| Autor |
Temat: ALIENS COLONIAL MARINES |
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Wystarczy jak mi powiesz ile masz utworów na płycie Bo mam na kompie z dawnychj lat juz folder z muzyką z AvP ale nie jestem pewien czy mi któregoś nie brakuje (mam 15 utworów) bo za cholere nie mogę odnaleźć tego z muzyczką z intra do gry (jak się pojawiają napisy tytułowe i leci menu główne) :/ ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
|
2011-11-13 12:56:02
|
|

Major
|
Kiedyś na allegro przegapiłem soundtrack z gry za 9zł  ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
|
|
|
2011-11-16 21:08:13
|
|
kabukiman
The Electrician ;)
|

First Sergeant
|
Miket, jest 15 utworów. Ten utwór z menu początkowego nie jest zawarty na soundtracku. Jeżeli chcesz go wydobyć z gry, potrzebujesz programu RAD Video Tools. Plik znajduje się w folderze FMV gry i nosi nazwę IntroSound.smk
Za pomocą RAD Video Tools możesz przekonwertować go do wave'a, a potem mp3.
Pozdrawiam :D
BTW. Okazuje się, że w folderze FMV gry ściągniętej ze Steama znajduje się kompletny soundtrack (pliki od 01 Marine Music 1.bik do 15 Earthbound.bik), w formacie BIK, ale konwersja do wave jest bezproblemowa, o ile posiada się wyżej wspomniane RAD tools. Potem można zrobić z tego mp3 i słuchać do snu :)
|
|
|
2011-11-17 23:14:57
|
|

Lieutenant Colonel
|
| Cytat: | Fakt, AvP3 ma spoko klimat, fabuła też niby kupy się trzyma, niestety ogólnie nie jest takim Wicikiem jakim być powinna Nie mogę im wybaczyć gameplaya Obcego, poruszanie się nim to po prostu nieporozumienie…a szkoda bo właśnie nim lubię grać najbardziej w tej serii.
BTW Corvax – wiesz może gdzie mogę znaleźć OST z Avp Classic? Według opisu na steam wraz z grą dostajemy właśnie soundtrack (dopiero dzisiaj na to zwróciłem uwagę) a nie mogę się jego doszukać – usilnie próbuję znaleźć muzyczkę którą słychać w menu głównym gry :/ |
E tam mnie się Obcym grało bardzo dobrze. Możliwości w trójce są wreszcie takie jakie powinny być. Obcy łapie, wyrywa głowy, robi kebaba, wyrywa gardło i czego jeszcze nie robi. Tego nie było w poprzednich częściach i dlatego gra Alienem była smutna (przez całą grę tylko pazury, ogon i ewentualny headbite?, come on). Tu mamy urozmaicenie, mamy blokowanie, szarże, mocne ciosy, najlepsza rzecz jaką do tej pory zrobili obcemu! Szczególnie w multi się to sprawdza.
Co do soundtracku to jak Kabuki powiedział, wszystko w formacie BIK
|
|
|
2011-11-18 07:34:50
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Dzięki chłopaki za pomoc! Mam już plik z muzyczką, rewelito!
@Corvax - fakt, chwyty i special killsy są spoko, powiedziałbym nawet że zajebiste i przyjemność sprawia przechodzenie tego samego lvlu po raz któryś by się czaić i każdego zabić z cichacza. Tylko sterowanie jakoś mi nie podchodzi, chodzenie po ścianach i przechodzenie między powierzchniami jest delikatnie problematyczne i wchodzenie w różnego rodzaju otwory czy to wentylatory czy jakieś dziury w podłodze poprzez naciśnięcie specjalnego guzika - kurde nie wiem, nie pasuje mi to - mimo wszystko najbanalniejsze rozwiązanie z poprzednich części czyli kucnięcie=chodzenie po ścianach było najlepsze...a no i właśnie...tutaj cay czas kucam a marinem nawet skoczyć nie da rady...fajna gra ale z takimi pierdołami. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
|
2011-11-20 14:56:46
|
|

Lieutenant Colonel
|
Jest problematyczne ale jak już się nauczysz to nie ma dla ciebie problemu by w biegu wskoczyć do wentylatora zamiast w niego celować przy pełnym sprincie.
Najgorsze w tej grze jest to, że nie ma kucania ani marinesem ani predatorem, nie wiem czemu.
No i fakt, że mało map, brak edytora i w sumie to ciut za mało broni.
|
|
|
2011-11-20 17:23:58
|
|

Second Lieutenant
|
Nowy screen z A:CM, pokazuje niemal całego Xenomorpha... Leto, Dill-On, do boju, analizować !
2012-01-06 22:55:11
|
|
Sergeant
|
Filmowy Alien
|
|
|
2012-01-08 00:08:46
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Edycja Kolekcjonerska:
 ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
|
2012-01-08 10:34:34
|
|
SAMMAEL
Not bad for a human
|

Lieutenant Colonel
|
ze screena wynika że aby mieć w multiplayerze pulse rifle trzeba zakupić wersje kolekcjionerską Paranoja
Później wyjdzie DLC - amunicja do karabinu tylko za 5$  ____________________________________ Nie dyskutuj z idiotami, najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pobiją doświadczeniem.
|
|
|
2012-01-08 12:48:34
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Chyba jakiś upgrade M41A, więcej pocisków, albo dmg lepszy...Generalnie chętniej się zaopatrzę w to niż gdy rozważałem CE AvP 2010. Przynajmniej powerloader wygląda ciekawie ...chociaż będzie rozmiaru opakowania dvd :/ ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
|
2012-01-08 12:57:34
|
|

Major
|
|
|
2012-01-10 14:25:37
|
|

Second Lieutenant
|
Kolejny sposób na zarobek. Tylko tyle mam do powiedzenia w tej kwestii. ____________________________________
|
|
|
2012-01-10 15:08:03
|
|

Lieutenant Colonel
|
Znowu kurwa tryby gry tylko dla edycji kolekcjonerskich? Potem się ludzie dziwią, że nie są popularne mapy i nikt w to nie gra :/. Kiedy oni się nauczą.
Sama kolekcjonerka wygląda spoko, choć nie wiem czy będę się zaopatrywał.
|
|
|
2012-01-10 22:36:39
|
|

Second Lieutenant
|
Każdy dodał swoje 3 grosze co do trailer-a A:CM, zatem dodam i ja:
-Ponownie LV 426 - litości - tak jak napisałem wcześniej - po kolonii HH zostałyby tylko napromieniowane ruiny, poza tym w filmie "Aliens jest powiedziane że kolonia liczy 60 rodzin. Jeżeli przyjmiemy że rodzina to 3 lub 3+ osoby (tata, mama + dziecko, lub tata, tata +dzie... NIE!) daje ok. 180-240 obcych. Pytanie - ilu mogło pozostać xseno po wybuchu nuklearnym i w jaki sposób namnożyć się więcej skoro nie ma już na LV więcej nosicieli? I co rozwaliło te dwa statki na początku trailera (a i czy "Sulaco" to nazwa okrętu czy klasy okrętu)?
-czy mi się zdaje czy królowa obcych jest wielkości T-rexa (albo i większa)? Bo zawsze mi się wydawało że jest tylko trochę większa od egzo-ładowarki. I od kiedy królowa walczy razem z innymi xseno, nie powinna być czasem w gnieździe i składać jaja (tak wiem, jestem szowinistyczną męską świnią )?
-wygląd obcych. Jest ok, porównywalny jak w "Aliens", zatem nie mam żadnych zastrzeżeń.
-zmniejszenie magazynka M41A pulse rife to plus - w życiu nie zmieściłoby się tam 99 naboi. Z drugiej strony - odrzutu broni jest minimalny (koleś z trailera mówi "taa, krótkie kontrolowane serie" a wali z automatu). Strzelanie z M41A w AvP2 wyglądało (i czuło się) lepiej, gdyż było odrzut M41A był spory i tym samym strzelanie serią dawało lepszą celność. I dźwięk strzału jest jakiś słabszy - powinien być IMO ostrzejszy. No i przydało by się korzystanie z celownika, skoro jest.
-rozstawianie wieżyczek - może gra tylko wskazuje które miejsce jest najlepsze do umiejscowienia wieżyczki(np. pokrycie większego obszaru)?
-nowe odmiany obcego - poważnie? Latający obcy też będą? A może predalien?
-grafa jest w porządku, najważniejsze żeby gra była dobrze zoptymalizowana.
-nie przeszkadza mi jeżeli A:CM będzie oskryptowana i linowa, ale oczywiście z umiarem, ciekawą fabuła i no i klimatem.
|
|
|
2012-01-14 23:16:42
|
|

MODERATOR
|
| Zoltan Keresz napisał: | | (...) daje ok. 180-240 obcych. Pytanie - ilu mogło pozostać xseno po wybuchu nuklearnym i w jaki sposób namnożyć się więcej skoro nie ma już na LV więcej nosicieli? (...) |
wystarczy oszacowac ile obcych zginelo podczas filmu aliens....
z drugiej strony:
ja zwykle - nie rozumiem o co chodzi w tym calym burzeniu sie ze cos nie pasuje. powstanie kazdej kolejnej czesci za kazdym razem rozwalalo to co bylo w poprzednich. i albo uznaje sie za calosc wszystkie filmy, albo wszytskie filmy + gry, albo wszytskie filmy + gr + komiksy, albo zostanmy przy alien (ew. Aliens ze wzgledu na tematyke forum) i bedzie po sprawie
jak bedzie fajne - zagram, i nie bede narzekal ze znowu lv426 to ma byc zabawa. ____________________________________ Uwazaj o co prosisz bo mozesz to dostac
|
|
|
2012-01-15 02:00:33
|
|
MIKET
The Great Cornhollio!
|

Lieutenant Colonel
|
Kiedyś liczyłem bodajże z Surtsey'em ilość możliwych Obcych vs. ilość Obcych, którzy umierają na ekranie i się generalnie zgadzało. ____________________________________ MU-TH-UR 6000
|
|
|
2012-01-15 16:36:30
|
|

Second Lieutenant
|
Nie 60 rodzin, tylko 70. To po pierwsze.
Po drugie - ta gra ma beznadziejną fabułę.
Po trzecie - to nie Królowa, tylko nowy rodzaj Obcego - Crusher. Nie, latających Xenomorphów nie będzie, twórcy gry o tym gdzieś mówili. (?)
No to tyle, Zołtan Keresz. ____________________________________
|
|
|
2012-01-15 17:09:57
|
|

Major
|
Mam podejście podobne do tego jakie ma Ender.
To tylko gra.
W dodatku wygląda na to, że pomimo tych błędów o których piszecie, będzie to najlepsza pod względem odwzorowania graficznego gra z obcymi jaka do tej pory wyszła.
Nie ma co zbytnio narzekać.
Nowe rodzaje obcych były już w innych grach.
Gorsze, lepsze i nic się nie stało.
Kanon dla mnie to trzy pierwsze filmy, reszta [komiksy, gry, książki, inne filmy] to ciekawe nawiązanie do nich  ____________________________________ http://alienschamber.blogspot.com/
[img]http://www.mediafire.com/convkey/6eb7/v2c5f7k7bdcvkhcfg.jpg[/img]
|
|
|
2012-01-15 17:10:52
|
|

Second Lieutenant
|
@Ender
Ja się nie burzę, tylko jak pan z trailera mówi, że A:CM "będzie prawdziwym sequel-em dla "Aliens"" to chyba nie rzuca słów na wiatr i oprócz wspaniałego odwzorowania scenografii z "Aliens" gra będzie miała logiczną fabułę.
@TrapsMaster
10:57 z tego trailera:
http://www.youtube.com/watch?v=rBIpUEjFFHA
To królowa.
Poza tym wiesz coś więcej o fabule A:CM? Bo na wikipedii podali tylko to:
The story of Aliens: Colonial Marines is being written by Battlestar Galactica writers Bradley Thompson and David Weddle.[13] The events of the game are set between those of the films Aliens and Alien 3.[14] A Colonial Marine search and rescue team has been sent to investigate the U.S.S. Sulaco in search of Ellen Ripley, Corporal Dwayne Hicks, and the rest of the missing marines who were dispatched to LV-426. The Sulaco, LV-426, and the derelict alien spacecraft from Alien all serve as environments in the game, as well as other locations yet to be detailed.
Jak wiesz coś więcej to podaj linka.
|
|
|
2012-01-15 18:22:30
|
|
|
|