Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 33, 34, 35  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: ALIENS COLONIAL MARINES
TrapsMaster

Second Lieutenant

Słuchaj. Dopiero od kilku miesięcy mówi się o Aliens Colonial Marines. Czytałem trochę o nim np. w PSX Extreme czy CD-Action. Pisali tam różne rzeczy i cały czas podkreślano dwie: że twórcy gry są wielkimi fanami Obcego oraz że nie będzie tam sterowania Xenomorphem. A tu nagle w tym miesiącu piszą, że jednak będzie. Oznacza to, iż wzięli się za to dopiero teraz.
2012-02-29 08:36:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Michał dave

Lance Corporal

Dawaj link albo gtfo.
2012-02-29 08:55:37
TrapsMaster

Second Lieutenant

Michał dave napisał:
Dawaj link albo gtfo.

O co Ci chodzi? Link do czego? Jeśli chcesz przeczytać to, co ja, kup sobie gazety o grach sprzed paru miesięcy. Smile
2012-02-29 09:02:16
Michał dave

Lance Corporal

To daj numer tego CDA żebym mógł go tu wkleić i pokazać jaki z ciebie bajkopisarz.
2012-02-29 09:49:54
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Też poproszę dowód. Akurat CDaction zbieram i tam czegoś takiego nie ma.

I nie, o A:CM nie piszą od kilku miesięcy a od 2006 roku. A tu info chociażby z Wiki:

On December 11, 2006, Sega announced they had purchased the electronic rights to the Alien franchise from 20th Century Fox.[23] On December 15, Gearbox Software and Sega announced that they were working on a completely new game based on the franchise.[19] In February 2008 the game's title was officially announced as Aliens: Colonial Marines and it was featured as the cover story of Game Informer magazine.[21]

The development team took great pains to recreate the vehicles and settings of the films by using original set designs to recreate the exterior and interior of the Sulaco and LV-426.[19] Concept artist Syd Mead, who had worked on Aliens, was hired to design areas of the Sulaco that did not appear in the film but would be used in the game.[24]

A Shacknews article dated November 21, 2008, reported that the Aliens: Colonial Marines game had been delayed, supposedly because of layoffs at Gearbox Software. However, Gearbox president Randy Pitchford insisted that development on the game continues.[25]

According to a Kotaku article, Sega said that their new Aliens vs. Predator game is to be released in early 2010 would be the first of their Aliens games to be released, meaning that Aliens: Colonial Marines will be sometime afterwards.[26]

Więc sobie takie teksty daruj Smile, bo faktycznie bajkopisarstwo stosujesz.
PS. Poczytaj sobie na temat tworzenia gier komputerowych, planowania biznesu, bo widać, że nie masz pojęcia o tym w ogóle.
2012-02-29 10:32:40
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

Moim ideałem sterowania kosmitą który potrafi się poruszać po każdej powierzchni w grze video jest to:

[url]
http://www.youtube.com/watch?v=GVd9PgbdlUY&feature=g-user-u&context=G2f6ce97UCGXQYbcTJ33Y-0-r0-78xHv5Jr5cOWhmalbajQwQqYLU[/url]

Poza tym dochodzi kwestia "trybu widzenia xseno" - w AvP 1 i 2 obcy postrzegał otoczenie gry w dwóch trybach: normalnym, gdzie widział kolorową poświatę feromonów nad NPC (niebieską dla ludzi, zieloną dla predów i czerwoną dla xseno) i coś 'ala tryb nocny - który pozwalał orientować się w całkowitych ciemnościach (tyle że bez tej poświaty wokół NPC).

W AvP 2010 twórcy całkowicie zjebali ten wątek tj. xseno miał jeden tryb widzenia + jedna zielona poświata dla wszystkich gatunków, którą widział nawet przez ściany (dafaq?).

