Autor |
Temat: ALIEN: Romulus |
Lance Corporal
|
ALIEN: Romulus
Internet obiegła informacja, że nowy film z serii OBCY ma nazywać się...
Alien: Romulus
Nawiązanie do miltogoii greckiej po raz kolejny?
Mam złe przeczucia
|
|
2023-01-09 22:30:42
|
|
Second Lieutenant
|
Jak już, to rzymskiej. ____________________________________ ..................
|
|
2023-01-09 23:03:09
|
|
HICKS
I'm here, baby! I'm here!
|
MODERATOR
|
Cytat: | Nawiązanie do miltogoii greckiej po raz kolejny? |
Jakiej 'miltogoii' i jakiej 'greckiej'?
Wydaje mi się, że to tytuł roboczy. ____________________________________
|
|
2023-01-10 16:48:55
|
|
Lance Corporal
|
Mitogolii rzymskiej oczywiście. Nie ma bardziej rzymskiej opowieści niż ta o powstaniu Rzymu Widać, że byłem niewyspany otwierając ten temat.
Cytat: | Wydaje mi się, że to tytuł roboczy. |
Tak, to tytuł roboczy oczywiście ale moim zdaniem zwiastuje brak kreatywnej chęci odejścia od tego co widzieliśmy w poprzednich dwóch filmach. Obym się mylił!
|
|
2023-01-10 19:58:12
|
|
Second Lieutenant
|
|
2024-03-20 19:21:37
|
|
HICKS
|
MODERATOR
|
Design korytarzy przypomina ten na Sewastopolu. ____________________________________
|
|
2024-03-21 22:14:14
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|
Lieutenant Colonel
|
Rozsądek mówi aby się nie napalać. Choć podoba mi się atak facehuggerów
Za to same nieznane, młode twarze. Widać w kosmosie nie ma miejsca na 40+ ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
2024-03-23 09:32:17
|
|
Second Lieutenant
|
Ja jestem ciekaw jak oni to rozwiążą fabularnie - z tego co czytałem to się dzieje jakoś w połowie czasu jak Ripley sobie dryfuje. Czyli W-Y w ogóle jeszcze teoretycznie nie mogła nic wiedzieć o organizmie... czyli wszystkie akcje zdobycia Xeno (tak rozumuję) pomiędzy musiały spełznąć na niczym... czyli wszyscy bohaterowie do wora muszą iść...
|
|
2024-03-23 14:08:17
|
|
HICKS
|
MODERATOR
|
johnny napisał: | Ja jestem ciekaw jak oni to rozwiążą fabularnie - z tego co czytałem to się dzieje jakoś w połowie czasu jak Ripley sobie dryfuje. Czyli W-Y w ogóle jeszcze teoretycznie nie mogła nic wiedzieć o organizmie... czyli wszystkie akcje zdobycia Xeno (tak rozumuję) pomiędzy musiały spełznąć na niczym... czyli wszyscy bohaterowie do wora muszą iść... |
A ja czytałem że to ma łączyć Covenanta z Alienem. Podobno mają być jakieś nawiązania do Davida chociaż nie wiem czy to nie kaczka. ____________________________________
|
|
2024-03-23 15:06:49
|
|
Corporal
|
Według plotek załoga tej stacji wyłapie z przestrzeni kosmicznej Obcego z Ósmego pasażera Nostromo (zwanego Big Chap) i z jego ciała wyizolują DNA, które pozwoli stworzyć nowego osobnika. Ponoć ten eksperyment będzie związany z czarną mazią z Covenanta. Ile w tym prawdy to nie wiem.
|
|
2024-03-25 19:53:56
|
|
Second Lieutenant
|
johnny napisał: | Ja jestem ciekaw jak oni to rozwiążą fabularnie - z tego co czytałem to się dzieje jakoś w połowie czasu jak Ripley sobie dryfuje. Czyli W-Y w ogóle jeszcze teoretycznie nie mogła nic wiedzieć o organizmie... czyli wszystkie akcje zdobycia Xeno (tak rozumuję) pomiędzy musiały spełznąć na niczym... czyli wszyscy bohaterowie do wora muszą iść... |
Przecież Weyland-Yutani już w pierwszym Obcym wiedziało o ksenomorfie na LV-426.
Co do samego Alien: Romulus, pożyjemy zobaczymy. Widać, że mocno czerpano inspirację z gry Obcy: Izolacja co jest na plus. ____________________________________ Some men just want to watch the world burn.
|
|
2024-03-25 22:18:10
|
|
Corporal
|
Zoltan Keresz napisał: | johnny napisał: | Ja jestem ciekaw jak oni to rozwiążą fabularnie - z tego co czytałem to się dzieje jakoś w połowie czasu jak Ripley sobie dryfuje. Czyli W-Y w ogóle jeszcze teoretycznie nie mogła nic wiedzieć o organizmie... czyli wszystkie akcje zdobycia Xeno (tak rozumuję) pomiędzy musiały spełznąć na niczym... czyli wszyscy bohaterowie do wora muszą iść... |
Przecież Weyland-Yutani już w pierwszym Obcym wiedziało o ksenomorfie na LV-426.
Co do samego Alien: Romulus, pożyjemy zobaczymy. Widać, że mocno czerpano inspirację z gry Obcy: Izolacja co jest na plus. |
Gdzie niby było, że wiedzieli? Przecież to tylko teorie.
|
|
2024-03-25 23:23:30
|
|
Captain
|
Ja wyczytałam, że akcja dzieje się pomiędzy Alien i Aliens. Załoga statku Romulus odzyskuje jakieś cenne surowce z porzuconych stacji kosmicznych czy tam statków i na jednej z takich stacji natrafiają na obcych. Może jakiś nieudany eksperyment WY?
|
|
2024-03-26 07:49:59
|
|
Lance Corporal
|
Nie będzie żadnego Davida ani mazi.
Podpowiem tylko, że fabuła ma być bardziej podobna do pierwszej połowy Alien: Resurrection niż Prometeusza
|
|
2024-03-26 12:50:56
|
|
Second Lieutenant
|
fakk3 napisał: | Zoltan Keresz napisał: | johnny napisał: | Ja jestem ciekaw jak oni to rozwiążą fabularnie - z tego co czytałem to się dzieje jakoś w połowie czasu jak Ripley sobie dryfuje. Czyli W-Y w ogóle jeszcze teoretycznie nie mogła nic wiedzieć o organizmie... czyli wszystkie akcje zdobycia Xeno (tak rozumuję) pomiędzy musiały spełznąć na niczym... czyli wszyscy bohaterowie do wora muszą iść... |
Co do samego Alien: Romulus, pożyjemy zobaczymy. Widać, że mocno czerpano inspirację z gry Obcy: Izolacja co jest na plus. |
Gdzie niby było, że wiedzieli? Przecież to tylko teorie. |
Special Order 937: "Priority one — insure return of organism for analysis. All other considerations secondary. Crew expendable."
https://static.wikia.nocookie.net/avp/images/7/76/937.jpg/revision/latest/scale-to-width-down/1000?cb=20141106102445 ____________________________________ Some men just want to watch the world burn.
|
|
2024-03-26 15:31:52
|
|
Second Lieutenant
|
Z Total Film: "Romulus follows a young crew of scavengers – among their number ‘surrogate siblings’ Raines Carradine (Cailee Spaeny) and synthetic human Andy (David Jonsson) – who have a close encounter with the perfect organism aboard abandoned Weyland-Yutani research vessel Renaissance."
tłum. Romulus opowiada o młodej załodze poszukiwaczy złomu - wśród nich jest „zastępcze rodzeństwo” Raines Carradine (Cailee Spaeny) i syntetyczny człowiek Andy (David Jonsson) - którzy mają bliskie spotkanie z idealnym organizmem na pokładzie opuszczonego statku badawczego Weyland-Yutani Renaissance.
|
|
2024-05-30 08:09:53
|
|
HICKS
|
MODERATOR
|
johnny napisał: | Z Total Film: "Romulus follows a young crew of scavengers – among their number ‘surrogate siblings’ Raines Carradine (Cailee Spaeny) and synthetic human Andy (David Jonsson) – who have a close encounter with the perfect organism aboard abandoned Weyland-Yutani research vessel Renaissance."
tłum. Romulus opowiada o młodej załodze poszukiwaczy złomu - wśród nich jest „zastępcze rodzeństwo” Raines Carradine (Cailee Spaeny) i syntetyczny człowiek Andy (David Jonsson) - którzy mają bliskie spotkanie z idealnym organizmem na pokładzie opuszczonego statku badawczego Weyland-Yutani Renaissance. |
To trochę przypomina fabułę Aliens Dead Orbit.
Widać że Fox nawiązuje do klasyków z Dark Horse'a i gier bo już nie ma pomysłów. Wizualne nawiązania wynikające z pierwszego teasera do Alien Isolation są oczywiste. Staram się unikać kolejnych zwiastunów i spoilerów bo mimo wszystko uważam, że Alvarezowi należy się szansa. Mam nadzieję że mnie zaskoczy. ____________________________________
|
|
2024-05-30 16:22:31
|
|
Lance Corporal
|
Już samo to, że głównym protagonistą filmu znowu jest kobieta, podobnie jak:
Ellen Ripley
Elisabeth Shaw
Typiara z Covenanta
Córka Ellen Ripley z Alien: Isolation
Wróżę temu filmowi niezbyt odkrywcze podejście do tematu.
Trzymam kciuki bo z tego co widziałem reżyser jest zajarany tematem i cieszy mnie wykorzystywanie praktycznych efektów zamiast 100% CGI ale obawiam się, że film będzie rozegrany bardzo bezpiecznie i pomysł na niego to czysty fan service.
Obym się troszkę mylił
|
|
2024-06-02 02:51:02
|
|
HICKS
|
MODERATOR
|
|
2024-06-04 19:18:38
|
|
Second Lieutenant
|
Sluza z jedynki - check
Wypalone kwasem dziury w podlodze - check
Laserowa warstwa - check
Odglosy motion trackera - check
Prawie pocalunek obcego - check
Zlepek scenek z 1,2,3 - hinty dla fanow, ale na szczescie poza tym zapowiada sie sporo wiecej. Mnie kupili...
|
|
2024-06-05 17:30:05
|
|
|