Wspólne forum dyskusyjne stron:
www.aliens.ibt.pl
aliens.g4sa.net
www.fiorina.prv.pl

| PROFIL | REJESTRACJA | LOGOWANIE | SZUKAJ | TEMATY | UŻYTKOWNICY | PRYWATNE WIADOMOŚCI |
<< Poprzedni temat :: Nastepny temat >>   Strona: Poprzednia  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 33, 34, 35  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu
Autor Temat: ALIENS COLONIAL MARINES
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

Nowy trailer wygląda ok - 0:30 xseno wyglądają IMO super - fajne refleksy światła na ich "łbach", 0:40 - marine last stand - super płomienie z miotacza.
2012-01-28 13:26:36
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Dwudyszny Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

TuReK napisał:
A jednak można nabrać stare misie na sztuczny miód, hehe.

Była tam chociaż sekunda gameplayu?

Otóż to, trailer b.dobry ale to nie gameplay więc nic to nie mówi o samej grze Smile
2012-01-28 14:30:04
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość 6890012 Odpowiedz z cytatem
TrapsMaster

Second Lieutenant

Ja jestem wrednym skurwysynem pesymistą i moją rolą jest czepianie się...
1.Jak dla mnie muzyka spox, ale nie pasuje prawie w ogóle...
2.Obawiam się, że znowu będzie bardzo dobry trailer, który rozbudzi nadzieję, a kolejny gameplay ( na 100% będzie chociaż jeden) zepsuje całkowicie moje zdanie o grze, i tak już niezbyt dobre.
3.Zero gameplay-a! Jak tak można!
2012-01-28 17:37:15
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odpowiedz z cytatem
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

@TrapsMaster

4. Premiera A:CM przesunięta na jesień 2012. Sad

http://www.gameinformer.com/b/news/archive/2012/01/26/aliens-colonial-marines-delayed-to-fall-2012.aspx
2012-01-28 21:39:28
TrapsMaster

Second Lieutenant

Zołtan, dlaczego mnie to w ogóle nie dziwi? Smile
Podobno ta gra miała już wyjść w jakimś 2003 roku ( tak przynajmniej widziałem w komentarzu na jednej stronie ).
Gdy będzie zbliżać się jesień, prawdopodobnie przesuną premierę na wiosnę 2013... kto wie. Możliwie, że finalną wersję gry zobaczymy w 2014 roku albo w ogóle.
Wiem, jestem wkurzającym pesymistą, ale premierę tej gry przesuwają już od chyba siedmiu lat...

Zapomniałbym!
5.ZER0 klimatu!!!
6.Komandosi używają tylko i wyłącznie broni znanej z Aliens -_- Liczymy na coś nowego, panowie! Ja osobiście chętnie postrzelałbym sobie M41A Pulse Rifle z granatnikiem, ale poza tym chciałbym pełno innych broni. Gry, które posiadają mało broni szybko się nudzą. Chyba że... można odblokowywać dodatki, np. mniejszy odrzut, dodatkowy celownik czy tłumik. W świecie przyszłości powinno być pełno dodatków do broni. Ja osobiście cieszyłbym się, gdyby w trybie kooperacji po zabiciu powiedzmy 100 Obcych ( niekoniecznie Xenomorphów ) dostaje pojemniejszy magazynek do karabinu. Po kolejnych stu mam już wybór pomiędzy większym magazynkiem a znacznie poprawioną celnością broni. Po śmierci 300 mam celownik z noktowizorem... To byłoby świetne!
2012-01-28 21:43:06
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

@TrapsMaster

A po co ci noktowizor jak colonial marines mają wziernik podczerwieni w hełmach? Very Happy

A tak na poważnie, czytałeś "Colonial Marines Technical Manual"?

Tam jest wszystko - organizacja USCM, taktyka, szarże, mundury, bronie, amunicja pojazdy (nawet czołgi są), statki kosmiczne i wiele wiele innych.

Polecam, jak nie czytałeś to masz linka:
[url]
http://chomikuj.pl/Eisenhorn/RPG/Aliens+-+Adventure+Game/Colonial+Marines+Technical+Manual,562044857.pdf[/url]
2012-01-29 00:16:50
TrapsMaster

Second Lieutenant

Podczerwień by zepsuła całą grę, Obcy byliby widoczni jak na dłoni. Zepsułoby to klimat.
2012-01-29 15:18:17
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

TrapsMaster napisał:
Podczerwień by zepsuła całą grę, Obcy byliby widoczni jak na dłoni. Zepsułoby to klimat.