Mam nadzieję że twórcy A:CM jakoś sensownie rozwiążą ten problem.
2012-02-29 15:50:53
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dwudyszny Odpowiedz z cytatem
TrapsMaster

Second Lieutenant

Nie czytałem zbyt wiele CD-Action, bardziej te gazety, które w Empiku nie były opakowane i można było przeczytać całe bez płacenia Smile Np. PSX Extreme... Nie znam zbyt wiele tytułów, bo czytałem tylko po to, by znaleźć info o BF3, MW3 oraz A:CM
Wie ktoś, w której gazecie były 4 strony artykułu na temat Aliensów (chyba gdzieś w listopadzie). Właśnie tam było to napisane. Jeśli ktoś przytoczy ów artykuł i tego tam nie będzie, to przepraszam, widocznie źle zrozumiałem.

Michał Dave, jeśli to kłamstwo, iż nie mówiono o możliwości sterowania Xenomorphem, to po co wklejałeś tekst o tym, że grać Obcym jednak będziemy mogli?

Corvax, nie twierdzę, że nie mówiono NIC o A:CM. Ja jednak dowiedziałem się o nim dopiero w lipcu w jakiejś gazecie o grach. Wiem, że jej premierę przekładają co najmniej od sześciu lat. Jednak dopiero "niedawno" zaczęto o tym mówić dosyć dużo.

Co do filmu - faktycznie genialne sterowanie potworami i widać, że to świetna gra oprócz jednego niezbyt istotnego szczegółu - nie podoba mi się, że Obcy widzi przez zęby. Tak jakby miał oczy w szczęce :/. Poza tym jest genialne.
2012-02-29 16:08:02
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Cytat:
Corvax, nie twierdzę, że nie mówiono NIC o A:CM. Ja jednak dowiedziałem się o nim dopiero w lipcu w jakiejś gazecie o grach. Wiem, że jej premierę przekładają co najmniej od sześciu lat. Jednak dopiero "niedawno" zaczęto o tym mówić dosyć dużo.

Ale to, że TY nie słyszałeś wcześniej za dużo to nie jest nasza wina. My słyszeliśmy dużo, a mówi się o tym od 2006 roku.

Bardzo dużo o grze mówiono w 2008, gdzie już były screeny i pressinfo. Po czym nagle się okazało, że ma wyjść AvP3 i o grze trochę ucichło.

Zoltan co do wzroku Obcego w AvP 3 moim zdaniem jest bardzo dobre. Dlaczego? W AvP1 i 2 Marines mieli swój naturalny wzrok + noktowizor, wiadomo nakładają noktowizor i widzą lepiej w ciemnościach. Predatorzy mieli zaś maskę, która potrafi filtrować różne spektrum światła stąd 3 wzroki w AvP 1 i 4 w AvP 2. Obcy w AvP 1 i 2 moim zdaniem był słaby pod tym względem, bo przecież nie korzysta z technologii, a raczej wątpliwe jest to, że "przełącza" swoje zmysły Smile. Był to raczej zabieg spowodowany limitacją silnika renderującego niźli specjalnie zaprojektowany zabieg.
W AvP 3 moim zdaniem oddali to genialnie, bo nie dość, że "widzimy" aury to widzimy również w ciemnościach doskonale.

Trapsmaster, to Twoje czytanie "gazet" to jest bardzo smutna rzecz, którą robisz. Masz ochotę poczytać to odłóż pieniążki i kup, to nie biblioteka by sobie czytać.
2012-02-29 19:05:13
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Odpowiedz z cytatem
TrapsMaster

Second Lieutenant

Corvax napisał:
Trapsmaster, to Twoje czytanie "gazet" to jest bardzo smutna rzecz, którą robisz. Masz ochotę poczytać to odłóż pieniążki i kup, to nie biblioteka by sobie czytać.

Nie będę wydawać 10zł na jeden artykuł, który mnie interesuje.

Możecie po prostu opisać Wasze wymarzone A:CM? Zacząłem coś takiego, ale nie wiem dlaczego nie podjęliście tematu. Wtedy każdy wiedziałby, czego drugi oczekuje od gry i raczej nie byłoby nieporozumień.

Chyba każdy z nas chciałby, aby gra wyglądała inaczej niż w przedstawionym gameplayu.
2012-02-29 19:56:44
Dill-On

Major

Tak, akurat tryb widzenia obcego w AVP3 to jedna z niewielu rzeczy która mi się podoba w tej grze.
Być może to nawet najlpeszy pomysł twórców według mnie.

Dlaczego?

Nie wiemy dokładnie jak obcy widzi, ale zdaje się, że posiadają zmysł lepszy niż zwykłe widzenie i potrafią wyczuć kogoś, kto stoi za ścianą.
A tu nie dość że obcy to potrafi, to jeszcze nie gubi się w mroku.
Świetne.

Trzeba mieć na uwadze to, że obcy nie potrafi atakować na odległość, bo nie strzela z karabinów i nie rzuca dyskami, więc takie udogodnienie w postaci wyczuwania oponentów przez ściany, to żadne przegięcie.

[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
2012-02-29 20:29:25
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7280383 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

To jesteś najzwyklejszym złodziejem? Gratuluje podejścia Smile.

Dla mnie wymarzony tytuł będzie taki, który wyjdzie, nie będzie oskryptowane za mocno, da swobodę działania i będzie możliwość wielokrotnego przejścia ponieważ jest sporo rzeczy losowych (vide losowo pojawiający się przeciwnicy). Więcej do szczęścia mi nie potrzeba.
2012-02-29 20:31:17
TrapsMaster

Second Lieutenant

Corvax napisał:
Dla mnie wymarzony tytuł będzie taki, który wyjdzie

To faktycznie najbardziej istotne Very Happy

Nie jestem złodziejem, ponieważ oprócz mnie stoi tam dwadzieścia innych osób, które robią to samo co ja i żaden pracownik Empiku jeszcze nigdy mi nie zwrócił uwagi. Chyba nawet im się to zabrania.

Mój wymarzony tytuł to taki, w którym na multi czy coopie będzie wystarczająco dużo trybów gry, zarówno mrocznych i w miarę spokojnych oraz takich, jakie kocham w Battlefieldzie - chaos, wszyscy napieprzają gdzie wlezie, adrenalina niemal wypływa Ci uszami! TO JEST GENIALNE! Różnorodność trybów gry spowodowałaby, że dla ludzi takich jak ja (lubiących jednocześnie mocny klimat i strategię, jak również totalną rozwałkę bez sensu) byłaby świetna. Inni, którzy wolą tylko jedną opcję, po prostu graliby tylko w wybrane tryby gry. Najlepsze w multi jest to: zero skryptów, a i tak bije na głowę nawet najlepiej dopracowaną kampanię. Dlatego chciałbym, aby bardziej skupili się na "wieloosobówce" niż na "solówce". Smile I tak w 90% gier multi wygrywa.
2012-02-29 20:46:45
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

Dill-On napisał:
Tak, akurat tryb widzenia obcego w AVP3 to jedna z niewielu rzeczy która mi się podoba w tej grze.
Być może to nawet najlpeszy pomysł twórców według mnie.

Dlaczego?

Nie wiemy dokładnie jak obcy widzi, ale zdaje się, że posiadają zmysł lepszy niż zwykłe widzenie i potrafią wyczuć kogoś, kto stoi za ścianą.
A tu nie dość że obcy to potrafi, to jeszcze nie gubi się w mroku.
Świetne.

Trzeba mieć na uwadze to, że obcy nie potrafi atakować na odległość, bo nie strzela z karabinów i nie rzuca dyskami, więc takie udogodnienie w postaci wyczuwania oponentów przez ściany, to żadne przegięcie.

No a mi się właśnie nie podoba. Atutem xseno w AvP 1 i 2 była jego szybkość + korzystanie z elementów otoczenie niedostępnych dla dwóch pozostałych ras (tunele wentylacyjne). Grałem predem przez multi w AvP 2010 (1vs1) i koleś z Wielkiej Brytanii zdecydowanie miał nad mną przewagę gdy grał xseno (nie miał takowej gdy graliśmy tą samą rasą 1 na 1). Tutaj autorzy właśnie dali ciała bo obcy jest IHMO zbyt silny z umiejętnością widzenia przez ściany. O ile w singlu działa to na naszą korzyść to w multiku już takie fajne nie jest.

Co do samego wzroku xseno, ja zawsze uważałem jak coś co nie ma oczu, to używa innych zmysłów (węch+dotyk) i uważałem że świat jaki widzi xseno to wypadkowa zapachów (feromonów) i wibracji powietrza.
2012-02-29 20:51:03
Dill-On

Major

Jak sobie przypomnę że na początku w AVP2010 nie dało się przewrócić Predatora obcym, a Marines kolbą potrafili zamienić ksenomorfa w bezradne dziecko to aż mam dreszcze Wink

Najbardziej bawi mnie to, ze jest to jedyna trójwymiarowa gra jaką znam, w której nie da sie kucać.
Nawet Mario kucał Razz

Aż prosi się żeby Predator przykucnął przyczajony na gałęzi, Marine po to żeby niżej celować, a Obcy żeby zrobić unik przed ostrzałem głowy.

Dlatego sterowanie w AVP2 było dla mnie idealne, gdyby nie absurdalne skoki Obcego (czasami zbyt długie, chociaż i tak lepsze niż w AVP2010).

[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
2012-02-29 21:21:06
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7280383 Odpowiedz z cytatem
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

"Nie kradnę, bo inni tak robią" - jebłem Razz

Tak Zoltan, obcy nie ma oczu, ale powiedz mi ilu graczy zagrałoby Obcym gdyby cała gra obcym sprowadzałaby się do jednego wielkiego Acid Tripa? Trzeba brać pod uwagę, że to gra i musi sprawiać przyjemność, a nie męczyć oczy. Owszem sam chętnie bym to zobaczył, ale na dłuższą metę męczące.

1 vs 1 nigdy nie jest równy, ba ja pamiętam mecze gdzie grałem sam marinesem vs 4 predatorów vs 5 obcych i byłem pierwszy na liście Smile bo marines był taki przerypany, choć w sumie potem powtórzyłem to samo grając Obcym. Ale nie zmienia to faktu, że multi w AvP to czysty fun, a jak do tego dodamy świetny Gore to już w ogóle.

Brak kucania w AvP 3 to jego największa porażka przyznaję bez bicia Sad.
2012-02-29 21:42:29
TrapsMaster

Second Lieutenant

Corvax napisał:
"Nie kradnę, bo inni tak robią" - jebłem Razz

Zaczyna się -_-
Nie jesteś w stanie pojąć, że robiłem to w kilkunastu Empikach na terenie całego kraju i nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi? Żaden pracownik obsługi, który obok mnie przechodził nigdy nie spytał się nawet: "Co ty robisz?" Oznacza to, że z nieznanych bliżej przyczyn aprobują takie zachowanie. Czy Twoim zdaniem kradzieżą jest przeczytanie JEDNEGO artykułu na 30 zawartych w gazecie i nie zapłacenie ani grosza? W dodatku gdy nikt tego nie zabrania?

Zoltan Keresz, Corvax ma rację, gdybyś Xenomorphem widział tak jakby fale o różnych kolorach po jakimś czasie łapał się za głowę za każdym razem "Nie, dlaczego?!", gdy zostaniesz włączony do drużyny Obcych. Gdyby ktoś kiedyś zrobił symulator "wzroku" Xenomorpha, chętnie bym zobaczył. Ale na dłuższą metę to by zrobiło się nudne. Lecz na kilka godzin... bardzo chętnie!
2012-02-29 22:16:10
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

http://www.youtube.com/watch?v=EWhR2DQVA4Q

W tym gameplay-u xseno po prostu czeka aż inni się wykończą i zdobywa fragi na ledwo żywych graczach. Wystarczy że xseno się nie rusza i tylko czeka żeby zaatakować (czytajcie kampi) Zasięg widzenia przez ściany jest zdecydowanie zbyt daleki.

Dla porównania multi xseno w AvP2:

http://www.youtube.com/watch?v=vVWpiSwzwqw&feature=related

Zdecydowanie częściej trzeba się poruszać i robić uniki. Tutaj spokojne zachodzenie przeciwnika od tyłu nie przejdzie. I nie zauważyłem żeby aury feromonów dawały jakiś "oczojebny" efekt podczas gry.
2012-02-29 22:43:23
Michał dave

Lance Corporal

TrapsMaster napisał:

Michał Dave, jeśli to kłamstwo, iż nie mówiono o możliwości sterowania Xenomorphem, to po co wklejałeś tekst o tym, że grać Obcym jednak będziemy mogli?

A nie przyszło ci czasem do głowy że w tym wywiadzie czy też raporcie z gazety której dokładnie już nie pamiętasz było sformułowanie w stylu że tryb gry obcym nie został potwierdzony? Albo jakieś wymijające sformułowanie?

Rzadko jakikolwiek developer zaprzecza różnym domysłom na temat produkcji nad którą pracuje, nawet jeśli te się nie pokrywają ze stanem aktualnym.
2012-02-29 23:02:30
Corvax
Hell awaits...

Lieutenant Colonel

Zoltan Keresz napisał:
http://www.youtube.com/watch?v=EWhR2DQVA4Q

W tym gameplay-u xseno po prostu czeka aż inni się wykończą i zdobywa fragi na ledwo żywych graczach. Wystarczy że xseno się nie rusza i tylko czeka żeby zaatakować (czytajcie kampi) Zasięg widzenia przez ściany jest zdecydowanie zbyt daleki.

Dla porównania multi xseno w AvP2:

http://www.youtube.com/watch?v=vVWpiSwzwqw&feature=related

Zdecydowanie częściej trzeba się poruszać i robić uniki. Tutaj spokojne zachodzenie przeciwnika od tyłu nie przejdzie. I nie zauważyłem żeby aury feromonów dawały jakiś "oczojebny" efekt podczas gry.

Ale jeden gameplay niczego nie dowodzi.

Ja jak gram Obcym w AvP3 to zapierdzielam non stop po mapie i przejeżdżam przez wrogów niczym rozpędzony pociąg Smile. Wszystko kwestia sposobu grania.
2012-03-01 06:59:30
TrapsMaster

Second Lieutenant

Michał dave napisał:
A nie przyszło ci czasem do głowy że w tym wywiadzie czy też raporcie z gazety której dokładnie już nie pamiętasz było sformułowanie w stylu że tryb gry obcym nie został potwierdzony? Albo jakieś wymijające sformułowanie?

Rzadko jakikolwiek developer zaprzecza różnym domysłom na temat produkcji nad którą pracuje, nawet jeśli te się nie pokrywają ze stanem aktualnym.

Mam kiepską pamięć, lecz wiem, iż na jednej stronie, na której pisano o A:CM (przejrzałem ich tyle, że nie ma szans, abym ją odnalazł) pod jednym artykułem były takie komentarze:
"Czyli nie będzie grania Obcym? Sad Zawsze to lubiłem w AvP"
"To właśnie dobrze! Powiedz mi, jakie miałbyś trudności w walce z Marines, gdybyś grał Obcym? Żadnych"
Treści artykułu nie przytoczę... Wiem, na informatora się nie nadaję Smile
2012-03-01 08:17:39
Strona: Poprzednia  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 33, 34, 35  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu