Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 20, 21, 22  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: Gry
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ostatnio znowu naszła mnie ochota na AVP: Gold Edition lecz przypomniałem sobie o tym, że na sprzęcie GF 6xxx i wyzej nie chce chodzic.

Poszperałem sobie trochę po necie i okazało się, że nie jestem jedyny. Ludzie pisali do Nvidii i po roku zmagań z nimi wreszcie się coś ruszyło. Otóż najnowsze sterowniki 163.41 (i wyżej) są poprawione i wiele starych gier działa! Między innymi AvP, Thief 1 i 2, Battlezone itp.

Tak więc znowu mogę się cieszyć AvP Smile.

Jedyny problem jaki mam to zapętlający się dźwięk filmików, ale szukam sposobu na rozwiązanie.
2007-10-10 14:22:49
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
FROST
Payback Time!

First Sergeant

No, preorder Wiedźmina potwierdzony, pozostaje czekać.

Ale mam małe pytanko, może ktoś słyszał coś nowego w kwestii prawdopodobnej przeróbki Mass Effect na PC-ty? Jak na razie gra wychodzi jedynie na xboxa ale kiedyś wspominano o konwersji właśnie na pcty.

Ogólnie lekko dziwi (wkurza) mnie fakt że większość rpg-ów dzieje się w czasach nazwijmy to średniowiecznych, a mało jest rpg-ów S-F z opcją singleplayer
2007-10-13 00:33:50
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 4286763 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Bioware nigdy nie zrobił gry nie na PC tak więc możesz być tego pewny.

Ja to mam dylematen, bo:

Premiera Wiedźmaka
Premiera Orange Box
Bioshock do kupienia
i kilka innych tytułów

a człowiek na wszystko pieniedzy nie ma ;].

Mnie też wkurza brak RPG w klimatach SF, praktycznie na palcach można policzyć :/.
2007-10-13 11:39:19
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
FROST
Payback Time!

First Sergeant

No ja z wiedźminem woziłem się miesiąc z myślą kupić czy nie kupić. Ale myślę że warto

Orange Box raczej nie dla mnie, HL2 grałem dwa razy, HL2 E1 też grałem, a dawać sporą kasę za drugi epizod i króciutki portal wg mnie nie warto.
Bioshock z kolei jest świetną grą ale oceny wystawione tej grze przez różne serwisy są przesadzone - gra w tej chwili jest w pierwszej piątce najlepszych gier wszech czasów http://www.metacritic.com/games/pc/

Zastanawiał bym się nad Crysis ale jak widze wymagania sprzętowe to mi włosy siwieją. Jeżeli już to poczekam na Project Origin czyli kontynuację FEAR
No i mam nadzieję że Techland weźmie się ostro do pracy nad Chrome 2 Smile
2007-10-14 17:47:35
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 4286763 Odpowiedz z cytatem
johnny

Second Lieutenant

wlasnie skonczylem HL2 episode two - rewelka, tyle ze krotka (zaczalem grac w piatek wieczorem - w sumie zabawy na 6-7 godzin), fabula poszla troche do przodu i w sumie mogliby na tym zakonczyc, ale pojawil sie w fabule kolejny element - wiec mozna ciagnac dalej.

klimat zostal zachowany. kilka swietnych filmowych scenek (na samym poczatku zawalenie sie mostu, walka doga z tripodem - w trailerze, ktory kiedys widzialem walka przypominala scene walki king-konga z tyranozaurem, tutaj to troche inaczej wyglada, ale tez jest klimatyczna) no i koncowka.

w miedzyczasie tez skonczylem portal (rownie krotkie) - tez bardzo fajne, trzeba bylo troche poglowkowac (pod koniec tez odrobine zrecznosci wykazac). klimacik niczym z Cube'a. i te glosiki komputera i sentry gunow - po prostu swietne. a koncowa piosenka to moim zdaniem jedno z najoryginalniejszych zakonczen. miejmy nadzieje, ze kolejne mapki sie pojawia.

teraz pozostaje czekac na cod4 i gears of war Smile
2007-10-14 18:48:45
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Rogue
Hisss Majesty

Lieutenant Colonel

Do kolejki dorzuciłbym jeszcze Unreal Tournament 3 - wczoraj zassalem demko, i ubawilem sie po pachy. Piekna grafika, dynamiczna rozrywka - stary dobry UT w nowej oprawie plus pewne nowosci (np roboty podobne do tripodow z wojny swiatow). Miodzik.