Oj Ty chyba nie jesteś jeszcze do końca fanem "Aliens" - jak zostało powiedziane w filmie, obcych nie widać w podczerwieni. Very Happy

Przeczytaj ten manual, żebyś się potem nie dziwił gdyby w A:CM pojawiły się czołgi albo broń plazmowa Surprised
2012-01-29 16:09:31
TrapsMaster

Second Lieutenant

Wiem, że ich nie widać w podczerwieni, ale gdyby była w grze, to musiałaby być przydatna, co nie? Na pewno byłoby widać Obcych. Pamiętajmy, że grę robią pseudo znawcy Xenomorphów.
A tak właściwie dlaczego ich nie widać w podczerwieni? Skóra czy śluz odbijają fale?
2012-01-29 16:13:39
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

Na tym forum jest sporo teorii odnośnie dlaczego obcych nie widać w podczerwieni - zatem poszukaj. Moja teoria jest taka - obcy są zmiennocieplni (tj. posiadają temperaturę taką jak otoczenie). Co za tym przemawia? Np. fakt że xseno budują swoje gniazda tak by było tam gorąco (BTW w "Alien" Kane stwierdza że w hali (jasnkini?) z jajami jest gorąco jak tropikach) - czyli xseno to organizmy ciepłolubne (jak gady które są zmiennocieplne).
2012-01-29 16:55:00
TrapsMaster

Second Lieutenant

Confused Ta teoria w ogóle nie pasuje... Ssaki podbiły wszystkie terytoria i przetrwały epokę lodowcową, bo są stałocieplne. To jedna z ich największych zalet. Wyobraź sobie Obcego w klimacie polarnym... nie ma szans na przeżycie. Xenomorphy na pewną są zmiennocieplne, ale nie mają takiej samej temp. jak otoczenie... Zostaje skóra lub śluz odbijający promienie.
2012-01-29 17:08:48
Dill-On

Major

Cytat:
Pamiętajmy, że grę robią pseudo znawcy Xenomorphów.

Lepiej przeczytaj trochę o twórcach gry.
Założę się, że nie czytałeś o nich ani trochę.
Przeczytaj chociażby tutaj, o tym jak powstaje gra (fakt, powstaje długo ale lepiej chyba żebyśmy dostali dopracowaną grę nawet w 2015, niż niedopracowany projekt).

http://alienschamber.blogspot.com/2010/11/aliens-colonial-marines-w-cd-action.html

[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
2012-01-29 18:38:34
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7280383 Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

TrapsMaster napisał:

5.ZER0 klimatu!!!
6.Komandosi używają tylko i wyłącznie broni znanej z Aliens -_- Liczymy na coś nowego, panowie!

Masz absolutną racje! Zgadzam się z tobą, poza tym co to za głupota że na jednym piętrze umiera obcy i piętro niżej marinsi nie widzą że kwas kapie, uzbrajają się, a piętro niżej inni już walczą i szukaja obcych! Przeciez oni się wzajemnie widzą na motion trackerach! Kompletna głupota i strzal w kolano ze strony twórców! Confused I zgadzam się co do uzbrojenia - ten sam zarzut wysunąlem w swojej pracy magisterskiej dot. walki z terroryzmem - mało zróżnicowane uzbrojenie wśród żołnierzy w Afganistanie! Dlaczego nikt tam nie przebiera się za ninja i nie próbował szybciej zabić Osamy kataną?! Przecież tak się robiło kiedyś i do tej pory Yakuza tak zabija! Shocked
2012-01-29 18:39:57
TrapsMaster

Second Lieutenant

Tak właściwie nie wiem, czy mamy to odbierać dosłownie. Może chodzi ogólnie o to, że oni walczą czy coś... ten motyw z kwasem jest dosyć dziwny...
2012-01-29 20:11:00
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

MIKET napisał:
TrapsMaster napisał:

5.ZER0 klimatu!!!
6.Komandosi używają tylko i wyłącznie broni znanej z Aliens -_- Liczymy na coś nowego, panowie!

Masz absolutną racje! Zgadzam się z tobą, poza tym co to za głupota że na jednym piętrze umiera obcy i piętro niżej marinsi nie widzą że kwas kapie, uzbrajają się, a piętro niżej inni już walczą i szukaja obcych! Przeciez oni się wzajemnie widzą na motion trackerach! Kompletna głupota i strzal w kolano ze strony twórców! Confused I zgadzam się co do uzbrojenia - ten sam zarzut wysunąlem w swojej pracy magisterskiej dot. walki z terroryzmem - mało zróżnicowane uzbrojenie wśród żołnierzy w Afganistanie! Dlaczego nikt tam nie przebiera się za ninja i nie próbował szybciej zabić Osamy kataną?! Przecież tak się robiło kiedyś i do tej pory Yakuza tak zabija! Shocked

You best be trollin. Surprised
2012-01-29 20:26:18
TrapsMaster

Second Lieutenant

Dill-On, ja osobiście nie rozróżniam jakiś takich małych szczegółów w wyglądzie Xenomorphów z A:R od Aliens, jak robi to Leto. Ale jak można być fanem Obcego i nie zrobić Xenomorpha z połączonymi palcami? Przecież to jest jedna z jego najbardziej charakterystycznych cech. Ja zauważyłem ten szczegół od razu. Chyba ktokolwiek, kto widział Obcego chociaż przez minutę, wie o tym bardzo ciekawym szczególe.

Niestety, za cholerę nie mogę znaleźć tego komentarza, gdzie ktoś napisał coś w stylu: "a wyglądu Xenomorphów nikt by się nie czepiał, gdyby twórcy gry nie mówili, jacy to oni są znawcy i fani Obcego" Tyle mi wystarczy, a artykuły, jakie czytałem w gazetach, to potwierdzają.
2012-01-30 15:06:56
Dill-On

Major

Szczególik.

To i tak tylko gra.
Pokaż mi grę, gdzie obcy wyglądają lepiej niż tutaj.

[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
2012-01-30 16:10:10
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora 7280383 Odpowiedz z cytatem
MIKET
The Great Cornhollio!

Lieutenant Colonel

Zoltan Keresz napisał:

You best be trollin. Surprised

Myślałem, że to będzie bardziej oczywiste Very Happy

TrapsMaster napisał:
Dill-On, ja osobiście nie rozróżniam jakiś takich małych szczegółów w wyglądzie Xenomorphów z A:R od Aliens, jak robi to Leto. Ale jak można być fanem Obcego i nie zrobić Xenomorpha z połączonymi palcami?

No litości.

2012-01-30 16:24:19
TrapsMaster

Second Lieutenant

Zoltan Keresz napisał:
TrapsMaster napisał:

Oj Ty chyba nie jesteś jeszcze do końca fanem "Aliens" - jak zostało powiedziane w filmie, obcych nie widać w podczerwieni. Very Happy

Zoltan Keresz, skoro ich w niej nie widać, to po cholerę w ogóle poruszałeś temat podczerwieni w hełmach?

Co do broni itp.:
Twórcy chcą grać na uczuciach graczy, przyciągając ich bronią znaną z Aliens, detektorem ruchu z Aliens, ładowarkami z Aliens, APC z Aliens, statkami kosmicznymi z Aliens, działkami ( działającymi - co ciekawe - na podczerwień ) z Aliens, planetą LV-426 z Aliens, motywami z Aliens, lokacjami z Aliens, wyglądem Marines z Aliens...
Nosz kurwa mać, może w grze spotkamy jeszcze małą dziewczynkę, która jako jedyna przeżyła wybuch atomowy? To już robi się wkurzające.
2012-02-03 15:36:43
Zoltan Keresz
Nope.

Second Lieutenant

Cytat:
Zoltan Keresz, skoro ich w niej nie widać, to po cholerę w ogóle poruszałeś temat podczerwieni w hełmach?

Sprawdzałem Twoją inteligencje Very Happy

A crusher to nie novum do uniwersum Obcego? Fajnie byłoby do niego postrzelać z działka plazmowego (niekoniecznie takiego jak z CM: TM, coś bardziej o nowoczesnym wyglądzie). Albo do preatoriana. W sumie to podczerwień może pojawić się np. w misji treningowej albo wprowadzającej (gdzie akcja działaby się np. na planecie pokrytej dżunglom w której marines walczyliby z jakimiś stałocieplnymi kosmitami). Poza tym marines mogą mieć także wmontowany noktowizor w hełmach i sobie przełączać pomiędzy podczerwienią i noktowizją.
2012-02-03 22:51:40
Strona: Poprzednia  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 33, 34, 35  Następna Tematy    Napisz nowy temat    Odpowiedz do tematu