| Autor |
Temat: ALIENS COLONIAL MARINES |

Second Lieutenant
|
Niestety, nie wiem więcej. Mówię tylko, że na podstawie tego, co do tej pory powiedziano, fabuła jest bez sensu.
Właśnie TO jest Crusher - wygląda jak Królowa, ale nią nie jest ( na cholerę dali mu prawie taki sam wygląd? )
P.S. Nie dziwi Was, że ładowarki mają zamontowane miotacze ognia? Równie dobrze koparka na budowie mogłaby zostać uzbrojona w miniguna... ____________________________________
|
|
|
2012-01-15 18:27:08
|
|

Second Lieutenant
|
@TrapsMaster
To nie jest Crusher to królowa, obczaj fragment z 6:22. Crusher porusza się na czterech kończynach i nie ma dodatkowej pary "łap" i wachlarz na ogonie, a królowa z 10:57 porusza się na dwóch kończynach, ma dodatkową parę "rąk" i nie ma wachlarza na ogonie. Obejrzyj do końca trailer z linku, tam właśnie wkracza królowa i zabija postać.
|
|
|
2012-01-15 18:39:56
|
|

Second Lieutenant
|
Jeżeli to nie jest Crusher, to:
- Gdzie podział się Crusher?
- Na cholerę w ogóle Crusher w tej misji?
- Dlaczego Królowa wygląda prawie tak samo jak on?
- Dlaczego Królowa nie ma obstawy? Wydawało mi się, że zawsze otacza ją "banda" Xenomorphów, a tu sama rozwala ścianę, kiedy Obcych już prawie w ogóle nie ma.
- Dlaczego Królowa wyszła z gniazda?
Oraz ostatnie:
- Co tam do cholery robi Królowa?
Przecież Ripley ją zabiła, a poza tym królewskie jajo zostało złożone na statku... Dziwne rzeczy się tu dzieją... ____________________________________
|
|
|
2012-01-15 18:50:33
|
|

Major
|
Zagrasz w grę to się dowiesz, skąd my to niby mamy wiedzieć?
Na razie poza twórcami chyba niewielu jeszcze zna odpowiedzi na te pytania.
Pewni możemy być natomiast tego, że to królowa.
Crusher jest bardziej krępy i chyba trochę mniejszy. ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
|
|
|
2012-01-16 00:15:12
|
|

Lieutenant Colonel
|
| TrapsMaster napisał: | Jeżeli to nie jest Crusher, to:
- Gdzie podział się Crusher?
- Na cholerę w ogóle Crusher w tej misji?
- Dlaczego Królowa wygląda prawie tak samo jak on?
- Dlaczego Królowa nie ma obstawy? Wydawało mi się, że zawsze otacza ją "banda" Xenomorphów, a tu sama rozwala ścianę, kiedy Obcych już prawie w ogóle nie ma.
- Dlaczego Królowa wyszła z gniazda?
Oraz ostatnie:
- Co tam do cholery robi Królowa?
Przecież Ripley ją zabiła, a poza tym królewskie jajo zostało złożone na statku... Dziwne rzeczy się tu dzieją... |
To królowa i jak to nie ma obstawy, a te xenomorphy wylewajace się przez śluzę to co?
Jeśli ty Crushera mylisz z królową to proponuję okulary, różnice są ewidentne.
|
|
|
2012-01-16 07:35:26
|
|

Second Lieutenant
|
Ale te Xenomorphy wbijają tam z półtorej minuty wcześniej niż Królowa tam wchodzi, z niewiadomych przyczyn opuszczając gniazdo i narażając całe "mrowisko" na wyginięcie, jeśli ona zginie. ( Wiem, trochę nie po polsku ). Tak czy siak, kiedy Królowa rozwala ścianę, Obcych nie ma prawie w ogóle, a powinno ich być pełno. Chciałbyś taką obstawę, która na chama idzie do przodu, Ciebie nie chroniąc prawie w ogóle. ____________________________________
|
|
|
2012-01-16 10:09:55
|
|

Second Lieutenant
|
@TrapsMaster
No właśnie, po co?
-być twórcy umieścili królową w trailerze w celach promocyjnych - logicznie było by pokazać na końcu Crushera który wsparłby obcych w walce i byłby bossem na tym poziomie.
|
|
|
2012-01-16 11:19:00
|
|

Major
|
Traps, nie znamy fabuły więc nie możemy się czepiać.
W filmie też z jakiegoś powodu królowa opuściła gniazdo.
Obejrzałem trailer jeszcze raz i doszedłem do wniosku, że ja nie narzekałbym na taką obstawę jaką ona miała w tej hali.
Tym bardziej że ksenomorfy wbiły się tam przed nią, więc wszystko jest logiczne.
Zamiast skupiać się na takich oczywistościach czy to jest królowa czy nie (wiadomo że tak) i dlaczego nie siedzi w gnieździe, zwróćcie uwagę na błąd który wychwyciłem.
Link: http://alienschamber.blogspot.com/2012/01/bad-w-trailerze-acm.html ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
|
|
|
2012-01-16 11:26:21
|
|

Second Lieutenant
|
Dill-On, nie uważaj się za geniusza, bo ja to zauważyłem już za pierwszym oglądnięciem. Zresztą pod tym filmikiem na YT( chyba ) pełno osób pisze właśnie o tym znikającym Xenomorphie.
Ja osobiście takiej obstawy bym nie chciał. W grze Left 4 Dead 1 i 2, gdy jesteś Tankiem ( superzombie ), to najlepiej zaatakować Ocalonych, gdy wbiegnie w nich horda zombie. Wtedy oprócz Ciebie Ocaleni muszą strzelać do 40 zombie jednocześnie, dzięki czemu łatwo ich pokonać ( tym bardziej, że masz jakieś 5000 HP i potężny cios ). Jeśli zaatakujesz ich sam, oni się rozdzielą i zaczną z kilku stron do Ciebie strzelać, przez co Twoje szanse będą maleć z każdą sekundą. Właśnie o to w tej grze chodzi: Tank jest potężny, ale jeśli działa sam, zabije co najwyżej jedną osobę. Musi współpracować z innymi zombie ( którzy są oczywiście graczami ). ____________________________________
|
|
|
2012-01-16 12:36:43
|
|

Major
|
Nie pasjonuje się grami, więc nie mam pojęcia o czym piszesz.
Pisaliśmy jednak niedawno że zbyt duża mnogość obcych byłaby trudna do wytłumaczenia, a teraz porównujesz ich do chmar zombie, logika gdzieś w tym miejscu umarła.
A może to ostatnie jednostki z gniazda i królowa już nie jest w stanie mieć większej obstawy?
I może dlatego już dopuściła się ostateczności i sama walczy z marines w obronie gatunku?
Nie muszę pisać o takich oczywistych rzeczach. ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
|
|
|
2012-01-16 13:14:45
|
|

Second Lieutenant
|
Ostatnie Xenomorphy z gniazda? To co będzie w następnych misjach? Gigantyczne mrówki?
Poza tym Xenomorphy w tej grze zachowują się jak zombie, nie zauważyłeś? ____________________________________
|
|
|
2012-01-16 13:38:35
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Boszzz nie wiem jak wy ale mi sie wydaje ze ten caly 11-minutowy gameplay to przyklad rozgrywki a nie faktyczny układ/poziom gry. Stad tez w ciagu 10 minut mamy i roznych obcych, i sentry i crush'era i krolową. Nie rozkładałbym tego na czynniki pierwsze (szczegolnie pod wzgledem fabularnym!) bo to beta gry...błedy sie zdarzaja. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
|
2012-01-16 15:06:12
|
|

Major
|
Oczywiście że to tylko streszczenie rozgrywki.
Nigdy tego nie rozpatrywałem jako jeden ciąg zdarzeń który będzie występował w grze.
Odcinam się od tego co sądzi Traps.
I wiem ze to tylko BETA, ale dziwi mnie że twórcy przeoczyli to i puścili w obieg trailer z błędem. ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
|
|
|
2012-01-16 16:04:14
|
|