Z innych gierek polecam World In Conflict - fajna, dosc szyba rozrywka w bardzo ladnej oprawie graficznej. Moze troche chaotyczna, ale wciagajaca Smile

Co odradzam - LOKI. Kleska na calej lini. Tak zjebanej gry z "ambicjami" dawno nie widzialem. Nie sadzilem ze tak mozna skopac zwyklego hack'n'slasha. Bleh. Na sama mysl mnie telepie.
2007-10-14 20:01:53
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 4152914 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ja właśnie drugi raz przeszedłem Portal.

Heheh gra jest świetna, uwielbiam ten mały kawałek fabuły w niej zawarty.
Skłoniło mnie to do kupna Orange Box, ponieważ mam tylko HL2, a tego HL2 w Orange boxie bede mógł odsprzedać/oddać komuś Smile.

Zresztą Team Fortress 2 też jest bardzo udany, a ogólnie cena całego zestawu przystępna jak za 5 gier (no cztery, bo EP1 i EP2 to prawie jedna gra ;P).

Zamówiłem sobie teź Wiedźmina, myślę, że warto Smile. Zresztą kumpel mój nad nim pracuje w CDP to trzeba zobaczyć xD.

Bioshocka narazie nie kupuje, bo juz mnie nie stać, ale to może poczekać :>, napewno bede przechodził jeszcze raz, ponieważ w patchu obiecali 4 nowe plasmidy.

Loki, grałem w demo... hmmm klimatyczne powiem, ale drętwe, jednakże z braku laku może zagram z kumplem po sieci, napewno jest to lepsze niż Mage Knight Apocalypse =='.

Jeśli o Crysisa chodzi to mam tu kilka fotek:

http://images.totalgamingnetwork.com/images/Island_LOW.jpg
http://images.totalgamingnetwork.com/images/Island_MID.jpg
http://images.totalgamingnetwork.com/images/Island_HIGH.jpg
http://images.totalgamingnetwork.com/images/Island_VERYHIGH.jpg

I przewiduję, że na Low mi napewno pójdzie (grafika jak Farcry), a na medium najprawdopodobniej. Co mnie w sumie w miare zadowala Smile.
2007-10-14 20:58:14
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

aż dziw ze nikt jeszcze o niej nie napisał - Call of duty 4

Dla mnie najlepsza szczelanina roku, crysis przy tym to mały pikuś ktory szcza pod własną dupe;)

Gierka powala akcją, grafiką i efektami, a przy tym ma tak małe wymagania ze na moim komie przy 1024 zapiernicza na uustawieniach maxymlanych Smile

z dwuch landrynków nadmienie ze mamy w grze wybuch atomowy i akce w Prypieciu:)

a jako zachętke - w pierwszej misji:

-I like to keep it for close encounters (wyciągając shotguna)
(zaraz po tym)
- check those corners, check thouse corners

Very Happy
2008-01-17 16:24:06
grindler

Private

Co do AvP Gold

Jeżeli u kogoś są problemy z działaniem gry, przyczyną najprawdopodobniej jest błąd w pliku 'binkw32.dll' . Oryginalny plik może powodować zawieszanie się gry w trakcie uruchamiania, problemy z dźwiękiem lub grafiką.

http://es4life.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=5
nalezy sciagnac z tej stronki i podmienic

U mnie pomogło odrazu i gra nagle zaczęła działać poprawnie.
Pozdrawiam

PS. sam lubię od czasu do czasu w to pograć -chętnie w multi
2008-01-17 19:30:06
bether

Private First Class

Lepiej zainstalować najnowsze stery dla GeForce tak jak napisał Corvax i gra działa jak ta lala.
Czy jest możliwość gry przez internet w AvP Gold, bo w zwykłej wersji było i czy ktoś jeszcze gra?
2008-01-21 05:37:15
MatheV

Staff Sergeant

bether napisał:
Lepiej zainstalować najnowsze stery dla GeForce tak jak napisał Corvax i gra działa jak ta lala.
Czy jest możliwość gry przez internet w AvP Gold, bo w zwykłej wersji było i czy ktoś jeszcze gra?

ja ostro pocinam ze znajomym, ale na razie na czas sesji mamy 2 tygodniową przerwe Wink
2008-01-21 06:54:26
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Uuu to ja też się piszę zagrać kiedyś xD.
2008-01-21 09:31:10
MatheV

Staff Sergeant

super! nawet nie wiecie jak sie cieszymy, walak we dwojke owszem fajna, ale po pewnym czasie chce sie wiekszej ilosci osob Smile

btw, avp jest tysiac i jeden razy lepsze od avp2 pod wzgledem mplaya. Polowanie na obcego, walka o przycie marinem gdy alien czai sie w ciemnosciach, czy duele dwoch predatorow dostarczyly nam ostatnio takich niesamowitych przezyc ze to bajka Smile. zwlaszcza na mapie massacre Smile
2008-01-21 13:14:20
CIACHO
"GAME OVER, MAN!"

MODERATOR

Walcze obecnie zeby sie uwolnic z nalogu grania w wowa...

A co do gier z ktorymi mialem ostatnio stycznosc:

1)Crysis - nie polecam, niby ladne (mam obecnie wmiare dobrego kompa to wyglada niezle) tyle ze NUDNE... a co najgorsze tak - przepraszam za slowo - zjebanego trybu multiplayer to dawno nie widzialem - ogolnie nie dziwi mnie ze giera poniosla marketingowa porazke (zdaje sie ze raptem okolo 100 000 sprzedanych egzemplarzy w porownaniu np do kilku milionow COD4). Sam engine imho tez bez rewelacji - wole ten z UT3 czy chocby starego source - na szczescie ze wzgledu na cene jaka crytek sobie za niego zyczy nie grozi mi zebym musial go wiecej ogladac w jakiejs innej grze - przynajmniej tak mi sie wydaje... jak ktos ma kompa za xx tysiecy to mozna zobaczyc co daje DX10, w innym wypadku zakup oryginalu raczej sobie darujcie. Produkt wybitnie przereklamowany.

2)COD4 - polecam; swietny "filmowy" singiel, choc niestety bardzo krotki, i wysmienity multiplayer ktory niewatpliwie bedzie mial dluga zywotnosc. Gra na starym enginie ID ale wyglada PIEKNIE - pokazuje ze jak sie ma talent to mozna z dx9 naprawde wycisnac sporo; sadze ze nawet na troche starszych kompach powinno wygladac bardzo dobrze i chodzic plynnie; masa serwerow i mnostwo graczy - gra warta swojej ceny.

3)MOH AIRBORNE - mam mieszane uczucia; "pykam" czasem w DoD SOURCE i polubilem przez to gry w realiach WWII (btw polecam bardzo DOD SOURCE ktory obecnie mozna kupic przez steama za 9.99$ czyli jakies 25 zeta). Singiel w nowym moha dobry choc krotki. Multi na poczatku bylo zrypane na maxa - nie dalo sie grac po prostu - niedawno wyszedl path 1.2 (ponad gigowy) i multi zaczyna wygladac fajnie... tylko ze to troche musztarda po obiedzie bo serwerow jest malo i prawie nikt w to nie gra. Nie wroze temu multi niestety dlugiego zycia i popularnosci... no chyba ze jakis dodatek wyjdzie... tak czy inaczej... ponad 100 za taka gre... no nie wiem...

5)ORANGE BOX: w portala jeszcze nie gralem. Epizod dwa moze byc, Team Fortres bajecznie kolorowy i sporo moich kumpli sie w to zagrywa ale mi jakos nie lezy... hmm... no sam nie wiem czy naprawde warto jak sie nie jest (jak ja) spacjalnym fanem HL'a - bylo nie bylo to kolo stowy kosztuje chyba (sam kupowalem przez steama za dolce)?

6)WIEDZMIN - zakupiony... i wstyd przyznac lezy na polce... ale niewatpliwie w koncu go przejde. Wrazenie po krotkim test-graniu jak najbardziej pozytywne.

7)UT3 - pelnej wersji nie nabylem. Mialem demo i mnie odrzucilo - lokacje ladne ale te postacie jakies takie male - czlowiek ma wrazenie ze naparza sie z armia krasnoludkow... bez snesu... armia krasnolodkow ktora odstrzeliwuje sie kolorowymi swiatelkami z giwer ktore wygladaja jak zmutowane odkurzacze... chyba sie strzeje bo mnie cos takiego zupelnie nie jara... Engine gra ma za to wypasny (moha airborne, gears of war i costam jeszcze na nim dziala) - powstanie na nim na pewno wkrotce kilka niezlych produkcji!

Pytanie:
Ma ktos oryginal Gears of War na PC? Zastanawiam sie nad zakupem - ale bym chcial cos o multi sie dowiedziec najpierw... a tam multi przez te porabana usluge "live" microsoftu jest zdaje sie? dziala to w polsce wogule? grywalne? fajne? Generalnie na dzien dzisiejszy jesli gra nie ma przyzwoitego multi (a nie jest dlugim rpg-iem) to nie kupuje oryginalu bo uwazam ze nie warto placic za samego krotkiego singla (bioshock to wyjatek).

Plany zakupu oryginalow w 2008: Starcraft2, Conan MMO (juz sie "boje" tej gry...), Postal3 (bedzie na enginie SOURCE!), Falout3 - i chyba tyle...
2008-02-02 11:35:55
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 1540119 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ja mam Gears of War PC i multi jest całkiem spoko. Live'a trzeba mieć, ale to nie problem. Co prawda Live nie obsługuje polski ale można się zarejestrować jako inny kraj. Multi jest ciekawe, ponieważ używamy tu wszystkich tricków z single'a, więc można nieźle się bawić drużynowo. Dodatkowo gra ma COOP'a więc można miło popykać z kumplem przez sieć czy na LANie.

Ja w Crysisa grałem tylko demko i muszę stwierdzić, że mnie się podoba. Dlaczego? Lubię otwarte tereny i rozbudowane engine'y fizyczne. To, że moge wziąć kolesia za szyje i cisnąć nim w budynek jest jedną z największy frajd jakie do tej pory doświadczyłem. Koszenie całych lasów za pomoca ciężkiego karabinu też jest nie gorszy.
Pod tym względem nie lubie właśnie wszystkich CODów, bo są tak strasznie skryptowane, że głowa boli. Crysisa można przejść kilka razy i to za każdym razem zupełnie inaczej. No ale co kto lubi Smile.
2008-02-02 14:21:12
SAMMAEL
Not bad for a human

Lieutenant Colonel

Corvax napisał:

Ja w Crysisa grałem tylko demko i muszę stwierdzić, że mnie się podoba. Dlaczego? Lubię otwarte tereny i rozbudowane engine'y fizyczne. To, że moge wziąć kolesia za szyje i cisnąć nim w budynek jest jedną z największy frajd jakie do tej pory doświadczyłem. Koszenie całych lasów za pomoca ciężkiego karabinu też jest nie gorszy.
Pod tym względem nie lubie właśnie wszystkich CODów, bo są tak strasznie skryptowane, że głowa boli. Crysisa można przejść kilka razy i to za każdym razem zupełnie inaczej. No ale co kto lubi Smile.

a ja mam mieszane uczucia co do crysisa, może dlatego że wpadł mi włapy wraz z COD4. Niby masz otwarty teren ale to tylko lekkie złudzenie, misja pcha cię ciągle do konkretnych punktów. Pamientam w farcry, tam można było się pobawićSmile Ale chyba najbardziej zniechęcił mnie do tej gry element z Ufokami, tego samego (czyli potworków) nie lubiłem w farcry. Wole strzelać do ludzi;)

za to COD4 rządzi niepodzielnie, gears bede miał za dzien-dwa to się zobaczy.

Polecam jeszcze Kane & Lynch- choć to strzelanka z 3 osoby, to jednak ma swietny klimat i jak na grę - ma super zarysy głownych postaci:D polecam.
2008-02-02 16:30:54
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Ja zaś w żadne grać nie moge, bo grafike mam w serwisie, pewnie odzyskam w połowie lutego. Jako, że to już jej trzeci serwis to mam nadzieje, że mi wymienią w końcu na nową, lepszą ^^.
2008-02-02 19:53:46
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Corvax, wez Ty mi wyjasnij najpier z Live'm - mam Kane&Lynch (przy okazji swietna gra, niemal "Gorączka", szkoda ze krotka ale naprawde kozacka!) - napalilem sie na multi ale mi to za cholere nie dziala - wystarczy ze zarejestruje sie jako anglia i mam do wszystkiego dostep?? Help me out here!
2008-02-04 22:54:07
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

No dokładnie tak jak sam napisałes. Zarejestruj się jako inny kraj i już powinno być w porządku Smile.
2008-02-04 23:07:40
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

grindler napisał:
Co do AvP Gold

Jeżeli u kogoś są problemy z działaniem gry, przyczyną najprawdopodobniej jest błąd w pliku 'binkw32.dll' . Oryginalny plik może powodować zawieszanie się gry w trakcie uruchamiania, problemy z dźwiękiem lub grafiką.

http://es4life.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=5
nalezy sciagnac z tej stronki i podmienic

U mnie pomogło odrazu i gra nagle zaczęła działać poprawnie.
Pozdrawiam

PS. sam lubię od czasu do czasu w to pograć -chętnie w multi

Faktycznie na nowesze karty graficzne to to nie pomoze, patch rowniez gowno daje, ale jak juz wczesniej powiedziano po sciagnieciu pliku z linka ponizej, wszystko dziala cudownie...

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_94.24.html

...a co do Games For Windows, to faktycznie Corvax miales racje, wszystko dziala doskonale, gdyby tylko bylo wiecej chetnych do gry...no i czasami mi rozlacza bez powodu Shocked
2008-02-17 23:49:18
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
Strona: Poprzednia  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 20, 21, 22  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu