Autor |
Temat: [OT] Filmy, których nie polecam (i te, które polecam ;) |
Lieutenant Colonel
|
[OT] Filmy, których nie polecam (i te, które polecam ;)
tak, tak...
Byłem dziś na S.W.A.T. i wynudziłem się potwornie nie wspominając już o tym, że straciłem kasę. Film jest niesomowicie nudny, nawet wtedy, gdy na ekranie jest jakaś akcja, nie ma klimatu, jest cholernie przewidywalny, poprawny (oprócz tego, że obrażają Polaków), a muzyka idzie w regułę: najgłośniej i jak najbardziej na topie i mówiąc szczerze wyszedłem z kina z bólem głowy. Także odradzam 100%, chyba, że nie macie na co wydać kasy.
A czy są inne filmy, których nie polecacie? ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-12-05 21:49:25
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|
Lieutenant Colonel
|
To zależy czy chodzi Ci o filmy nowe lub juz stare.
Z nowych to nie polecam - na 100% Aniołki Charliego 2 (jedynki też nie).
Ostatnio nie bywam w kinie wiec nic więcej nie powiem o nowościach.
A stare...duuuuużo by tu wymieniać ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2003-12-05 22:38:00
|
|
Lieutenant Colonel
|
ostatnio
po prostu chodzi o złe filmy, które widzieliście ostatnio
P.S.Mnie się Aniołki 2 bardziej niż jedynka podobały, bo to dobra komedia jest ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-12-06 00:19:59
|
|
Major
|
ja POLECAM Kill Billa- zajebisty film. tak mnie wgniotl w fotel jak zaden inny film ostatnio obejrzany. zaryzykowalbym, ze nawet ADC nie wywolal u mnie takich milych reakcji, chociaz to dwie rozne rzeczy. Obcego chcialem obejrzec w kinie zawsze i widzialem go juz wiele razy, Kill Bill natomiast po prostu zajebiscie mile mnie zaskoczyl
|
|
2003-12-06 14:04:04
|
|
Captain
|
Kolabor popieram!!!
Ten film powala mnie z każdej strony!
Musiałam dziewczyny przytulać bo psychicznie wymiekały..przynajmniej je sobie podotykałam
Obowiazkowo do kina!
|
|
2003-12-06 23:13:20
|
|
MODERATOR
|
A ja nie polecam zadnego z powyzszych...
Ani ANIOLKI 2, ani SWAT, ani KILL BILL mi sie nie podobaly... same gnioty... chyba sie robie zrzeda na starosc ale juz dawno nie widzialem w kinie nic co bym mnie powalilo... ____________________________________ "I AM READY MAN, READY TO GET IT ON!"
|
|
2003-12-07 01:09:37
|
|
Major
|
o co chodzi z tym obrazaniem Polakow w SWACIE?
J.Vasquez- heheheh film naprawde pierwsza klasa. W ogole Tarantino fajne filmy robi.
|
|
2003-12-07 17:20:41
|
|
Lieutenant Colonel
|
w jednej
ze scen zatrzymują faceta (rozwalając mu przy okazji dom), który strzelał do ludzi i chyba był na głodzie. Koleś okzał się Polakiem i po zatrzymaniu go żartowali sobie z niego ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-12-07 23:17:05
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|
Lieutenant Colonel
|
hym,a Swat miał być jedynym(nie licząć Władcy) filmem a jaki odkładam kasę - teraz jednak się zastanowie, bona dvx mogłbym miec to za darmo.
Miałem teziść na "Pana i Władcę" ale tez słyszałem że gniot:( ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2003-12-08 10:13:42
|
|
MODERATOR
|
A ja obejrzalem SWAT z przyjemnoscia.... niezla komedia....
fakt ze z tym nabijaniem sie z Polakow przesadzili, ale dialog wczesniej mnie rozwalil:
Hey, guys, the reason we are gathered on our God-given... much-needed day of rest is we have a Polish hostage.
- So what if he's Polish?
- No, no. Means he's one of those:
"Anybody comes in, I'll blow my head off" type of guys. Negotiations aren't going well. - They think he's off his meds.
- We've been lobbing gas. This guy's still smoking cigarettes, popping off shotgun rounds... out the front door. ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
2003-12-08 17:27:17
|
|
Lieutenant Colonel
|
mamy nowego kandydata
Hellboy ze znanym i lubianym Pearlmanem !!!
Dziś widziałem trailer i wnioskując po charakteryzacji bohatera (komputerowo mogli go zrobić to może nie byłoby takiej porażki) i po zasadzie, że w trailerze znajdują się najciekawsze sceny z filmu, to to będzie większ porażka niż Resident evil.
A mówiąc szczerze miałem na ten film widoki...
p.s. tu możecie sobie ściągnąć to "cudo":
http://film.onet.pl/9775,13631,zwiastuny.html ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-12-13 23:20:15
|
|
Captain
|
A wiecie ze w Kill Billu nie liczac tak oczywistych nawiazan jak z filmow z Brucem Lee, to jest ich calkiem sporo z Pulp Fiction?
Niektorzy wlasciwie (w tym ja ) twierdza ze ten film to swoista kontyuacja Pulpa i widac to na kazdym kroku.
Bylem w kinie dwa razy i juz jestem zagorzalym, fanem. (Btw Kill Bill ma naprawde rewelacyjny soundtrack, zwlaszcza perelki w stylu "bang bang" Nancy Sinatry)
A zeby nie bylo offtopic...
[yellow]Nuu, bylem w kinie ostatnio na jakims filmie, ac/dc czy cus, Kiiiiicha zioomale, jakies kurwa slonie, jakis pieprzony wegorz co jednemu gosciowi chyba z dupy wylozl, statki i te no, aktory jak normalnie z lat 70 dacie wiare? nawet zelu nie mieli, a jak rozjebali tego co pil za duzo mleka, to joooo, joki szajs to byl, albo jakis wiszacy na lancuchach kurwa kornik z ogonem.
Bez kitu ziiiiiiomale, nie idzta na to, bo to pewnie jakis kolejny koreanski sziit, co beda pozniej z niego pokemony w chrupkach sprzedawac[/yellow]
____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-12-14 11:07:33
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|
Lieutenant Colonel
|
Film już może teraz stary ale nie aż tak - HULK.
Jak dla mnie totalne &*$#%!
Strasznie się na tym filmie wynudziłem...
P.S. Czy ktoś widział film "Ostatnie kuszenie Jezusa"? Kiedys ten film był ale został bardzo szybko przez kościół wycofany. Świetny film. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2003-12-14 11:29:20
|
|
Major
|
W KillBillu podobalo mi sie to, ze nie ma tam miejsca na jakies refleksje glownego bohatera, nie ma super tajemnic, po prostu to, na co mialem ochote Tarantino umie filmy robic
W ogole ma ktos Pulpa na DivXie? bo ja mam w domu VHSa ktora mi tyle lat, ze huhu! i dzwiek sie urywa w polowie :(
HULK to po prostu dno :/ zalosny shit, w ogole filmy na podstawie komiksow sa gowniane.
w sumie tez ostatnio na HBO lecial Resident, i gdyby nie te "wzdrygniecia" (te przeskoki akcji) i gdyby bylo pokazane wiecej miesa a nie ukaszen staruszki z maksymalna iloscia krwi to nie byloby tak zle
|
|
2003-12-14 12:25:14
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|
Lieutenant Colonel
|
no. A niestety nas biednych robaczków czkaja kolejne gnioty na podst. komixów - Liga "niezwykłych" (raczej gównianych) dżentelmenów oraz coś co ma tytuł chyba "teenage mutants".
A widział ktoś film - Dog Soldiers? Na okładce napisane jest "Obcy, Predator oraz Szczęki w jednym!"
Już po pysku pokazanym na okładce wiadomo o czym jest i jak dla mnie tez ten film za dobry nie jest. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
2003-12-14 13:33:43
|
|
Captain
|
Liga Niezwyklych dzentelmenow to kicha straszna, tak samo jak wszystkie adaptacje komiksowe (nawet spawn to byla porazka, chociaz komiks wbijal w ziemie, (na pocieszenie jednak, film mial przynajmniej wedlug mnie jeden z najbardziej klimatycznych soundtrackow w historii kina)
Tak smao wszystkie gnioty w stylu event horizon ktory przynajmniej w moim odczuciu jest nieudolna kopia filmu Sphere, ktory opieral sie na podobnych zalozeniach a klimatyczny byl o wiele bardziej,
Dalej wszystkie smakosze i inne residenty,
ostatni dwa dobre filmy grozy jakie widzialem to byl Vidocq i japonski The Ring, (dla niektorych bardzo kiczowaty), amerykanski remake to juz dno kompletne.
Z koleji z filmow non-groza dobrze bawilem sie na equilibrium (ktory dzieki uprzejmosci pana admina C , widzialem grubo pol roku przed polska premiera.
Filmy na ktore sie wybieram teraz to Underworld i Darkwater, widzial ktos juz ktorys? Moglby cos napisac?
No i oczywiscie LOTR ROTK, ale tylko po to zeby zobaczyc Shelobe
to moj 450 post jestem z siebie dumny, oplacalo sie spamowac tyle czasu ____________________________________ I work for the company, but other than that I'm an okay guy.
|
|
2003-12-14 13:48:10
|
|
Lieutenant Colonel
|
[blockquote]filmy na podstawie komiksow sa gowniane.[/blockquote]
przepraszam bardzo, a Batman, Superman i X-men to pies ??? Oj, Kolabor, Kolabor ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-12-14 14:27:10
|
|
Lieutenant Colonel
|
[blockquote] tak samo jak wszystkie adaptacje komiksowe[/blockquote]
j.w. tylko, że tu dalej będzie: oj Vyso, Vyso ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-12-14 14:28:35
|
|
Lieutenant Colonel
|
[blockquote]
A widział ktoś film - Dog Soldiers? Na okładce napisane jest "Obcy, Predator oraz Szczęki w jednym!"[/blockquote]
ten film ma na forum osobny topik i mnie osobiście (oraz kilku innym zakapiorom) się bardzo podobał (bardziej niż Equilibrium, ale proszę wszystkich o zakończenie już dyskuzji na temat tego filmu, a w szczególności Sammaela ____________________________________ - Hey, Mefisto, have you ever been mistaken for a Donald Duck ?
- No, have you ?
|
|
2003-12-14 14:30:34
|
|
Major
|
Batman 1 byl fajny, ze wzgledu na role Nicholsona i wieksza rzeczywistosc filmu niz kolejne czesci.
X-Men i Spiderman i Superman tez byli slabi no, Super man sam w sobie byl dobry, ale seriale supermenowe to kicha.
A Dog Soldiers nie byl taki zly mi sie nawet podobal, chociaz Equilibrium wzielo mnie naprawde Zajebioza film
|
|
2003-12-14 16:19:49
|
|
|