MediaMarkt i za 129 zeta bez zbednych ceregieli zakupilem oryginal HL2 Cool. Instalacja pol godziny + 15 min. dociagania plikow z netu. O grafice i grywalnosci jeszcze nic niepowiem, bo instalowalem gre pozno w nocy po meczu Francja-Polska i bylem juz zdrowo "pod napieciem" (%). Dzisiaj jak wroce z roboty to odpalam... jeszcze 8 godzin... fak... Twisted Evil
2004-11-18 08:25:58
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

to jets kolejny powód dla którego nie kupiłbym orginału, a moim modemie czasem sciagnięcie poczty trwa z pół h :/ a dociągnięcie jakiś plików? no to miałbym cało dniwą instalacje, pozniej pewnie cos zjebało by sie w sprzęcie i znowu:[

Mocno przesadzili z tym "antypiractwem", po pierwsze i tak im to nic nie da( to tylko kwestia czasu), po drugie ograniczyli sobie rynek zbytu (bo mimo wszystko nie kazdy ma nawet podstawowy dostemp do netu), po trzecie utrudnili zycie tym co mają orgniał, a ci co bedą miec pirata bedą instalowac normanie, pozniej wgrają craka i koniec:P

ciekawe co wymyslą przy stalkerze:/
2004-11-18 10:31:11
Suchy
F161

MODERATOR

Wyczytalem gdzies ze sa dostepne pliki offline do zrobienia aktualizacji plikow, wiec problem z brakiem netu nie jest taki straszny. Za zachodnia granica naszego kraju powszechny dostep do internetu jest czyms oczywistym, wiec producent nie widzial tu problemu. A to ze na Wschodzie sytuacja jest troche odmienna... no coz. Pewnie i tak przewidzieli ze tu wiekszosc skorzysta z pirata Wink
2004-11-18 10:40:48
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Ja tez kupilem "oryginal" ale jeszcze go nie mam... Sad

Kupilem na allegro od jakiegos kolesia "zdrapke" z kodem dolanczana do wypasionych kart ATI Smile - dzieki temu wyjdzie mnie to taniej (choc bede sie musial rozejrzec za kims kto mi pozwoli skopiowac swoje plyty bo nie specjalnie chce mi sie sciagac 4.5 GB z zatloczonego steama).

Przewaga "zdrapki" nad wersja dostepna w sklepach (procz ceny) jest to ze przy rejestracji na steamie mozna ja ponoc za 10$ upgradowac do wersji SILVER (a dolar tani jak barszcz teraz) co daje juz w tej chwili mozliwosc sciagniecia i grania w odswierzonego HL "JEDEN" SOURCE (w Polsce dostepnego w edycji kolekcjonerskiej za 300 zeta) a ponadto potem nie bedzie problemow z DOD SOURCE jak sie w koncu pojawi Smile

Pozyjemy zobaczymy - powineinem dostac moja zdrapke dzis lub jutro Smile
2004-11-18 11:32:49
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

No ja juz zassysam HL2 z torrenta, 4gb z hakiem. Ciekaw jestem czy to ten Wink. Jednak sam zastanawiam sie czy nie pójść sobie do sklepu po oryginałke, tylko fakt, ze u mnie krucho z kasą, a od rodziców i tak juz duzo biore na studia :/.

Najgorsze jest to, ze ta edycja z CSem i HL1 to 329 zeta bedzie kosztowac ;(... To juz niestety tylko sciagne.
2004-11-18 15:17:42
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Kup przez steama SILVER za niecale 60 baksow... wyjdzie cie jakies 180 zeta jak ci zalezy na DoD i HL 1.

Wersje BRONZE ze sklepow tez sie pewnie bedzie wkrotce dalo upgradowac za pare dolarow..

Polska cena edycji kolekcjonerskiej to jakies kompletne nieporozumienie... dystrybutor chyba upadl na glowe... 329 zeta?! Pojebalo ich kompletnie po prostu!
2004-11-18 15:23:11
Strona: 1, 2, 3, 4  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu