Autor |
Temat: AVP pierwsze gorące wrażenia |

First Lieutenant
|
AVP pierwsze gorące wrażenia
To jest nieprawda ...
Oglądalem fakt, na kinówce, średniej jakości, ktoś tam coś jadł obok "kamerzysty", rozmawiał przez telefon, cala sala momentami ryczała ze śmiechu ...
Szkoda że mi nie było do śmiechu ...
Jestem świeżutko po seansie AvP ... Od czego zacząć , dobre pytanie ...
Przede wszystkim , wszyscy Ci którzy pluli na A:R , po AvP go pokochają
Kicha, to za delikatne okreslenie dla tego gniota . Zero, kompletne zero jezeli chodzi o klimat
Przysięgam, że jest to chyba najgorszy film , jaki ostatnio oglądałem i nie mowię tego jako fan obcego ( preda zresztą też ).Srał pies aktorstwo, całkowity brak zarysowania postaci . DNO. Akcja - ŻENUJĄCE DNO. z kilkunastu osob biąracych udzial w przeszukiwaniu świątyni, widzimy śmierć może z 4 czy pięciu .Śmierć oczywiście następuje poza kadrem ( PG13 ).Jeden gdzies wpada do dziury,po drugim zostaje zaśluziony pistolet ... Kiedy zobaczycie jak Pred zalatwia chestbustera jednym palcem , to dostaniecie zawału ze smiechu... Film się rozkręca 45 minut, poczym mamy kilkanaście minut pseudo akcji i kuniec ...
Szczerze, moglbym się rozpisywać w nieskończoność o nieudactwie Andersona , ale ... szkoda czasu i nerwów .
Jedyny plus IMHO to wykonanie Predów i Królowej
To jest koniec naszej wsaniałej sagi, sępy z Foxa rękami nieuka Andersona dobiły Obcego kompletnie...
Mam nadzieję, że to kurwa ostatni film tego kretyna ... a jak nie, zawsze jest szansa że bedzie coś znowu krecił w Pradze , tam go dorwiemy i zarąbiemy
|
|
2004-08-19 12:43:12
|
|
MODERATOR
|
Fajnie, porostu fajnie... Czyli nasze wczesniejsze obawy sa malym pikusiem w porownaniu z tym co nam zaserwowal Anderson. Az boje sie ogladac.....
|
|
2004-08-19 13:08:44
|
|

Lieutenant Colonel
|
Suchar, a płytki to wysłałeś ? :>
Jeśli nie to mógłbyś ten shit dołączyć ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2004-08-19 13:13:58
|
|

First Lieutenant
|
Dzisiaj wieczorem, żeby zabić ten niesmak muszę strzelić sobie jedynke albo trójkę ...
IMO nie byla to wina jakości filmu, ani niezbyt dobrego dzwięku - w filmie nie ma ani nuty tego , czego się obawialiśmy - muzyka jest nawet klimatyczna, tylko akcja nijak nie wciąga. Nie wiadomo co stało się z 80 % ekspedycji. Czarnuszek, ktory grał też na RE kręci się caly czas przed kamerą - wchodzą do świątyni - wjebało chłopa ...A, i obce mnożą i rodzą się w mega przyśpieszonym tempie. Wg. Andersona ,chest wyskakuje z klaty zaraz po odpadnięciu twarzołapa ...
Eeeehhhhhhhhhhh, festiwal nieporozumień .....
|
|
2004-08-19 13:32:53
|
|

Lieutenant Colonel
|
koniec
tak, to koniec...
nie nawidzę mieć racji, ale wystarczy zobaczyć dowolne kilka minut dowolnego filmu pana Andersona, by domyśleć się wyniku jego żałosnej pracy, już rok temu, kiedy była zapowiedź.
Ja po prostu nie wierzę w cuda i wiedziałem ,ze Anderson nie nauczy sie reżyserki w ciągu paru miechów.
...i to nie jest żaden koniec naszej wspaniałej sagi.
nasza wspaniała saga ma tylko jedno zakończenie..
Ripley popełnia samobójstwo.. koniec.. światła gasną.
Rafineria zostaje zamknięta, tak jak cała saga.
A:R to był śmieć, którego nigdy nie uznawałem za pełnoprawną część sagi.
AVP tym bardziej, to nie ma nic wspólnego z akcją trylogii. To jakaś farsa.
Nie te czasy, nie ten klimat, nie ci bohaterowie (i ich aktorstwo).
Look man I want to know one thing...
na Residencie o mało sie nie zbełtałem
czy AVP jest gorszy?
to oglądajac biorę aviomarin :/
Mares, powiedz, że jaja sobie z nas robisz... ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-08-19 13:39:27
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
słowo się rzekło
a nie mówiłem, ze z A:R będzie jak z A3:P
po Avp naprawdemożemy polubic tego gniota, pozostaje jedynie pytanie, które kieruje narazie do jedynej osoby jaka oglądała AvP
MARES, co trzeba teraz nakręcić aby AvP nam się spodobał??
i chyba wole nie znać odpowiedzi:( ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2004-08-19 13:40:46
|
|

First Lieutenant
|
Freddy vs Jason vs Ash ... chociaż podejrzewam , że i to bedzie lepsze ...
Anderson sie tłumaczy , ze studio wycięło "jego" najlepsze sceny ( co by tłumaczyło ze nic wogóle nie wiadomo na tym filmie )
i już zapowiada ,że wersja dvd bedzie Directors cut i wogóle R ...
Chcialbym żeby tak było, naprawdę ... ale boje się, ze to tylko kolejny krok do zbicia następnej kasy przez Fox'a ...
|
|
2004-08-19 13:47:54
|
|

Lieutenant Colonel
|
jasne, ze chodzi o kase
prosty zabieg marketingowy, diretor's cut, obiecane złote góry, bleble blabla. A gówno w środku. Można sprzedać nawet pomyje, byleby je zapakować w efektowne pudełko.
Czuję, że żadna scena nie poprawi tego filmu ____________________________________ zapraszam_do_dalszej_prawdziwej_dyskusji.
|
|
2004-08-19 13:52:02
|
|
MODERATOR
|
Naciagane wyjasnienie szybkiego rozwoju obcych "No, no, the machine that the Predators built to house the Queen pumps her full of hormones that accelerate the birth of the creatures. If we'd seen the REAL film, we'd know that."
I kolejne:
The answer to why Aliens attacked the incubated predator was that the alien inside the Predator was not sanctified by the Aliens because it was essentially a different species due to the DNA reflex the Alien's possess.
A to tlumaczenie sie z nielogiki akcji ozbilo mnie juz kompletnie Czyli ze co, jak embrion jest w czlowieku to juz roznica? Mega LOL, ale smiac sie czy plakac...
|
|
2004-08-19 13:55:11
|
|

First Lieutenant
|
płakać , tylko płakać ...
|
|
2004-08-19 14:16:24
|
|
Lance Corporal
|
Heh poczekajmy na sequel AvP to chyba gwóźdź do trumny dla tematyki ''predatora'' i ''obcego''. W dodatku cicho zapowiadany film ''Predator 3'' uzależniony jest od wyniku AvP, faktycznie nie najlepiej to wygląda.
|
|
2004-08-19 17:26:47
|
|

MODERATOR
|
...
Otwarcie AvP mialo nienajgorsze... film klapy nie zrobi - starym fanom sie nie spodoba, ale rzesze 10 - 13 latkow beda zachwycone (zupelnie jak ze Star Wars E1)... a to sie pozniej przelozy na sprzedaz maskotek, pluszowych twarzolapow do przytulania w lozeczku i innego gowna... i finansowo tworcy wyjda na swoje... a jak wyjda na swoje "odpowiednio mocno" to AvP2 powstanie jak nic... i jak nic prawem serii bedzie jeszcze gorszy... to tez mnie w sumie wali - jedyny negatywny efekt jest taki ze przekresla to juz zupelnie szanse na powstanie kiedykolwiek "alien5"
Dla mnie Obcy to od lat TRYLOGIA - i nawet najgorsze AvP (chcby go zrobil zespol filomowy Zebra a krolowa obcych gral Bogo Linda) nie zmieni moich odczuc do Resurrection... (gniot!)
AvP mi sie sciaga - jest rekompresja svcd (TS) maVenu na xwid 1CD - bede mial jutro! (BTW: wczoraj przyszla paczka z usa - kupilem na ebayu to DVD "the alien saga" za 5 baksow - tylko kurna mam czytnik zablokowany na region 2 i nie moge odpalic u siebie... moze u kumpla oblookam albo przekompresuje do divx bo niestety na p2p zadnego pirata z tego nie ma, albo ja nie widze). ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2004-08-19 17:58:17
|
|

First Lieutenant
|
Jezu, do tego ścierwa NIE MOŻNA robić sequela ...
Przekonacie się kiedy obejrzycie to sami ... rozpacz ...
|
|
2004-08-19 18:17:46
|
|
Majkel
THIS TIME IT'S WAR !
|

Captain
|
@ CIACHO
zainstaluj AnyDVD i odpalisz w locie kazdy film, z kazdego regionu (ze zdjetymi zabezpieczeniami).
|
|
2004-08-20 09:24:50
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
Gdy rok temu w sieci pojawily sie ploty iż projekt AvP ruszy pelną parą i Anderson ma go reżyserować ja już wiedzialem że to będzie gniot.
Ale to niestety nie koniec.
Poczytajcie sobie news który się ukaza na Planetavp:
----With the AvP movie a success (at the box office), there's already talk of a sequel being made. The first bit of news on that is a report from Comic Book Resources, which says they caught one of the AvP movie people saying a sequel might be on the way.
"One of the panelists let word slip about a sequel, 'We hope Ian can come back for the sequel,' but they were shepherded off stage before fans could question them on it."
They're talking about the AvP panel at Comic-Con International a month ago, which had actors Sanaa Lathan and Lance Henriksen on hand with stuntmen Tom Woodruff Jr. and Al Guilless. Just a slip?
Movie reviewer Gareth Von Kallenbach says a sequel to AvP (or Alien and Predator) is definitely going to happen if the first's a success. That's seconded by a report at Moviehole.net, which offhandedly says a sequel is on the way.
Can we hope for an AvP movie sequel? Only if the first's a total success. It's had a great first weekend (almost forty million), but the true test is next week. Keep your eyes open.
Thanks to Gareth and [AvPNews]Virus002 for the news.----
I co? Moim zdaniem to glupia plota (zaraz po premierze AR pojawiy się ploty o A5). Ale z drugiej strony, mialem nadzieję że ploty o AvP i Andersonie to też bzdury wyssane z palca  ____________________________________
|
|
2004-08-20 10:52:46
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|

MODERATOR
|
mares napisał: | Anderson sie tłumaczy , ze studio wycięło "jego" najlepsze sceny ( co by tłumaczyło ze nic wogóle nie wiadomo na tym filmie )
i już zapowiada ,że wersja dvd bedzie Directors cut i wogóle R ...
Chcialbym żeby tak było, naprawdę ... ale boje się, ze to tylko kolejny krok do zbicia następnej kasy przez Fox'a ... |
Co do tej wesji AvP DC nie bybym taki pewien. Anderson mial już podobny problem przy kręceniu EH (Paramount wyciąl mu sceny). Anderson później zarzeka się że wyda na DVD specjalną, nieokrojoną wersję. Ale do tej pory jej się nie doczekaliśmy.
Powiem to jeszcze raz: FOX, WYJTĄKOWO, NIE JEST TUTAJ WINIEN. Studio nie jest glównym winowajcą tylko Anderson.
Czy studio ponosi odpowiedzialność za: beznadziejną fabulę + dialogi nakreślone na kolanie + szmatlawe aktorstwo + predatora na sterydach itp.??????? ____________________________________
|
|
2004-08-20 11:05:45
|
|

First Lieutenant
|
Ten film , to cholerny , beznadziejny GNIOT !!! IMO nic nie jest w stanie go uratować, cokolwiek by nie tam póżniej nie wkleili ...
Dla mnie ten film to kop w zęby osranym butem dla kazdego, kto lubił choć jedną z serii ...
Ściągam sobie właśnie lepszą wersję, zeby się dokładniej utwierdzić, że wczoraj nie śniłem ...
|
|
2004-08-20 17:44:23
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Filmu jeszcze nie widziałem ale juz niedługo...
Ale jak tak czytam co Mares mówisz to dochodze do wniosku ze...
Ja wiedziałem ze tak będzie (aha-aha)
Ja wiedziałem ze tak bedzie (aha-aha)
Pan "A" mógł nie kręcic tego filmu,
Ja wiedziałem ze tak bedzie...ja wiedziałem
Tak myslalem ze to bedzie gorsze niz AR...syf i tyle...jeszcze nie widziałem filmu ale juz wiem ze przesadził z czasem "inkubacji" chesta...
BTW - jestem za wyjazdem do pragi na ewntualne spotkanie "fanów" z Andersonem  ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2004-08-21 12:54:17
|
|

First Lieutenant
|
Heh ... obejrzalem go na lepszej kopii, tej samej co targał Ciacho i muszę przyznać, ze była znacznie lepsza od tej pierwszej. Dzięki temu dojrzalem sporo szczegołow, ktore mi umkęły .Dzwiek także lepszy - walnęłem go na 6 głosnikow , więc klimacik też podskoczył. Ale ogólne wrażenie pozostało, że to nie to ...
|
|
2004-08-21 21:39:03
|
|

MODERATOR
|
...
Lezy mi to od dwu dni na dysku... mam dwie kopie nawet (kwestia przypadku - targalem svcd a zaraz potem sie ukazal 1cd repack to zapuscilem bo myslalem ze bedzie szybciej a obie sie zassaly rownoczesnie)...
No i kurde po tym cos powypisywal mares jakos mnie nie ciagnie zeby to odpalic... wczoraj wolalem ogladac gimastyke i ciezary z Aten... dzis mam w planach "I robot"... wiec avp zapuszcze najwczesniej jutro... "boje" sie tego filmu...  ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2004-08-21 23:05:06
|
|
|