Second Lieutenant
|
Mi się wydaje że żeby wytłumaczyć kolejną królową i nowych obcych w A: CM, wystarczy pokazać w intro, że jakiś transportowiec który wiózł kolonistów na inną planetę, doznał uszkodzenia (np. meteor, burza magnetyczna what ever) i musiał przymusowo lądować na LV 426. Niedobitki obcych które przeżyły wybuch reaktora, zaatakowały kolonistów i zainfekowały wszystkich. Jest powiedziane w "Aliens" (o ile mnie pamięć nie myli), że Ripley i marines będą musieli czekać dwa tygodnie na wsparcie, zatem wydaje mi się, że obcy w moim przykładzie, mogli w ciągu dwóch tygodni (lub tygodnia) namnożyć się i stworzyć nowe gniazdo.
|
|
|
2012-01-16 16:35:29
|
|

Second Lieutenant
|
Co to znaczy "namnożyć się"? Gdzie Królowa? Gdzie Królewskie jajo? Jak one mogłyby przeżyć nuklearny wybuch? Poza tym promieniowanie zabiłoby Marines, a Obcy albo by nie przeżyli, albo przeżyłoby kilka osobników z dwiema głowami, siedmioma rękami czy coś w tym deseń.
Dill-On, moim zdaniem rację miał Leto, który napisał, że tak prawdopodobnie będzie wyglądać ostatecznie gra, która robiona jest od jakichś 6. lat i nie władują w nią więcej kasy, niż to absolutnie koniecznie.
Poza tym chcieli zrobić sobie reklamę, to dlaczego w gameplayu jest pełno błędów, skryptów i jest po prostu beznadziejny? Zrobili sobie antyreklamę. Skoro nawet reklamy sobie nie potrafią stworzyć ( chociaż trailery, trzeba przyznać, dobre ), to co dopiero świetną grę. ____________________________________
|
|
|
2012-01-17 10:06:08
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Antyreklama?! Błędy w grze? Panowie, proponuję skorzystać z magicznego internetu i sprawdzić co to znaczy że gra jest w fazie "beta". Daleki jestem od wychwalania tej gry w niebiosa czy dawania jej 10 gwiazdek na 10 możliwych, mi osobiście nie podoba się kilka pomysłów ale mimo to z chęcią zagram, ale błagam, trochę pomyślunku przy jechaniu materiału 10-minutowego z czegoś co jest nieskończone. Zrozumiem wnerw spowodowany crush'erem czy niezniszczoną bazą ale kurde błędy itp sobie na chwilę obecną odpuście.
Traps: skrypty wcale nie oznaczaja że gra jest zła vide cała seria Call of Duty. PRaktyka wskazuje że im bardziej oskryptowana gra tym lepsza fabularnie. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
|
2012-01-17 14:04:34
|
|

Second Lieutenant
|
@MIKET
Czy ja się denerwuję? Czy rozdzieram szaty nad tym że królowa wyszła z gniazda (LOL!)? Nie, przedstawiam swoją opinie i tyle.
Nie zjechałem przecież gameplay-u i nie oceniam gry na podstawie bety, gameplay wygląda fajnie, klimatycznie tylko zastanawiam się jak producenci A:CM logicznie wytłumaczą fabułę w grze.
|
|
|
2012-01-17 14:41:07
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Zoltan, ja nie mówię do konkretnej osoby, ot po prostu skomentowałem całą tę dyskusję i jak mówię - sam zrozumiem, że ktoś może mieć zarzuty dot. fabuły (choć to tylko gra, żaden kanon) ale dajmy spokój błędom w gameplay'u z wczesnej bety. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
|
2012-01-17 15:46:20
|
|

Second Lieutenant
|
Ja jestem wkurzony gameplayem, ponieważ czytałem wiele artykułów o tej grze w gazetach i w Necie, z których wychodziło, że A:CM jest super i w ogóle przełomem w grach tego typu. A jak zobaczyłem gameplay stwierdziłem, że mogli poprzestać na trailerach. ____________________________________
|
|
|
2012-01-18 10:08:09
|
|

Major
|
A co Ci w nim nie pasuje, pomijając to ze krytykujesz fabułę której ani Ty, ani nikt na tym forum jeszcze nie zna? ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
|
|
|
2012-01-18 15:48:24
|
|
|
|